|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
EK-Supreme review (CPU water block)
Evo nakon kaj je komp napokon sređen došlo je vrijeme da se kaže nešto malo više o gore navedenom bloku. Ovdje se može kupiti direktno od proizvođača za 50€. (Naravno da dođe više dok dođe do nas). Ovdje se vidi kako izgleda blok na DFI Ultra-d sck939 ploči, zajedno sa NB blokom EK-NF4 rev1.1 Na sljedeće dvije slike vidi se da blok može poslužiti kao zrcalo koje ne ćete moći samo tako razbiti i izbjeći ćete 7 godina nesreće. Sade ćemo vidjeti kako izgleda blok dok ga se rastavi. Vidite onaj mali limić na predhodnoj slici? On vam ide na bazu bloka na sljedeći način. Zapamtite si to. Ovako izgledaju kanalići urezani u bazu bloka. Stvarno impresivno. Navodno ima 49 kanalića. Nisam brojao pa neznam dal je to istina. E sad gore na takvu bazu ide pokrov od acetala. Vidi se na njemu središnji dio kroz koji ulazi voda u blok. Vidi se i gumica koja pritišće onaj limić koji sam vam rekeo da zapamtite. Na tom limiću je 9 kanala kroz koje voda prolazi i zatim dolazi na kanaliće od baze. Nakon toga ide van bloka. Blok je dosta restriktivan. To je testrano jednostavnom metodom. Puhanjem ustima kroz jednu uvodnicu. Dosta je teško bilo zrak tjerati kroz blok za razliku od bloka na grafičkoj i NB bloka. Tako da onaj tko će/je kupio pumpu trebati relativno jaku pumpu. Temperature Moja petlja vam izgleda ovako rezervoar-pumpa1-pumpa2-radijator1-CPU-radijator2-NB-radijator3-GPU-rezervoar na radijatorima nema ventilatora Evo par slikica. Jedna bez blica, sa blicom i treća iz drugog kuta. ![]() ![]() ![]() Nakon jednog sata OCCT-ovog i sad se drugi put već vrti te ATITool-ovog rada od kakvih 4h temperature su sljedeće: ![]() _____EDIT_1_____ Mala nadopuna jer sam neke veoma bitne stvari zaboravil. hvala SU Sobna temperatura je oko 3-4C manja od temperature diskova u idle-u. Znači između 21-23C. Svi naponi su na nazivnim, osim CPU-a koji je na 1,375V (1,35V nazivni). FSB je na 250MHz-a. Memorija je na 250MHz također, to joj je nazivna brzina. Evo SS temperatura nakon izvršenja testova poslje 2h. U tih 2h hlađenja lagano se surfalo i instaliravalo drivere. ![]() a ovo je par dana star SS. Tu je bio CPU overclockan. FSB 300MHz-a, 1,65V na CPU-u, svi ostali daponi dignuti za 0,1V izdržal je dva testa OCCT-a nekoliko sati Orhosa i još se vrtio ATITool da zagrije vodu. Tu nisam siguran kolika je bila sobna temp jer su diskovi malo pretopli. Vjerojatno dok sam kemijal po kučištu sam ugasio napajanje ventilatoru koji hladi diskove. ![]() _____EDIT_1_KRAJ_____ ja sam zadovoljan blokom. stavljanjem barem jednog ventilatora na svaki od radijatora bi dodanto snizio temperature, ali eto nema ih ![]() sad sam i ovog sjetil. blok nije potpuno ravan već je lagano izbočen. prislonio sam ga na staklenu površinu i to izbočenje je malo. dok se jedna strana stisne skroz uz podlogu, suprotna se odokativno podigne za debljinu mojeg nokta. moj nokat je oko 0,5mm. ovdje je malo Dodo pričal o tome i zakaj je to tak. to se zove "bowed" tu je tema na xtreme systemsima kak je neki apoge bolji u bowed verziji nego u flat verziji. ako nekog još zanima nekaj o tome nek si potraži. ako imam kakvih pitanja, pitajte.
PCE 100+kg demolition squad Zadnje izmijenjeno od: NJUNJO_HR. 11.12.2007. u 00:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
jedno pitanje: dal ti meni das jedan kiler, ja tebi dam svoj? ![]() on topic: tocno ono sto sam i ocekivao da ima u bloku jest bilo u njem ![]() i btw, kaj nemas cesalj doma? ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Fakat prilicno dobar osvrt na lijepi blokich ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
evo review je nadopunjen hvala SU e a sad kaj se tiče kablova. Hiper ima malo drukčije kablove i malo su kruči za savijanje i na principu su nadoštukavanja. E sad dolje su mi spojene pumpe i jedan kabel mi je dolje spušen za njih. još jedan na koji su spojeni ventilatori. jedan rack od diskova i drugi na zadnjoj strani kučišta. Idu dvije signalne žice od pumpi do matične. Imam dvije pržilice spojene svaku na svaki IDE kanal. Tak rade puno bolje i brže u onim trenucima kad mi obje trebaju istovremeno, a to je jako jako rijetko. Tu je još FDD kabel i FireWire kabel koji je malo kratak i neda mi ga se dužiti. Zapravo meni je fora da se lagano vide kabli. No neke bi mogel malo bolje složiti. Komp mi je već potrošil dosta vremena tak da bu ostalo ovak kak je neko vrijeme.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|