Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2007., 15:34   #1
focal
Premium
Moj komp

focal's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Philips 200WP7ES

Dali je neko od vas imao prigode koristit ovaj monitor i kakvi su vam utisci ..
Kakava je ta A-MVA matrica koliko je lostija os S-IPSa i kakve su razlike...
focal je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2007., 16:08   #2
Dancho
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Dancho je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.11.2007., 00:41   #3
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
monitor je fantastičan i nećeš pogriješiti sa kupnjom.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 00:14   #4
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Definitivno odlična kupnja.
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 00:53   #5
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Tražeći malo ovo sam našao da mu je cijena u jednom dućanu u Beču:

http://www.christiangroup.at/agc/vie...php?prod=17741

Ni manje ni više nego soma kuna manje od najjeftinijeg po nabavi.net, 285 Eura. Dok 200P7ES u istom dućanu košta 470 Eura.

U čemu je caka, koja je razlika između 200WP7ES i 200P7ES?
Grofaz je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 01:20   #6
focal
Premium
Moj komp

focal's Avatar

caka je u tome sta ti 200WPES moze doc is sa TN matricom i to je jeftinija verzija a skuplja je sa MVA....dok 200PES imasa IPS i vidio sam neke sa MVA... tako da su to kruske i jabuke...
ima neka caka sa brojevima na kraju milim da budu /01 ili /10 ili tako nesto...
Staro 11.11.2007., 02:16   #7
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor focal Pregled postova
caka je u tome sta ti 200WPES moze doc is sa TN matricom i to je jeftinija verzija a skuplja je sa MVA....dok 200PES imasa IPS i vidio sam neke sa MVA... tako da su to kruske i jabuke...
ima neka caka sa brojevima na kraju milim da budu /01 ili /10 ili tako nesto...
Što se tiče wide modela točno, ali koliko sam tražio na netu nisam našao da je neko prijavio 200P7ES sa drugom matricom osim S-IPS, gdje si vidio taj monitor sa S-MVA?
p3tar je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 02:17   #8
konj
Premium

Datum registracije: Oct 2005
190P7ES moze doci sa TN matricom a ne 200WP7ES. Koliko sam uspio saznati jer me dosta zanimao ovaj monitor ( skoro uzeo jednog crnog ) 200WP7ES dolazi ili s MVA ili s IPS matricom. To mozes razaznati po broju USB konektora koji su na njemu. Ako ima IPS matricu trebao bi imati samo dva usb konektora a ako ima cetri onda je u pitanju MVA matrica, ako se uopce dobro sijecam. Problem je sto nema previse infa o ovom monitoru po netu.
Staro 11.11.2007., 02:25   #9
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Autor konj Pregled postova
190P7ES moze doci sa TN matricom a ne 200WP7ES. Koliko sam uspio saznati jer me dosta zanimao ovaj monitor ( skoro uzeo jednog crnog ) 200WP7ES dolazi ili s MVA ili s IPS matricom. To mozes razaznati po broju USB konektora koji su na njemu. Ako ima IPS matricu trebao bi imati samo dva usb konektora a ako ima cetri onda je u pitanju MVA matrica, ako se uopce dobro sijecam. Problem je sto nema previse infa o ovom monitoru po netu.
Imaš pravo, sad se sjećam, jedino što mu S-IPS matrica nije od LG Philipsa nego rebrandana.
Staro 11.11.2007., 02:53   #10
konj
Premium

Datum registracije: Oct 2005
E da LG Philips je proizvodac IPS matrice ali je rebrandana. Veoma cudno bar po mom misljenju.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.11.2007., 06:46   #11
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
s druge strane, ne bi li bilo cudno da imate philips monitor s xy ips matricom iako tvrtka proizvodi iste svoje?! dakle, necija tuda, i dont think so, ne isplati se da se na glavu postavi netko u philipsu ili xy kompaniji (pa cak i zajedno ) - ima lg philipsovu matricu ukoliko je ips bez brige

i da, mva il ips je wide, uglavnom noviji mva - cak se nebi cudio da svi trenutni

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 10:41   #12
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

to su sve pričice i fantazije, kupi monitor, prije kupnje ga probaš i lako ćeš vidjeti kakva je matrica. TN neće sigurno doć u WP7ES. a sad je li MVA ili IPS, iskreno, obadvije su miljama ispred TN-a.
Staro 11.11.2007., 15:49   #13
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Sviđa mi se definitivno. Najrađe bi zapalio do Beča.
Grofaz je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 12:05   #14
focal
Premium
Moj komp

