|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Misljenje o konfiguraciji
Treba mi misljenje o jednoj konfiguraciji koju sam nasao u jednom casopisu i to bih uzeo ova 2 dana.Potrebe stvarno nisu zahtjevne, nije ni za gamining ni za video obradu, vise je za svakodnevno koristnje, surfanje i rad sa jednostavnim programima. Evo radi se o ovome: Asus maticna ploca Intel 945 chipset Intel dual core 2 duo E4500 2200 Mhz 2 Gb 667 MHz DDR2 Gigabit LAN, 6 kanala zvučna kartica, Firewire WD 250 GB DVD RW Asus nVIDIA 8600GT 256 MB Antec kuciste tipkovnica mis zvucnici. CIjena 3900 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
...Vidi se da je ponuda iz casopisa...Nepotrebne stvari pisu, potrebne ne pisu ![]() Vezano za cijelu konfiguraciju: moze puno bolje... 1)Koja maticna...Ima ih "masala" sa tim chipsetom...Vezano za maticnu mislim da ti je bolji izbor neka sa p35 chispestom npr. MBO Abit IP35-E, P35 757 kn 2)Sto se tice proca ovo ti je bolji izbor( s obzirom na namjenu koju si naveo) 547 kn 3)Koji je to ram...uzmi Kingmax 2 gb 800 mhz za 360 kn 4) Hard je ok, samo razmisli da li ti je to dovoljno 5) Antec kuciste, koje? ocito neko s napajanjem jer ne vidim ga ga igdje spominjes... kuciste sam odaberi a napajanje ovo je jedno od best buy rjesenja... 312 kn 6) graficka - nisam upucen ali mislim da je "za***". Mislim bit ce ti dovoljna s obzirom na namjenu ali mislim da ima i boljih u istom / ili nizem( posto ti ne treba neka wow grafulja) tu nek ti netko drugi da savjet... Evo ne da mi se zbrajat ali ovo je puno bolje, a cini mi se i povoljnije...Tako da mozes ubost neki veci hard ili nesto slicno-- i jos jedna stvar, nemoj to kupovat, koliko god ti se cinilo komplicirano kupovanje komponente, nije uopce i na kraju se uvijek isplati ![]() Ne vidim monitor u pounudi, ocito ti ne treba? Pozdrav Edit: Tkogod je slozio tu konfu koju si naveo, bome, masno ce zaradit na njoj... Zadnje izmijenjeno od: Fatal. 04.12.2007. u 18:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
fatal.. ne preporucuj napajanje koje je generalno dosta lose molim te, taj fortron 400thn je samo skup i nist vise inace nije nist bolji od nekog antec napajanja koje dode u kucistu. @lujito.. reci gdje bi kupovao to i koliko novaca (pretpostavljam do 4k) imas pa da ti nesto slozimo, napisi jos eventualno sta trebas od posebnih prikljucaka (vidim firewire da je naveden gore) pa da se moze na to obratit paznja. EDIT: evo ovako na brzinu iz hgspota konfiguracija (iz kastela si pa da ti je nesto na dohvat ruke): cpu: intel e4500 742kn mbo: abit ip35-e 781kn ram: 2x kingmax 1gb ddr2 667 358kn gpu: club 3d x1950gt 256mb 686kn hdd: seagate 250gb 16mb (st3250410as) 477kn opt: pioneer dvr-112dbk 205kn kuc: chieftec bh-01bbb +400w psu 687kn ukupno 3936kn, sve u jednoj trgovini pa ti to i sklope besplatno a sta je drugacije nego u tvojoj: bolja ploca ram je svedno sta pise, 667 il 800, isti chipovi i moras namjestit tako i tako na vecini ploca da rade na 800 graficka koja je brza dosta od one nvidie disk koji je super brz i tih kuciste cvrsto s solidnim napajanjem, sasvim dosta za tu konfiguraciju EDIT2: fale tipkovnica mis i zvucnici, al posto ovi u sklopljenim konfiguracijama zajedno kostaju uglavnom manje od 100kn nisam stavljao, to tebi na izbor a evo i skoro ista stvar iz vemila ovdje valja obratit pozornost na napajanje, da mora bit 400pnf model ne neki drugi (znaju ih prodavat vise pod istim imenom) i na disk da bude onaj isti kao u gornjoj konfi jer je razlika velika i u brzini i u tisini (tu je nesto jaca al i skuplja kartica, u biti verzija 1950gt s tvornicki vecim taktovima) takoder nema periferije sto se zvucne tice, ove onboard su sasvim pristojne danas, ako zatrebas bolje onda treba kupit nesto kvalitetno ipak znaci 400+kn, al za to trebaju i zvucnici ili slusalice koje ce to iskoristit inace je bacen novac tako reci i firewire kontrolera nema ni na jednoj ploci, al kostaju 100tinjak kn
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 04.12.2007. u 19:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Antrax hvala ti, kupovao bih u hg spota najprije, a moze i LInks i VEMIL. Cijena do 4 tisuce bez monitora, a sto se tice dodatnih prikljucaka samo mi treba printer i skener u jednom. Idealno bi bilo Epson ili Canon nije bitno koja marka, bitna je samo cijena njihovih zamjenskih boja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
printer i scaner si sam odaberes, svi su ok, za scaner preporucam canona nekog, sasvim su pristojni, ljepi i prije svega prilicno jeftini. vis na links sam zaboravio da ima u splitu, nekak mi jos kad razmisljam o njima dode da su mali ducan iza ugla ![]() sve u svemu, tu ti je neki okvir ulozenog i dobivenog. mozes i u linksu naravno, cjena je tu negdje, neke stvari su negdje jeftinije al su druge skuplje i obratno. ako se zbilja ne planiras igrat uvjek mozes uzet neku 2600xt/2600pro/8600gt koje ce sve posluzit za poneku igru sa smanjenim detaljima (s napomenom da je tek 2600xt nesto sporija od 1950gt, al je u hgspotu recimo jako skupa pa se ni u vemilovoj ne nalazi)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|