|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Pozdrav! Evo ovako za capturanje DVB-T signala koji odasilje Croatel koristim DVBViewer, uz predhodno inastalirani Pover DVD ciji mi kodeci koriste za gledanje digital i HD signala (cyberlink h.264/avc decoder) pomocu kojega sam jedino uspio dobiti sliku... E sada, problem je u tome sto za capture output format mogu izabrati samo: video/audio PS (.mpg) i video /audio TS (.ts), ja odaberem ovaj PS(.mpg) ali izlazni format svejedno ima ekstenziju .ts, sada bi ja taj format htio prebaciti u normalni MPEG2 da ga mogu obradivati sto u VirtualdubModu, sto u TMPGEnc DVD Authoru... naravno pretrazivao sam sve i svasta po netu i naletio na programe: HDTVtoMPEG2, PVAStrumento, ProjectX, TotalVideoConverter, Super...ali niti jedan od njih nije niti priblizno sposoban da to napravi, uglavnom svaki file koji je tako snimnjen, bez problema gledam u "Media player classicu",gom player se rusi... evo uploado sam jedan snimak od cca 5 mb na rapid pa ako ga mozete skinuti i probati sa svojim programima... http://rapidshare.com/files/69483073..._sat._.ts.html hvala na svim savjetima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa probaj samo renejmat iz ts u mpg i javi kak se ponaša ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Nema šanse da će tako raditi. Preimenovanje ne dolazi u obzir, kao što si već primjetio, a svi oni programi namjenjeni su za mpeg-2 streamove, dok je ovdje u pitanju h.264. Tu je već malo škalkljivija situacija. No, krenimo redom. 1. Prvo treba demuxirati .ts file na elementarne streamove. Za to koristiš xport. Dobiju se dva file-a, bits0001.mpv i bits0001.mpa. Ovom prvom se promijeni ekstenzija iz .mpv u .h264. Ako si snimio DiscoveryHD, onda i bits0001.mpa promijeni u bits0001.ac3 2. Dalje se taj bits0001.h264 sa avc2avi prebaci u avi file. 3. Dobiveni avi ubaciš u virtualdub (zajedno sa onim .mpa ili ac3), i pod video-frame rate- stavi na 50 fps i dalje radiš s njime što hoćeš. Obavezno mora biti instaliran i ffdshow i pod vfw configuration-decoder i omogućen h.264
![]() |
#5 |
Premium
|
Evo išao sam pokušati ovo što si mi preporučio, ali kad 2 puta kliknem na ove programe koje si mi dao u linku ništa se ne desi,samo se pojavi dos prozor koji se sam zatvori za pola sekunde... kako da ih otvorim? kako da importiram file u "Xport", treba li mi DsBox ili takvo nešto? ffdshow imam konfiguriran za h.264.... thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
zašto prebacivati u mpeg kad se može direktno izripat u x264 format ili u WMV nije mi prvi put da ripam ts h264 ili ts mpeg2 u x264 720p |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
siguran sam da sam dobro odabrao, snimi on u .mpg ako gledam preko OiV odašiljača, ali oni ne prikazuju hrt+, discovery HD i onaj HD testni, pa rađe gledam preko croatela koji pušta u tome h264 transport stream mpeg4 formatu, a nekako mi se i slika nekako čini bolja ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Oba programa su bez grafičkog sučelja i pokreću se sa komandne linije. Ne treba ti Dosbox, već command prompt, sadržan u samim Windowsima. Za početak, čisto radi jednostavnosti i lakšeg snalaženja, prebaci oba programa, kao i ts koji želiš obraditi u