focal's Avatar

http://prad.de/en/guide/ergebnis_ver...Submit=compare
Evo vidite ovo...
btw
Posto nemaju u megatrenda ni HP LP2065 ni Philips 200P7ES vratit ce mi novce i sad ti budi pametan sta uzet...posto u splitu nigdje nemogu pogledat monitor prije kupnje osim u TECHNOmaxu ostaje mi jednio philips...
sad se jedino mislim dali da bude 200P7 ili 200WP7 jel je razlika u 500kn.. pa sad sta ja znam
Staro 14.11.2007., 15:35   #15
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Autor focal Pregled postova
http://prad.de/en/guide/ergebnis_ver...Submit=compare
Evo vidite ovo...
btw
Posto nemaju u megatrenda ni HP LP2065 ni Philips 200P7ES vratit ce mi novce i sad ti budi pametan sta uzet...posto u splitu nigdje nemogu pogledat monitor prije kupnje osim u TECHNOmaxu ostaje mi jednio philips...
sad se jedino mislim dali da bude 200P7 ili 200WP7 jel je razlika u 500kn.. pa sad sta ja znam
Ma da, ja kad sam gledao sam tražio S-PVA, krivo sam gledao. No ipak koliko sam našao na forumima o tom monitoru čini se da je većina dobila S-IPS matrice.
Staro 29.11.2007., 18:34   #16
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Nabavio ga i ja. Slika sama po sebi je savršena, samo što ima backlight bleedinga Nije jako, ali je jasno vidljivo, pogotovo iz daljine. Također, u gornjem lijevom kutu slika je za milimetar pomaknuta udesno, a ne vidim nikakve kontrole za podešavanje trapezoida ili tako nešto. Jel bi išlo to dvoje pod garanciju? Osim toga ne primjećujem nikakve probleme, ni banding ni dead/stuck pixele.
Staro 29.11.2007., 18:54   #17
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Autor mrga Pregled postova
Nabavio ga i ja. Slika sama po sebi je savršena, samo što ima backlight bleedinga Nije jako, ali je jasno vidljivo, pogotovo iz daljine. Također, u gornjem lijevom kutu slika je za milimetar pomaknuta udesno, a ne vidim nikakve kontrole za podešavanje trapezoida ili tako nešto. Jel bi išlo to dvoje pod garanciju? Osim toga ne primjećujem nikakve probleme, ni banding ni dead/stuck pixele.
Probaj stisnuti masku kod djela di ti je bleeding, ja sam na jednom malo počeo dobivati u doljnjem lijevom kutu, ali samo kada upalim svježe monitor, nakon sat vremena rada, bleeding je nestao. U prošlih par dana sam masku par puta malo jače stisnuo na tom djelu, više uopće nema bleedinga. Daj slikaj kako ti je to slika pomaknuta, jer sam bleeding, ako je manji, mislim da nije dovoljan za reklamaciju.
Staro 29.11.2007., 19:20   #18
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

ja isto imam pun k... bleedinga na donjim kutovima
marq20 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2007., 20:41   #19
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Citiraj:
Autor p3tar Pregled postova
Probaj stisnuti masku kod djela di ti je bleeding, ja sam na jednom malo počeo dobivati u doljnjem lijevom kutu, ali samo kada upalim svježe monitor, nakon sat vremena rada, bleeding je nestao. U prošlih par dana sam masku par puta malo jače stisnuo na tom djelu, više uopće nema bleedinga. Daj slikaj kako ti je to slika pomaknuta, jer sam bleeding, ako je manji, mislim da nije dovoljan za reklamaciju.
ne znam da li se vidi iz ove slike, jer ako slikam po cijeloj strani, onda se niš ne vidi. uglavnom, s ljeve strane, po vertikali, slika je na donjem dijelu udaljena cca 1mm od samog ruba, dok je na gornjem dijelu udaljena cca 2 mm. Također, horizontalno, u ljevom donjem kutu je slika udaljena isto 2mm od ruba, a u desnom 1. Kao da je cijela slika malo zakrenuta, ali samo na lijevoj polovici ekrana. I position opcije su mi zasivljene.

Što se tiče bleeedinga, nisam previše upućen u tu priču, ali koliko sam čitao nije riječ samo o tome da se vidi na crnoj podlozi, već i na ostalim bojama. E pa je ne primjetim bleeding ni na jednoj jednobojnoj podlozi osim na crnoj, ali tu ga ima relativno dosta. Kad je upaljeno svjetlo, onda je jedva primjetno, ali ako ga tražiš onda ga i primjetiš. Kad je svjetlo ugašeno, onda je dosta vidljivo, i to na sva četiri kuta. I ovo mi je teško opisati, nije jako, ali je vidljivo, i kao da ide skroz do sredine, tj kao dvije dijagonale u križ (nisam siguran jel me to či varaju pa zbog većeg osvjetljenja u kutevima izgleda kao da ide od jednog kuta do suprotnog, al uglavnom ima ga).

