Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.11.2007., 00:09   #1
Sm4Sh3r
Premium
Moj komp

Sm4Sh3r's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Savjet za A/V receiver

Imam doma LG plazmu,HD Ready,Max tv,sad cu uzet plejku trojku preko t-coma na one njihove rate.I zvucnike Tannoy FX 5.1.
Kolko se ja razumijem u sve to,razmisljam da mi najbolje uzet neki receiver sa 2 hdmi ulaza i jednim izlazom.Prikopcam na ulaze plejku i maxtv,a izlaz lg naravno.I Tannoy na taj receiver.Plejka bi mi sluzila kao dvd player a i blu ray player za kucno kino.Zanima me vase misljenje o tom cijelom sistemu,kako ce to funkcionirat po vasem misljenju,i koliko sam miran kad to sve sredim.
I savjet oko kupovine a/v receivera.Nemam neki preveliki budzet,do 2k kuna.Ja sam naisao na
http://www.sony.hr/view/ShowProduct....a+Receiver#tab
kojeg mogu dobiti za 1400kn bez pdva u metrou.
Da li postoji koji bolji za te pare koji bi mi vise odgovarao.Zahvlajujem svima na odgovorima,pozdrav.
Sm4Sh3r je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2007., 00:25   #2
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ovako, sony je jako los izbor kod recievera, za 2K kuna bih pogledao neki Marantz, vidio sam cak u Pevecu i Technomaxu za te novce reciever, drugi bi bio Onkyo, pa Pioneer ili Yamaha/Kenwood. Harman Kardon je izvan tih novcanih okvira pa ga nisam niti nabrajao.
eto pogledao sam na technomaxovim stranicama
prvi izbor Receiver Marantz SR 3001 1999,00 kn, ima i srebrni i crni pa odluci
drugi izbor (ja bih to uzeo, jest da je 400 kn vise ali vrijedi) Receiver Marantz SR 4001*,black, 2399,00
treci izbor Receiver Onkyo TX 8211** silver , 1600 kn, jeftiniji 400 kn od crnog

Sad ako trebas i HDMI prikljucak to ce jos dodatno kostati ali ako nemas potrebe uzmi jedan od ova tri, moja preporuka je drugi.

p.s. najbolji odgovor ces dobiti na news grupi hr.fido.hifi, mozda nadjes i rabljeni pod garancijom za ok novce

pozz

Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 22.11.2007. u 00:29. Razlog: losi linkovi stranica
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.11.2007., 00:30   #3
Sm4Sh3r
Premium
Moj komp

Sm4Sh3r's Avatar

HDMI prikljucak mi je must have,jer Max TV i Playstation 3 moraju mi ic na hdmi.Znaci 2 ulaza min.
Vidio sam da se u ve -milu moze uzimat na beskamatni kredit,na diners,neka akcija.Pa mozda budem staru zicao.
http://www.pioneer.eu/eur/products/4...V-K/index.html
za ovaj npr,cito malo,da je dobar.Al to ne znam ce stara dopustit.Skup je dosta.
Ili ovaj:
http://www.hifix.co.uk/sku2.lasso?it...44eda8892e8526
Jel moze vase misljenje o tome koji je bolji od ova dva gore navedena.Te misljenje da li meni to treba za ovaj sistem sto sam naveo u uvodnom postu,ili mi je za to dovoljan i Sony,da ne dajem pare bezveze.
Alen,hvala na odgovoru,posjetim malo tu newsgrupu.

Zadnje izmijenjeno od: Sm4Sh3r. 22.11.2007. u 01:30.
Staro 22.11.2007., 09:56   #4
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Zasto nemozes ici sa HDMI direktno na LCD a zvuk preko optike ili koaksiale digitalno na reciver, to ja tako radim posto imam Marantz SR4600 koji je daleko bolji od dosta sony recivera iz dosta skuplje klase.
Staro 22.11.2007., 10:08   #5
Sm4Sh3r
Premium
Moj komp

Sm4Sh3r's Avatar

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Zasto nemozes ici sa HDMI direktno na LCD a zvuk preko optike ili koaksiale digitalno na reciver, to ja tako radim posto imam Marantz SR4600 koji je daleko bolji od dosta sony recivera iz dosta skuplje klase.
Plazma mi ima samo jedan hdmi ulaz...
Staro 22.11.2007., 11:25   #6
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