jedan folder, na primjer c:\obrada Otvori Start->All Programs->Accessories->Command Prompt i navigiraj do našeg foldera (upiši cd c:\obrada) Prvo xport. Recimo da se film zove film.ts. U command prompt upišeš xport film.ts 1 1 1 (između bojeva je razmak), gdje brojevi 1 1 1 znače redom, broj program strema, broj video streama, broj audio streama. Na Croatel multipleksu brojevi programa streama odgovaraju sljedećim programima: 1 HRT 1 2 HRT 2 3 HRT PLUS 4 RTL 5 NOVA 6 DISCOVERYHD S obzirom da se niti jedan od navedenih programa ne emitira sa više od jednog video, tj. audio strema, ti su brojevi uvijek 1 1, dok broj programa mijenjaš ovisno o tome koji si snimio. Sad si dobio dvije datoteke, bits0001.mpv i bits0001.mpa. Prva je "sirovi" h.264 stream, i prije daljnje obrade preimenuj ga u film.h264. Druga datoteka je audio i ako je snimljen sa nekih od prvih pet programa, samo mu promijeni ime (opet radi jednostavnosti) u film.mpa. Ako je snimljen sa Discovery-a, promijeni mu i ekstenziju, neka bude film.ac3. (promjene imena i ekstenzija radiš direktno u folderu, command prompt je i dalje otvoren) Sljedeće, avc2avi. U command prompt upišeš : avc2avi -i film.h264 -o film.avi. Stisneš enter, i malo pričekaš. Dobiješ datoteku film.avi, koju možeš i pogledati u media player classicu. Primjetit ćeš da je dužina filma dvostruka u odnosu na originalni film.ts koji si snimio, kao i da film sporije ide. (zapravo ide normalno, 25 fps, ali je broj frame-ova poduplan). Neka te to u ovom trenutku ne brine, kao i "čudni" aspect ratio. Na kraju balade, film.avi, kao i film.mpa (ili film.ac3) ubaciš u Virtualdubmod. Odabereš si kompresiju, i pod Video->framerate staviš change to 50 frames per second. Save as...itd.
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo probao sam po tvojim uputama, i sve je bilo u redu sa cijelim postupkom, na kraju sam dobio .avi koji ide onako sporije kako si napisao, ali sada imam problema sa VirtualdubModom u kojega uredno učitam, spojim zvuk, frame rate stavim na 50 kako si rekao, izaberem ili codec,ali file koji izbaci neznam kako da objasnim, ali kada ga pokrenem u media playeru,gomu ili vlcu, vrijeme ide, ali samo prvi frame stoji na mjestu...odaberem xvid za codec... edit: evo napokon sam uspio, ovaj drugi klip sa nove, na njemu mi sve uredno radi...zvuk je sinkroniziran...ali imam problem sa Vdubom, na 1. passu mi se često sruši i ovo mi javi (nekad to javi, nekada uspije): An out-of-bounds memory access (access violation) occurred in module 'libavcodec'... ...while decompressing video frame 0 with "ffdshow Video Codec" [biCompression=34363268] (VideoSource.cpp:1627)... ...while running thread "Processing" (thread.cpp:120). Zadnje izmijenjeno od: Rock. 16.11.2007. u 17:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Nije problem u virtualdubu, već u ovom libavcodec.ddl, koji je sastavni dio ffdshow-a. Croatel koristi specifičan način kodiranja, s kojim se ovaj ne nosi baš najbolje. Zasad je, na žalost, to - to. Nove verzije ffdshow-a izlaze svako malo, dosta naglaska ima i na ispravljanju bugova u decodiranju novih formata, pa i ti svako malo skini novu verziju i probaj ponovo. Ako netko zna kakvo ne-open source rješenje, slobodno napiše par riječi.
