|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Barton 2500 + Epox 8RDAI. Mišljenja hitno
Slažem navedenu konfu ! Kod prvog dizanja pokazao je da proc radi na 1100 mhz a trebao bi na 1833. Nakon što sam promijenio postavke u Bios-u i restartao komp više nije htio bootati, tj uopće ne daje znakove života. Kad uklućim pover kabel ventilatori se ne zavrte i sl. Kaj mislite je li stvar u napajanju (300w Codegen) ili je stvar u matičnoj ??? Izvadio sam i bateriju od Cmosa da izbrišem postavke u biosu ali i dalje je mrtav ??????? Help please
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A na koje si postavke stavio? 1100 je normalno, kad mjenjaš proc... E sad, jesi ti stavio nešto malo previše pa je neš crklo, ili je nešto drugo u pitanju teško s ove udaljenosti. Provjeri, kablove, hladnjak i proc itd. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Obriši ti lijepo CMOS ali pomoću džampera na matičnoj, pa kad ti se bude butao idi u bios i postavi mu FSB na 166 jer ti se komp digao na defaultnih 11x100MHz (inače svaki put kad pretjeraš sa overklokingom ili pak postaviš pretjerano agresivne postavke sa memorijom , može ti se desiti da se poslije toga diže na 11x100, također i pri svakom skidanju proca sa ploče i njegovom vraćanju nazad se diže na defaultnih 11x100, (govorimo o Bartonu2500)). U zavisnosti od memorije vidjećeš koje su ti krajnje mogućnosti sustava, jer razne nestabilnosti se po mom mišljenju dešavaju baš zbog loše odabranih postavki u radu s memorijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Pa evo obrisao sam CMOS pomoću jumpera ali i dalje ne daje znakove života. Nešto je kaputt , vjerojatno matična ili napajanje. Čudno mi je što kad ukljućim power kabel nema nikakve reakcije coolera. Obično se zavrte na par sekundi.
![]() |
#5 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Provjeri ponovo sve spojne kablove konektore itd. Također kabel za power sw i sam taster za paljenje, ako ni tada nema znakova života, provjeri je li sve u redu sa napajanjem (probaj sa drugim ako ti je pri ruci, snaga nije bitna za probni start bez HDDova CDroma i ostalih dodataka). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ok ! otišao sam u servis i promijenio napajanje sad sve šljaka. postavke procesora su 11* 166 a memorija radi na 200 mhz (ddr400). Je li bolje postavke ostaviti ovako ili ih promijeniti. Koji je najbolji setup. Gdje se mogu naći usb 2.0 driveri za epox 8rdai.
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Stavi sihrono memoriju i proc. Dakle digni proc na 11*200 ili do kud ide i tak isto stavi memoriju. AMD voli jako kad u memorija i proc sinhroni. USB 2.0 moraš instalirati preko windows updatea. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Sorry šta se nisam javio ali bio sam u gužvi. Našao sam driver za USB na netu tako da nisam morao skidati update. Prošlo je nakon instalacije service packa i samog drivera. Hvala svima !
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|