EDIT: Baš probah, u Nokia Monitor Testu, jitter test se baš vidi na vertikalnim linijama kao da su dvije rubne zakrenute prema centru na gornjem dijelu.
Staro 29.11.2007., 20:49   #20
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Autor marq20 Pregled postova
ja isto imam pun k... bleedinga na donjim kutovima
Koliko sam vidio po forumima kada sam tražio bolji 20" LCD većina monitora ima malo ili ako nema dobije s vremenom, nažalost mana LCD tehnologije.

LCDs can not display a true black due to some technical reasons. Black level is a measurement of how much light is let through when black is requested, and it is usually measured in candelas per square meter, the same unit as a "nit". When the black level is above zero nits for an LCD, light is said to be leaking or bleeding. LCDs, not unlike other technologies, can suffer from screen uniformity problems. Light may leak more in some areas of the screen than others. Often, it leaks more around a couple of edges (the notorious "backlight bleeding"). When light bleeds, black will look a dark gray or bluish-gray, depending on the backlight's color temperature.

Black level and light leakage can depend on several factors, including LC (liquid crystal) mode/arrangement (e.g. PVA, TN), cell gap, polarizer quality, and thermal fluctuation within the panel. Backlight bleeding can also be caused by pressure on the panel that goes away after a week or so, like in the case of the NEC 20WMGX2. In the right situations (a bit of ambient light), a glossy coating can improve the perceived black level. Most LCDs reach a black level of 0.20 - 0.60 nits, while maintaining a white level from 120 - 220 nits. Uniformity highly varies, although Grade A S-IPS panels made by LG Philips tend to have great homogeneity and a small amount of light leakage. Conversely, the 22" TNs from Chi Mei are known to have a lot of bleeding at the top and bottom of the screen, but, for many, this can be justified by the latter's very low price.

Ja do prije dana nisam imao niti malo, velim onda kada se pojavio stisnuo sam masku par puta u tom području i još sam prstom(ali ne vrhom) malo "izmasirao" taj mali dio di se pojavilo i sada nemam ni kad ga "svježe" upalim.
Staro 29.11.2007., 21:02   #21
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
ne znam da li se vidi iz ove slike, jer ako slikam po cijeloj strani, onda se niš ne vidi. uglavnom, s ljeve strane, po vertikali, slika je na donjem dijelu udaljena cca 1mm od samog ruba, dok je na gornjem dijelu udaljena cca 2 mm. Također, horizontalno, u ljevom donjem kutu je slika udaljena isto 2mm od ruba, a u desnom 1. Kao da je cijela slika malo zakrenuta, ali samo na lijevoj polovici ekrana. I position opcije su mi zasivljene.

Kako ti je spojen monitor? DVI ili VGA kablom? Ako ti je slika samo 1/2mm odmaknuta mislim da se to može preko drivera srediti, no to nije neki problem, ali ako je zakrivljena onda je to za reklamaciju. Nisam skužio kako je zakrivljena, jel ima ovalni rub na ljevoj strani? jer ako ti je cijela ljeva polovica zakrenuta kako si napisao, morao bi oko sredine ekrana imati prijelom na horizontalnim linijama, npr. na ovim pc expert plavim "trakama". U svakom sličaju za reklamaciju ako je zakrivljeno.
Staro 29.11.2007., 21:12   #22
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Baš je zakrivljena. kao što sam rekao, vertikalno - zakrivljena je na gornjem ljevom dijelu, dakle, nije cijela vertikalna lijeva strana jednako udaljena od ruba, već je donji dio cca 1mm, a gornji cca 2mm. Uglavnom, vidljivo golim okom. ista situacija je i na donjem horizontalnom dijelu. Ono, nije ogromno zakrivljenje, ali se jasno vidi. Spojeno je DVI kablom.

Mislim da se na ovoj slici bolje vidi o čemu govorim, teško je mobitelom to dočarati, ali u radu je jasno vidljivo. Pogledaj kako bijela donja crta nije jednako udljena od ruba na pojedinim kutevima.

Staro 29.11.2007., 21:15   #23
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Baš je zakrivljena. kao što sam rekao, vertikalno - zakrivljena je na gornjem ljevom dijelu, dakle, nije cijela vertikalna lijeva strana jednako udaljena od ruba, već je donji dio cca 1mm, a gornji cca 2mm. Uglavnom, vidljivo golim okom. ista situacija je i na donjem horizontalnom dijelu. Ono, nije ogromno zakrivljenje, ali se jasno vidi.
Hmmm, probaj ga za svaki slučaj ako imaš prilike na drugom računalu, inače mislim da je to za garanciju bez problema.

EDIT: Evo gledao sam sada i meni je slika odmaknuta 2mm gore i 1mm ljevo i desno na oba monitora, no provjerom pomoću "Convergence Lines" i "Convergence Dots" slika je pravilna, u biti i mora biti odmaknuta, jer da je skoz raširena ovi gornji ljevi i desni obli kutovi bi je odrezali.