![]() |
#12 |
Premium
|
A dobro ako je to to, nema veze,važno je da radi ,čekati ćemo neki update ffdshowa... primjetio sam da kada odem na job que u vdubu pa onda naslažem klipove i to za svakoga po 2 passa,pa onda sve od jednom aktiviram u job controlu da nema ovog errora, a i čak ako se pojavi, nakon reseta vduba samo se iz istoga job controla nastavi postupak od tamo gdje je bio prekinut errorom...tako da koristite ovu opciju dosta je korisna... ps. što se tiče programa, ja sam naletio na ProCoder 3 i u njega samo ubaciš ovakav .ts file i on ga za par sekundi prebaci u bilo koji izlazni format koji smo odabrali, ALI ima veliki bug, može učitati samo .ts fileove koji su dužine do 1-1.5 minute ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ja ripam sa meGUI programom. Nema boljeg za ripanje *ts fajlova. S njim se inače ripaju svi HD x264 filmovi. Ima mogućnost ripanja u x264 ili xvid codec. Evo tutorial iz kojeg sam ja skužio sve to. Prilagođen je za x264 ripanje, al mislim da se može nakraju u programu zamjeniti samo sa xvid i sve ostalo je isto. X264 encoding guide.rar |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Nisam, nema potreba kad znam da to funkcionira. Nisam jednom ripao h264 *ts ili mpeg2 *ts. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ej, evo imam problem nemogu nikako ovu avs skriptu loadat, file mi je u C:\obrada.ts ja u skriptu napišem directshowsource("C:\obrada.ts",fps=25) i nikako mi ne želi učitati niti u jednom playeru niti u megui-u....gdje griješim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
DirectShowSource("E:\ripanje x264\******.ts", fps=25, audio=true) ConvertToYV12(interlaced=false) #deinterlace #crop spline36resize(1280,668) ovo upiši u avs file i pokreni ga u meGUIu i dalje je jednostavno |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
...evo moram ti javiti da nikako nisam uspio učitati niti jedan .ts file snjimljen preko croatelovog signala, kada loadam onu skriptu u megui (imam verziju 0.2.6.1038) javi mi slijedeći error: Avisynth script error-Evaluate:System expection -access violation... također ako pokušam sa istom skriptom loadati bilo kakav drugi .avi file, sve radi kako bi trebalo.... cijeli postupak pokušao sam na nekoliko fileova, sa .avi i ostalima radi, sa croatelovim .ts nikako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Vidiš, vidiš, na directshowsource sam potpuno zaboravio... Nego, probaj s Avisynth verzijom 2.5.7. Za ovaj slučaj onemogući h.264/avc dekodiranje u ffdshow-u, tako da ga preuzme cyberlinkov dekoder. Dodatno, pogledaj ako ima kakav patch ili update za PowerDVD pa ga instaliraj. Provjeru radi tako da skriptu učitaš u media player classic. Ako radi, na konju si, jer tu skriptu možeš ubaciti i u virtualdub (ili bilo što što podržava avs-ove), tako da ti megui i ne treba. Dodatni koraci ovdje su ekstrakcija audia sa ProjectX-om i pronalaženje audio delay-a sa ptscalc-om.
![]() |
#20 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Evo ovako, budući da nisam uspio nikako ovo pokušao sam capturati croatelov signal pomoću ProgDVB v 4.80(sa DVBviewerom postupak ne pali!, a na novim verzijama ProgDBV-a uopće ne mogu dobiti sliku za gledanje croatela), nakon captura file se može otvoriti jedino u TMPGEnc DVD Author 3 with DivX Authoring portable 3.0.5., u niti jednom drugom TMPGencovom softu se NE MOŽE otvoriti, tada ako da u istome pokušamo editirati program se ruši ali ako ga samo pretvorimo u DVD sve će biti u redu, znači samo: start new project-pal-add file(pronađemo file capturan u ProgDVB-u)-zatim OK-zatim nam se otvori prozor u kojemu bi mogli editirati file, ali ako to pokušamo program će se srušiti,zbog toga kada se taj prozor otvori kliknemo samo OK, i ništa drugo-nakon toga kliknemo na menu-izaberemo NO MENU-next-pa onda OK-sada kliknemo na output-izaberemo output folder-izaberemo target size (none)-START OUTPUT-dobiveni file biti će kompatibilan sa svim TMPGenc programima, Premierom, VirtualDubModom....gdje ćete ga bez problema moći editirati kako želite... postavke kodeka u ProgDVB: settings-audio video-DirectShow-TvChannels ELECARD, TV/AC# Main Concept, AVC/H.264 Cyberlink+elecard audio Potrebni programi: 1.ProgDVB (sa kojim capturamo), 2.TMPGEnc DVD Author 3 with DivX Authoring portable 3.0.5.149. 3. bilo koji program za authoring, editing,compression... javite ako uspijete meni sve radi... Zadnje izmijenjeno od: Rock. 01.12.2007. u 15:44. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|