Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.12.2007., 00:43   #1
vekyyyOG
Banned

Datum registracije: Nov 2007
hakiran mi komp...

Evo zanima me kaj da napravim?? Jer mi je komp hakiran.. na xfireu mi se nick mi se mjenja onda lik zna sta radim po kompu i sve.. ja instalirao spyware doctora kad mi on napise na xfire da mi to nece pomoc.. lik sve zna.. kak bi se mogao rijesit ovog problema jer mi se neda dizati windows
vekyyyOG je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2007., 00:47   #2
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
neko te zafrkava prije nego da ti je netko nesto ''hakirao''

Promjeni pass i stavi firewall ako si vec tako prestrasen.
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.12.2007., 01:00   #3
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Instaliraj Firewall...
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2007., 01:15   #4
drupci15
je.ba.c na ba.te.ri.je
Moj komp

drupci15's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
ovo mi lici na frenda kojem si duzan cugu, firewall bi ti mogao pomoc
drupci15 je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2007., 01:18   #5
vekyyyOG
Banned

aj hvala.. valjda bu pomoglo

EDIT: jos jedan problem:S ovo nikad nisam vidio.. nemogu ukljucit task manager.. di bi mogao ukljucit task?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.12.2007. u 11:22.
Staro 23.12.2007., 02:00   #6
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

control + alt + delete?

ili si ti stvarno pokupio neku gamad...
Staro 23.12.2007., 02:43   #7
vekyyyOG
Banned

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
control + alt + delete?

ili si ti stvarno pokupio neku gamad...
to znam nego nece.. pise task manager has been disabled by your administrator
Staro 23.12.2007., 02:54   #8
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
@vekyyyOG Naoružaj se raznoraznim programima tipa SpyBot, Registy Mehanic, TuneUp Utilities, Eusing Free Registry Cleaner, Trojan Remover itd.. Apdejtuj si antivirus i onda probaj restartat računalo pa F8 prilikom botanja, izaberi safe mod i kreni sa čišćenjem pomoću tih programa.

Ako to ne pomogne Format je nizbježan, moli se da đubre nije otišlo na druge particije ako ih imaš... ako je, cjeli hard FORMAT
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2007., 03:03   #9
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Gle ak mu je tolko rasturilo win najjednostavinije ce mu biti napraviti format. To govorim iz iskustva.

ja sam bio prije jedno pol godine pokupio neku gamad kaj mi je rasturila sve. Task manager mi je disablan bio, nista nisam mogao instalirati (win instaler nestao) i onak 555 ikona u trayu da kupim neki tamo software i ono kifla. i cistio ja to i cistio. Dva dane e zezo i ajde drz nedaj pocistio. Super radi. Nista ujutro u 6 zgasim komp i odem na fax. Dodjem doma, upalim BSOD, udjem u safe mod restarta se... Reko krasno... Format. Uglavnom umjesto jednog dana posla imao sam tri. kad ti nesto tako do te razine demolira OS najbolje je nanovo. Nazalost, ali je tako....
Staro 23.12.2007., 03:19   #10
vekyyyOG
Banned

ja bi tukao tu gamad.. al aj dobro.. dignuo sam windows prije pola mjeseca:S i sad opet
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.12.2007., 11:23   #11
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Držite se teme, molim vas, za ostalo imate PM. Hvala.

vekyyyOG, instaliraj si par sigurnosnih programa, ali na prvom mjestu firewall (Outpost, Comodo, Sygate,...) i u njemu dozvoli pristup samo programima/servisima za koje znaš da trebaju net, a to su: Generic Host Process For Win32 Services, Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox/Thunderbird, instant messengeri (MSN, ICQ, Gtalk,...), kojekakvi peer to peer programi (uTorrent, DC++,...) i možda ćeš morati još jedan servis za DSL, ako ga imaš. Nakon toga instaliraj neki antivirus (NOD32, Avast,...), updateaj ga i iskopčaj UTP kabel iz kompa ili preko čega se već spajaš na net (možeš i isključiti mrežnu karticu). Baci se na čišćenje gamadi i to u max mogućoj detekciji. Kad si siguran da si sve očistio, možeš staviti HijackThis log ovdje na forum pa će netko već reći što je sumnjivo. Pogledaj si i startup stavke, možda ima nešto i u tome, ali to ćemo već vidjeti u HJ logu.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2007., 00:46   #12
badblueboyzgb
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
1.nabavi av(Kaspersky anti virus),anti-spy(ad-aware 2007) , Zone Alarm pro, CCleaner
2. isntaliraj ih,kaspersky ce skenirat startup programe,sa Zone alarmom pazljivo glrdaj koji programi traze pristup internetu ili mreži(dozvoli samo one za koje si 100% siguran),ak ne uspijes istekaj se s neta/mreze, odi su safe mod logiraj se ko administrator, pokreni ccleaner i iskljuci sve sumnjive startup programe i ocisti komp, treća opcija je system restore
badblueboyzgb je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2007., 00:59   #13
snermin
Premium
Moj komp

snermin's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ma skrati priču hakiraj ti njih sa ******* ,hehehheheeh riješi se klinaca

Citiraj:
Autor badblueboyzgb Pregled postova
1.nabavi av(Kaspersky anti virus),anti-spy(ad-aware 2007) , Zone Alarm pro, CCleaner
2. isntaliraj ih,kaspersky ce skenirat startup programe,sa Zone alarmom pazljivo glrdaj koji programi traze pristup internetu ili mreži(dozvoli samo one za koje si 100% siguran),ak ne uspijes istekaj se s neta/mreze, odi su safe mod logiraj se ko administrator, pokreni ccleaner i iskljuci sve sumnjive startup programe i ocisti komp, treća opcija je system restore

slažem se sa kasperom ali zašto zone alarm ako koristiš adavare? normalno samo nek isključi sistem restore i nek pročešlja sa kasperom i adavare i ok je zone alarm je suvišan.Sorry na ot

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.12.2007. u 10:22.
snermin je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2007., 01:53   #14
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
WekyyyOG ja bi se slozio s ovim sta ti je Domy napisao samo jos da podesis NOD prema ovim uputama http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509
@Snermin ne znam bas koliko je to u skladu s pravilima taj ******* usotalom ti programi su glupost najveca..

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.12.2007. u 10:21.
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno