|
![]() |
#1 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Unapređenje konfiguracije - 1500kn
Pozdrav, trebao bih jednu konfiguracija nadograditi kako bi mogla podnijeti novije igrice. Trenutna je: AMD Athlon XP 2600+ Asus A7V8X-X Radeon 9600 512mb DDR Hynix D43 Sad, to bi išlo do oko 1500kn, ja sam uspio za te novci složiti sljedeće: AMD Athlon 64 X2 4000+ 437 Kn GIGABYTE GA-M52S-S3Ps. AM2 409 Kn DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax 168 Kn VGA nVidia XFX GF7600GT/256DDR3/DualDVI/PciEx 645 Kn ------- 1659kn Kao što vidite, malo prelazi granicu. Bi li se za te novce išta bolje moglo složiti i zanima me treba li novo napajanje s obzirom da je trenutačno maxpower od 300w. Gotovo sam siguran da treba. Unaprijed zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nije loša kombinacija ovo što si odabrao iako bi dobro došao još 1Gb rama. Vjerujem da bi ti trebalo i bolje napajanje iako ovo navedeno i nisu neki potrošači. Preporuka je Fortron 350W PNF za 219kn u vemilu. I neka te ne buni 'samo' 350W jer tvoj Maxpower od svojih nazivnih 300W nema ni 200. Postojeće komponente možeš prodati i na taj način dobiti koju kunu za ram i psu. btw, ne znam gdje si namjeravao kupiti te komponente, ali vidim da je ta ploča u vemilu 390kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
.
|
_Ako_ misliš clockati, daj još 100kn više, jer na dotičnoj ploči (iole naprednije) OC mogućnosti su nepostojeće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dr. Gonzo
|
Nije meni, burazu je, a on niti zna niti misli clockati. Zapravo ne znam ni šta će mu ove nove komponente kad niti ne igra puno, ali eto, njegova lova. Ništa, reći ću mu onda neka se još malo istegne, proda postojeće komponente i moći će složiti neku lijepu kombinaciju sa 2gb rama. Hvala na savjetima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja bi ti preporučio da si uzmeš gigabyte ga-ma69g-s3h matičnu. Imao sam sličnu dilemu pa sam za 1100kn kupio proc, matičnu i dva giga rama. Sve iz adm-a. Jedino kaj mi smeta kod matične je da ima samo dva kontrolera za ventove i da preko njih tj. biosa matične njih ne možeš ni kontrolirat (samostalno). Jedino uz pomoć speedfana al opet samo cpu vent.
![]() |
#7 |
Dr. Gonzo
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|