|
![]() |
#1 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
MBO, CPU, RAM (DFI P35-T2R, E6750, Ballistix 800) do 3500 kn
ABCDEFGH - neobabezan dio texta ABCDEFGH - glavni/bitan dio texta Dakle kao što se iz naslova može zaključiti tražim ovo gore po navedenoj cijeni. Počeo sam to tražiti i našao za 3550 kn u LINKSu u ponedjeljak, ali pošto rezervacije traju neodređeno vrijeme (pojasniću malo kasnije), desilo se to da je DFI LP UT P35-T2R u međuvremenu rezervisana u Rijeci i da ta rezervacija traje duže od tri dana (i to će biti pojašnjeno kasnije), Ballistixi su odlazili i dolazili par puta, uglavnom sada ih više nema u Zagrebu i ne znaju da li će doći do subote. Kako je krenulo ne znam ni da li će E6750 imati kada dođem, a sumnjam da i oni znaju jer sam dva puta dobio potpuno različite informacije o količini procesora na lageru. Rezervacija - prvi put kada sam zvao čovjek sa kojim sam razgovarao mi reče da rezervacija traje 48 sati od trenutka rezervacije, dakle dva dana, ili ako uplatim pare na račun rezervacija traje neograničeno dugo (možeš mislit, ako sam već platio to više nije rezervacija nego je to moje i jedino što zauzima prostor kod njih). To je bila srijeda oko 11 sati prije podne, prema tome ja treba da nazovem u četvrtak veče kako bi mi rezervacija trajala do subote. U srijedu kada sam zvao ploča je bila raspoloživa u zagrebu, isporuka odmah. Dobio sam informaciju da je rezervisana u Rijeci, nakon razgovora je stanje na WEB-u promjenjeno i sada je raspoloživa u Rijeci. Zovem ja danas ponovo zagreb (prije 5-6 minuta) da vidim kakvo je stanje. Dobijam odgovor da rezervacija traje jedan dan, ali nepun jedan dan. Ako rezervisem danas, moram po robu doći u toku dana. Za mene to znači da rezervišem u subotu kako bi me to tamo sigurno sačekalo. E sada ako rezervacija traje jedan dan kako to da je ploča u Rijeci rezervisana tri dana (utorak, srijeda, četvrtak) i da je ja i dalje ne mogu kupiti ??? ![]() Za RAM mi kaže lik koji mi se javio da nemaju u Zagrebu, ali da su naručili od dobavljača te da ne zna kada će doći i ne može mi garantovati da će biti do subote. U Rijeci i Splitu je ta memorija raspoloživa odmah, a za Zagreb piše da je isporuku u roku 24 sata, ali na moj upit da to u subotu bude u Zagrebu kaže on meni kako ne može to doći ni iz Rijeke ni iz Splita jer je komplikovano... Sve u svemu, da ne dužim dalje, tražim preporuku od vas šta da uzmem za te pare (maximum maximuma je 3550 kn za gotovinu). Dakle ja sam u cilju imao: 1. DFI LanParty UT P35-T2R 2. E6750 3. KIT 2x1 GB Ballistix 800MHz Kako sam tu ploču već "otpisao" ne znamo kju bih uzeo za njene pare (1800 kn). Daddy mi je preporučio da uzmem nešto od ASUS-a sa P35 chipsetom, Razer mi je preporučio ABIT iX38 Quad GT, ja sam gledao GIGABYTE X38-DQ6. Nisam na čisto koju bih uzeo. Ako budem uzimao GIGABYTE onda definitivno otpada Ballistix jer koliko sam shvatio ne podnose se baš kako treba. Sada više ni nemora biti LINKS nego neka firma u kojoj bih mogao kupiti DFI ploču koju sam gore naveo, E6750 i Ballistix. Ne znam firme po Zagrebu tako da sam tu ostao kratak. Vidio sam da Nobilis informatika ima tu ploču ali kod njih košta preko 2000 kn što mi je previše. U subotu idem u ZG tako da bih do petka u veče trebao znati po šta idem i u koju trgovinu. Svima onima koji su pročitali ovaj post do kraja zahvaljujem, a onima koji pomognu još više.
![]() |
#2 |
Chaotic
Datum registracije: Jun 2007
|
Koliko vidim DFI LP UT P35-T2R imaš u Diskont24 po 1667,24kn. Memoriju možeš slobodno uzeti i Ballistix 667MHz. Ako ipak ne budeš uzimao DFI, onda ti je moj prijedlog Abit IX38 QuadGT. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Mozes uzet u obzir i ovu: http://www.autronic.hr/proizvodi/art...tID=INT-DX38BT Iako bi moj izbor bila Abitica quad GT iz hgspota za 1400kn. Ali ne kuzim ak uzimas takvu plocu zakaj nejdes na Quad-a? Za E6750 ti je dosta i neka ploca za 800kn.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
|
Zahvaljujem na prijedlozima. Sutra zovem diskont24 da rezervišem DFIcu (pod uslovom da im rezervacije traju bar 36 sati). Može li mi neko objasniti ovu pojavu??? LINK EDIT: Može li mi neko preporučiti memoriju koja je što sličnija po karakteristikama Ballistixu, a da je iz diskonta24 i da nisu skuplje od 500 kn za 2 GB? BTW D9GKX vs D9GMH. Kakav je odnos, koji su se bolje pokazali?
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 20.12.2007. u 20:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Kad sam ja rezervirao 8800GT, rezervirao sam je u subotu u 14 sati. Podigao sam je normalno u ponedjeljak oko 15 sati. Ballistixa, koliko vidim, ima... http://links.hr/index.php?naziv=RAM+...kl=051.207.064 Evo i QUAD GT je dostupna: http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.306.271 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
![]() Za ploču znam da ima, ali ću prvo zvati diskont za DFI, pa ako ni oni ne budu imali uzecu ABITicu. EDIT: Kada sve rezimiram ispada ovako: 1. matičnu DFI LP UT P35-T2R sutra trebam provjeriti u diskontu po cijeni 1667 kn 2. ovaj proc se može naći na svakom koraku, ali mi se čini da je do sada najjeftiniji u ADM-u 1174.86 kn 3. RAM me još ***e. Gledao sam u ADM-u SuperTalent KIT 2x1 GB 800 T800UX2GC4 i ono što sam reviewa čitao ispada da su skoro svi sa GKX čipovima, ali iskustva ljudi sa stranih foruma kažu kako oni keksi proizvedeni negdje poslije 31 sedmice 2006 godine nemaju uopšte Micronove čipove. Navodno su na njima Elpida ili Promos. Da li ovi Ballistixi u LINKSu 667MHz sigurno imaju D9 čipove? I ako imaju,postoji li kakva šansa da budu GKX, ili su samo GMH u opticaju? EDIT2: Evo ga. I mene je sunce ogrijalo ![]() Jedino procesor nisam rezervisao jer u ADM-u je oko 150 kn jeftiniji, pa ću vidjeti da li mi se isplati voziti do ADM-a za 150kn (ne znam koliko mi treba vremenski autom od LINKSa do AMDa).
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 21.12.2007. u 12:03. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|