EDIT: Evo primjera backlight bleedinga, malo povećeg i zrelog za garanciju - http://img359.imageshack.us/img359/6352/img03569pb.jpg

Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 30.11.2007. u 04:02.
Staro 30.11.2007., 10:10   #24
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Pa i meni je isto na tim testovima sve u redu sam kaj izgleda lagano zakrivljeno
Staro 30.11.2007., 10:58   #25
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

to ti slabo vidiš

ako te smeta toliko, odnesi na reklamaciju, jer toga ne bi smjelo biti na LCD monitorima.
Staro 30.11.2007., 11:04   #26
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Nema veze što ti slika nije u potpunosti od ruba do ruba, to je do kuta gledanja, tako ako gledaš postrance vidiš više prostora.

Ja imam taj monitor i nikakvih problema, monitor je odličan kad ga dobro podesiš.

Što se tiče backlight bleedinga, vrlo je maleno, najmanje prisutno na od svih monitora što sam vidio do sad, tako da uopće nije problem.
Staro 30.11.2007., 16:01   #27
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Citiraj:
Pa i meni je isto na tim testovima sve u redu sam kaj izgleda lagano zakrivljeno
Evo malo sam i ja proučavao svoje monitore i jedan na desnoj strani kada jako uprem oči je isto kao i tvoj, mrvicu manje(ako je to moguće procijeniti na pola mm), kao da je lagano lagano zakrivljen/zaobljen rub. Dole je rub matrice odmaknut 1mm, gore isto a u sredini oko 1.5mm, no pazi ovo, reko idem vidjet da nije maska kriva, uzeo A4 papir prvo pa kasnije i ravnalo i stvarno maska je lagano zakrivljena/zaobljena.

EDIT: Ako te baš muči i da budeš siguran probaj sa mirnom rukom i ravnalom. Pukni bijelu pozadinu i provjeri ako na oko nevidiš dali su ti lijevi i desni rub(gdje bijela završava) ravni bez zakrivljenja, ako jesu, ostaje ti provjeriti dali su gornji i doljnji iste dužine, jer ako nisu onda ti slika ide u trapez i mislim da je to za garanciju.

Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 30.11.2007. u 16:13.
Staro 04.03.2009., 11:27   #28
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Philips 200WP7ES "Brilliance" cijena sa PDV-om je 1.999,00 kn

http://www.autronic.hr/cms/Detaljno....aProizvod=2849

Strah me da mi ne "uleti" TN panel (možda su ih u zadnje vrijeme počeli ugrađivati i u ovaj model!)

Poslao sam mail u Autronic i ni oni mi nisu htjeli potvrditi da nema šanse da bude TN panel unutra.
Samo su mi poslali PDF sa specifikacijama i ovaj odgovor:

Pozdrav

U privitku dostavljam ponudu prema Vašem upitu.

Rok isporuke: 1-3 radna dana po uplati

PS
Po pitanju matrice koja je ugrađena u monitor ne mogu Vam dati konkretan
odgovor jer Philips ne navodi u teh. specifikacijama taj podatak -
200wp7es.pdf

Gruška 22
10 000 Zagreb, Croatia (Hrvatska)
Tel. +385 (1) 63 24 504
Cent. +385 (1) 63 24 500
Fax: +385 (1) 63 24 540
web: www.autronic.hr

SAVE PAPER - THINK BEFORE YOU PRINT

http://rapidshare.com/files/205152405/200wp7es.pdf (ovo je PDF specifikacija koji sam dobio u odgovoru od Autronic-a)
Terminator02 je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2009., 11:34   #29
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Sudeći po ovome što piše u pdf-u, radi se o "starom" monitoru s MVA matricom, no za svaki slučaj najbolje ti je da skočiš i vidiš..
Tko zna, možda su počeli ugrađivati IPS

No definitivno preporuka za taj monitor, ima kvalitetnu sliku i backlight bleeding je praktički nepostojeći.
Staro 04.03.2009., 11:50   #30
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Problem je u tome što sam ja u Splitu, pa bih mogao provjeriti tek kad uplatim i dobijem monitor!
Imače, na prad.de ima 4 verzije ovog monitora, nijedan nije TN, ali je zanimljivo kako samo u specifikacijama koje sam ja dobio u ovom PDFu piše da je kontrast 1:1000 (kod ovih na prad.de je 1:700)

http://www.prad.de/en/guide/screen3558.html
http://www.prad.de/en/guide/screen3122.html
http://www.prad.de/en/guide/screen3121.html
http://www.prad.de/en/guide/screen3287.html

IMHO, cijena je "premala" za ne-TN monitor sa 4xUSB i kvalitetnima stalkom sa pivot funkcijom..
Terminator02 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno