|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Molim savjet oko izbora
Pozdrav, evo imam priliku "nabavit" (skoro bez ograničenja u sredstvima) ali sam iz pristojnosti ostao ispod 1400kn ![]() Želja mi je ne mijenjat napajanje bar 10g (Sad imam codegen 300w koji hrani barton 2600, dva hdd-a 320gb, 2 przilice, radeon 9600, 6usb ulaza, usb scanner cannon n670u i nemam nikakvih problema (malo je bučno, to mi po noći smeta kad je tišina)) A kak sam i to sve nabavljal malo po malo (početak je bil athlon 1700 t-bred, hdd80bg, mislim da nvidia nx440, jedino napajanje maticna i kutija nisu mijenjani) a to namjeravam i u budućnosti (vjerojatno novi MBO CPU RAM i GPU za 5g). E sad, ja se dvoumim između Thermaltake W0131R, power supply Toughpower850W i Chieftec power supply 850W Turbo Series Ali, u stvari jedina ograničenja su da je iz Hg-Spota i Ve-mil-a. Please help Zadnje izmijenjeno od: matman. 04.12.2007. u 12:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Mislim da nije pametno kupovati takvo napajanje, pogotovo s namjerom da se koristi više od 2-3 godine. Novi standardi nas napadaju svakodnevno pa mislim da će i napajanje od 1400kn zastariti u roku par godina. ![]() Ali, pošto su tvoji novci: SilverStone Olympia 750W i Zeus 850W su najlogičniji izbor iz Hgspota, nisu modularni ali mislim da je to manje bitno ![]() Iz vemila jedino Toughpower750W - modularno, mana je 1 godina garancije, mislim da napajanje ima 3 ili 5 godina garancije po TT-u ali bi se trebao raspitati dali je ostvariva u Hr. ![]() Sva tri napajanja imaju PCI-E 2.0 konektore. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da to je i moj "strah", ali stvar je u tome da novci NISU moji. Pa ak veliš onaj thermaltake od 750w, zakej ne onda ovaj od 850w (meni se ćini malo skuplja i "dorađenija" verzija ovog od 750w) A i činjenica je da kao što vidiš iz ovog kaj sad koristim (napajanje je već 8g staro) ja budem vjerojatno za 5-6g kupil (ili nabavil) djelove tipa Q6700 radeon2600xt... Nisam Gamer pa mi je to ok (recimo ovog bartona mi je prije 2mj obećal frenda koji mi bu ga je poklonil jer sam mu složil konfu za 3k kakva je već gotova 4,5k (naravno uz neke njegove "stare" dijelove) I tak ti ja živim i tak se krpam od uvijek (za surfati, mathematicu, i visual studio cisto dosta, a da ne pričam kakvi su zahtjevi debian-a, on mi je radil na celeron-u 500 do nedavno čisto OK) Zadnje izmijenjeno od: matman. 19.12.2007. u 01:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Gle, overkill je svako napajanje snažnije od recimo corsaira 450 VX...nisi gamer...a smisao takvih snažnih napajanja je triple SLI ili quad CF. TT 850W model je jednak 750W, malo snažnije ali i vent se po deklaraciji brže okreće pa je vjerovatno i bučnij. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ha ništ, hvala ti, ja bi isto http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.757.004 ali, velim, ne mogu iz linksa. Znači TT je svakako bolji od chifteca? (jer oba proizvođača imaju ekvivalente na 750w, koji su, kak veliš isti modeli ko i 850w) Zadnje izmijenjeno od: matman. 04.12.2007. u 13:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
gle za 10g će se promjenit standardi 5 puta uzmi napajanje za sada i eventualno za slijedeće 3g 1400kn za PSU nema veze s mozgom a pogotovo ne 850+W modeli jer tu snagu čisto sumnjam da ćeš iskoristit uzmi si nešto tipa Corsair HX520W kvalitetno, tiho i izraziro snažno napajanje
![]() |
#7 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Sve mi je to jasno. Ali: 1. za 3.g ću ja morat dat novce za PSU, sad ga ne plaćam pa mi je u interesu uzet neko koje će najduže "izdržat" 2. HgSpot i Ve-mil su uvjet pa vas molim da mi onda iz njihovih ponuda savjetujete (nemaju Corsair) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
čuj za 3+g će izač novi standard pa ovo koje ćeš sad platit masno nećeš moć prištekat na novu matičnu ![]() ako ćemo tak pričat a što se snage tiče za 5g će ti 500W biti dosta kao što je i danas za većinu konfi 400W dosta btw zašto se ograničuješ na samo HG i Ve-Mil osobno mišljenje je da je glupo ograničiti se na jedan ili dva dučana pogotovo sada kada svi šalju srtikle kurirskim službama na željenu adresu
![]() |
#10 |
Premium
|
@wolfy Ne ograničavam se ja. To mi je kompenzacija, a "kompenzator" koristi samo ve-mil i hgspot kao dobavljače. Pa te zato molim savjet kaj od tam uzeti (znam da se ti dosta u to kužiš, a nisam ni ja loš od kad sam par tvojih postova pročital) ![]() Zadnje izmijenjeno od: matman. 05.12.2007. u 20:47. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
HG -> Silverstone Zeus 650W http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=26156 Fortron Epsilon 600W http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=23827 ili Ve-Mil -> TT ToughPower 750W http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7710009 to je od onoga što valja u tim dučanima e sad...Silverstone je kvalitetniji no TT bi trebao biti nešto tiši
![]() |
#12 |
Premium
|
Ok, puno hvala svima na pomoći, vjerojatno ću uzeti TT zbog modularnosti i smještaja venta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|