To je vec druga prica.
Staro 22.11.2007., 12:01   #7
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Ovog Pionner-ca 917 mi je frend uzeo prije mjesec dana u HgSpotu za cca 2500 kn i rekao je da je prezadovoljan zvukom. Istina bog, nije on neki audiofil, ali je rekao da je pojacalo stvarno jako, ima ugodan i topli zvuk i kaze da bi ga preporucio svima. a k tome ima i dva hdmi ulaza tako da je to ono sto trazis. No daj molim te pogledaj i u Ilici imas neki shop sa audio opremom gdjeje on bio (imaju Jamo opremu) i lik mu je nudio Onkyo sa HDMI ulazom za otprilike za iste novce, pa daj pogledaj ako si u blizini i odluci iz prve ruke... Bar koji ti lijepse izgleda, jer mislim da su zvukom tu negdje, malu prednost bi dao Onky-u....
Staro 22.11.2007., 12:51   #8
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Sigurno da su Onkyo, Denon, Marantz itd. bolji od Pioneera ili Sonya ali su dosta skuplji, da bi cuo neke velike razlike u zvuku onda ti trebaju dosta bolji zvucnici pa to onda vuce sobu za slusanje tako da to sve izade skupa igranka na kraju.
Staro 22.11.2007., 13:23   #9
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Sigurno da su Onkyo, Denon, Marantz itd. bolji od Pioneera ili Sonya ali su dosta skuplji, da bi cuo neke velike razlike u zvuku onda ti trebaju dosta bolji zvucnici pa to onda vuce sobu za slusanje tako da to sve izade skupa igranka na kraju.
da, mene kucno kino ispalo skoro 17000 kn, jedno povuklo drugo i tak. dobri kablovi, dobri zvucnici, dvd itd..
ugl ako ima cajta neka potrazi taj ducan u ilici nadje onkyo, te uspije skupit nesto para neka ga uzme, ako ne nek uzme pioneerca i gotova prica. koja god solucija bila na kraju, bit ce bolje od sony-a
Staro 22.11.2007., 13:29   #10
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
S obzirom na komplet zvučnika koje uzima dotični Sony će mu biti više nego dobar.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.11.2007., 13:32   #11
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

da to nisam gledao . Gledao sam neki cjenovni rang koji je otprilike rekao pa sam mu za te pare predlozio tih par modela. ako misli ostati na tim zvucnicima, nek ustedi nesto para i uzme sonya ali ako misli kasnije nadograditi sistem sa boljim zvucnicima, nek uzme ovo sto sam mu u prethodnim postovima rekao...
Staro 22.11.2007., 13:40   #12
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
da, mene kucno kino ispalo skoro 17000 kn, jedno povuklo drugo i tak. dobri kablovi, dobri zvucnici, dvd itd..
ugl ako ima cajta neka potrazi taj ducan u ilici nadje onkyo, te uspije skupit nesto para neka ga uzme, ako ne nek uzme pioneerca i gotova prica. koja god solucija bila na kraju, bit ce bolje od sony-a
To je ono sto govorim, jedno vuce drugo tako sam ja kupio Marantz reciver pa mi zvucnici nisu bili dobri i uzmem B&W, onda kablovi, stalci pa nakon toga kupim LCD tako da sam morao kupiti jos jedan DVD player sa HDMI izlazom, strava ziva zacarani krug iz kojeg se jako tesko iscupati ako ne povuces kocnicu na vrijeme (isto kao i racunari rupa bez dna), na kraju izaslo oko 25-30 000KN.
Staro 22.11.2007., 14:15   #13
Sm4Sh3r
Premium
Moj komp

Sm4Sh3r's Avatar

Malo OT,ali da ne otvaram novu temu.
Vase misljenje o ovim zvucnicima koje sam naveo, Tannoy FX 5.1.Citao sam malo recenzije po netu,svuda pise da su odlicni.A i sada im se cijena krece oko 3k kuna.Sta vi mislite da nisu bas neki tako dobri?
I znaci Sony ce iskoristavat maksimum iz tog mog sistema,i ako kupim bolji,kao Onkyo ili Pioneer,necu osjetit neku razliku?
Staro 22.11.2007., 14:28   #14
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Tanoy je ok. nisam tu seriju slusao, ali to je ozbiljna firma pa mislim da se nebi zezali sa imenom.
To ce sa tim sony ili onkyo reciverom raditi skroz ok. naravno ako nisi audiofil pa trazis dlaku u jajetu.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno