Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.11.2007., 16:49   #1
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
MP4 + ve-mil.... :(

dobio sam mp4 za rodendan od sestre i njoj su rekili da ako mi se ne svifda da ga mogu zamjenitit....kupljen je u subotu i receno je da ako mi se ne svida da ga mogu zamjenit što bastrdisi ne žele napravit...zakonski jel mi moraju zamjenu,tj. drugi po istoj cijeni ili skuplji uz nadoplatu,ofkors
Kimi je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2007., 17:07   #2
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
da moraju.

odi tam i reci im da ne prave budalu od tebe

naravno ako je kupljen ovu subotu

evo ti i topic di si mogao napisati ovo gore

http://forum.pcekspert.com/showthrea...=49355&page=13
Hamm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2007., 17:57   #3
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor gamer4life Pregled postova
dobio sam mp4 za rodendan od sestre i njoj su rekili da ako mi se ne svifda da ga mogu zamjenitit....kupljen je u subotu i receno je da ako mi se ne svida da ga mogu zamjenit što bastrdisi ne žele napravit...zakonski jel mi moraju zamjenu,tj. drugi po istoj cijeni ili skuplji uz nadoplatu,ofkors
Zakonski, ne.
Staro 27.11.2007., 08:55   #4
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Može ti se zamijeniti ukoliko je artikl neraspakiran i ako nije prošlo više od 7 dana.
tomek@vz je online   Reply With Quote
Staro 27.11.2007., 10:56   #5
konj
Premium

Datum registracije: Oct 2005
8 dana zakonski, uz uvjet da imas sacuvanu originalnu amabalazu, imas pravo da vratis ili zamijenis artikal.
Staro 27.11.2007., 11:42   #6
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor konj Pregled postova
8 dana zakonski, uz uvjet da imas sacuvanu originalnu amabalazu, imas pravo da vratis ili zamijenis artikal.
Prvo, zakonski, sedam dana, ne osam. Drugo, to vrijedi samo za kupnju na daljinu (sto ovdje nije slucaj). Trece, ambalaza je nebitna, sto se zakona tice, cak stovise, prodavac je duzan rijesiti te ambalaze, ako zelis.
Staro 30.11.2007., 13:36   #7
konj
Premium

@Iggy ovako mi je rekao inspektor i par trgovina ovdje u Splitu. I tako sam npr. uzeo monitor. Prodavac mi je rekao ( vlasnik ducana ) slobodno odnesi monitor kuci. Ako nisi zadovoljan vrati mi ga natrag s ambalazom u roku 8 dana i ja ti vratim pare. Kada sam ga pitao kako to dozvoljava on mi je rekao da je to po zakonu a i da njemu svakako onda msan ( dobavljac ) vrati novac za artikal. Ambalaza ti ne treba u slucaju da reklamiras proizvod ( npr. neispravan je ).
Staro 30.11.2007., 13:43   #8
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
@Iggy ovako mi je rekao inspektor i par trgovina ovdje u Splitu. I tako sam npr. uzeo monitor. Prodavac mi je rekao ( vlasnik ducana ) slobodno odnesi monitor kuci. Ako nisi zadovoljan vrati mi ga natrag s ambalazom u roku 8 dana i ja ti vratim pare. Kada sam ga pitao kako to dozvoljava on mi je rekao da je to po zakonu a i da njemu svakako onda msan ( dobavljac ) vrati novac za artikal. Ambalaza ti ne treba u slucaju da reklamiras proizvod ( npr. neispravan je ).
Boze, vise ni inspektori ne znaju...

Sedam dana, ZZP, clanak 45, stavak 1 i to iskljucivo za kupnju na daljinu. Dobra volja trgovine nije njena zakonska obaveza, niti jedna trgovina ne mora preuzeti ispravnu kupljenu robu

A trgovina te po zakonu mora rijesiti ambalaze ako ti to zelis, a ne da je moras cuvati, ZZP, clanak 14. stavak 4.
Staro 30.11.2007., 18:24   #9
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Mislim da znam i gdje je to bilo, al neću reklamirat... jer, nije zlato sve što sja
JuVe je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2007., 02:52   #10
konj
Premium

@Iggy daj plz ako jos mozes nabaciti tocnu definiciju toga kupovanja na daljinu jer hgspot npr. ima webshop. Dakle kada kupim nesto moram to uzeti preko webshopa da bi bilo na daljinu ili nesto trece??? Cisto me zanima hipotetski. Hvala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.12.2007., 09:06   #11
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
@Iggy daj plz ako jos mozes nabaciti tocnu definiciju toga kupovanja na daljinu jer hgspot npr. ima webshop. Dakle kada kupim nesto moram to uzeti preko webshopa da bi bilo na daljinu ili nesto trece??? Cisto me zanima hipotetski. Hvala
Evo:

Sredstva daljinske komunikacije

Članak 37.

(1) Sredstva daljinske komunikacije jesu ona sredstva koja su pogodna za sklapanje ugovora između trgovca i potrošača bez istodobne fizičke nazočnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu.
(2) Sredstva iz stavka 1. ovoga članka, među ostalim, jesu: adresirani i neadresirani tiskani materijali, standardna pisma i dopisnice, tiskana promidžbena poruka s narudžbenicom, katalog, telefon s ljudskim posredovanjem i bez njega, radio, videofon, videotekst, telefaks uređaj, televizija i elektronička pošta.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno