Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.11.2007., 22:58   #1
dzad
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
Pomoć oko grafičke

Radim nadogradnju, tj. može se slobodno reći da kupujem novi komp pa me zanima vaša preporuka za grafičku na sljedeće komponente:

CPU AMD Athlon64 X2 4000+, dual core

MB Gigabyte M56S-S3, sAM2, nVidia NF560, FW, GLAN, ATX

4 x DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax

2 x HDD 250.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar, SATA, 16MB cache, 7200 okr/min

cijene do nekih 1000kn, evenutalno 1200 al samo u slučaju neke iznimne prilike. komp je prvenstveno za vrćenje nekih virutalki i pomalo igranja.

zahvaljujem unaprijed
dzad je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2007., 23:01   #2
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Opet !!!!!!!!!!

Ako znas citati , iskoristi taj talent i prodji prvu stranicu tema na ovom podforumu ili ati podforumu ....

Ovakve teme do 1000-1200kn za graficke mislim da bi trebalo poceti sankcionirati .... jer ovo je vec previse ............
Router je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.11.2007., 23:20   #3
dzad
Registered User

ti si dežuran pa odgovaraš na sve teme ili ti je samo dosadno? ako ti se tema ne svidja onda je preskoči, ustediti ces truda pisanja i mene čitanja jer ovako nikom ne pomažeš. pročitah dosta tema na prvih par strana i nisam si pomogao, prvenstveno zato jer situaciju sa grafičkima ne pratim već dugo. od vremena kad je riva tnt2 ultra bila zadnji krik tehnologije otprilike. ne bi se htio zayebati sa grafičkom pa zato pitam
Staro 01.11.2007., 23:44   #4
Purica/Tamara55
Premium

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor dzad Pregled postova
Radim nadogradnju, tj. može se slobodno reći da kupujem novi komp pa me zanima vaša preporuka za grafičku na sljedeće komponente:
...
Kad se kupuje novi komp i ne zna se koja bi se grafička uzela, čovjek se upita: Jel ću se igrat na kompu ili neću? Ako je odgovor 'ne', kupi se najjeftinija grafička jer negdje se u komp mora uštekat monitor. Još bolje u tom slučaju ako ploča ima na sebi integriranu grafiku.
Ako je odgovor 'da', onda imaš više izbora: za sporadično igranje neka low end grafa tek tako da se igre mogu pokrenut,a za povremeno i konstantno igranje neka mid-end ili high end, ovisno kojom lovom raspolažeš. Ako se uopće ne igraš ili jako rijetko, sve osim low end grafa je bacanje novaca u vjetar.

Bolje bi bilo da si napisao koji monitor imaš, tad bi ti se onda nešto i moglo preporučit.

Zato napiši jel se uopće namjeravaš igrat ili ne.
Purica/Tamara55 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2007., 11:06   #5
dzad
Registered User

pa gle, potrebe mojih igranja su uvijek zadovoljavale kartice u rangu nekih 900 tinjak kn. zadnja koja sam kupio je bila ati radeon 9600, 128 mb. prije jedno 3 godine kupljena i više manje mi je zadovoljavala sve potrebe. sad kad sam pokušao sebi naći novu ostao sam zbunjen jer postoji hrpa grafičkih, hrpa verzija, još je i ovo prijelomno razdoblje oko directx 10 i totalno sam izgubljen.
Staro 02.11.2007., 11:37   #6
_Matej_
Chaotic
Moj komp

_Matej_'s Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Imaš par izbora:

1. ATI Radeon X1950GT/Pro serija - izvrsna grafička kartica u tom cjenovnom razredu, jedini nedostatak je što ne podržava DX10 (ako ti to nešto znači). Ako ne misliš overclock-ati karticu, onda je Pro bolji izbor (razlike u cijeni nisu velike).

Prijedlog: Sapphire Radeon X1950GT 256MB DDR3 (ako imaš veći monitor od 19'', onda uzmi verziju sa 512MB).

2. ATI Radeon HD2600XT serija - kartica po performansama malo slabija od X1950GT/Pro serije, ali podržava DX10 i preuzima na sebe dekodiranje HD materijala i time rasterećuje CPU.

Prijedlog: Sapphire HD2600XT 256MB DD3 (ako imaš veći monitor od 19'', onda uzmi verziju sa 512MB).

Ova kartica postoji i sa DDR4 memorijom, ali ne pruža puno veću razliku u performansama, a cijena je dosta veća.

3. NVIDIA GeForce 7900GS serija - ako iz nekog razloga ne želiš ATI, onda ova kartica nije loš izbor. Kao i X1950GT serija ne podržava DX10, a i malo je sporija od nje.

Prijedlog: XFX GeForce 7900GS 256MB DD3.

Sve navedene grafičke kartice su ispod 900kn (modeli sa 256MB memorije).

Moj prijedlog između navedenih kartica je Radeon X1950GT serija, ali ni sa jednom nećeš previše pogriješiti.
_Matej_ je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2007., 12:05   #7
dzad
Registered User

hvala ti puno na pomoći, i sam sam za sada nekako pikira na X1950GT,malo mi je skupa al probati ću izmuljati nešto preko firme da dobijem jeftinije. jedino me jako muči to ne podržavanje dx10. kolko je to opće bitno u ovom trenu? znam da nema puno igara baziranog na njemu, al ne znam kakva su predviđanja kolko brzo će dx10 prošitiri, tj kolko brzo će zamjeniti dx9.
Staro 02.11.2007., 12:11   #8
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
kako ti je preskupa ako je ima vec za 800kn , a napisao si da kupujes do 1000 ili eventualno 1200 ? 800 je dosta manje od 1000 , a jos vise od 1200 ....
Router je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2007., 12:14   #9
Pezzaa
Premium
Moj komp

Pezzaa's Avatar

ma i da podrzava slabo da bi i jednu igru odvrto na dx10i na njoj.... to sa dx10 je samo marketinski trik i trebace proci dosta veremena dok to ne bude u full upoztrebi , mada dx10 ne dosnosi toliko obecavana poboljsanja u odnosu na dx9 ..... tako da uopste ne trebas razmisljati o dx10 ...... eto tako uzmi x1950 GT i igraj se.....
Pezzaa je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2007., 12:19   #10
_Matej_
Chaotic
Moj komp

_Matej_'s Avatar

Citiraj:
Autor dzad Pregled postova
hvala ti puno na pomoći, i sam sam za sada nekako pikira na X1950GT,malo mi je skupa al probati ću izmuljati nešto preko firme da dobijem jeftinije. jedino me jako muči to ne podržavanje dx10. kolko je to opće bitno u ovom trenu? znam da nema puno igara baziranog na njemu, al ne znam kakva su predviđanja kolko brzo će dx10 prošitiri, tj kolko brzo će zamjeniti dx9.
Cijena one Sapphire što sam ti naveo gore je 777,16kn za gotovinu. To bi ti trebalo biti u budžetu.

Što se DX10 tiče izašao je prije godinu dana i još ga praktički nijedna igra ne koristi. Uostalom rekao si da nisi neki strastveni igrač tako da te DX10 ne treba previše zamarati, a i ako se ne varam sve te igre moći će se igrati i u DX9 samo će kvaliteta prikaza biti malo lošija.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.11.2007., 12:36   #11
dzad
Registered User

hvala svima na pomoći

problem je u tome što sam ograničen na Ve-mil samo. tamo je gigabyte-ova 1273 kn, powercolor su jeftinije, međutim frend mi je rekao da te powercolor, citiram "ne valjaju" pa ih zato nisam odmah u startu uzimao u obzir. jel griješim?
Staro 02.11.2007., 13:15   #12
_Matej_
Chaotic
Moj komp

_Matej_'s Avatar

Powercolor kartice su jednako dobre kao i bilo koje druge, jedino što njihova X1950GT ne dolazi sa temperaturnim senzorom (Pro verzija ima senzor).

Inače, sve kartice su jednake neovisno od proizvođača. Razlika je u bundle-u i garanciji.
Staro 02.11.2007., 13:33   #13
dzad
Registered User

znači mogu i powercolor. ok, pitanje grafičke rješeno. hvala vam svima na pomoći
Staro 02.11.2007., 13:45   #14
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Sorry na pitanju, ali sto ce ti 4gb rama u ovom trenutku? Radje uzmi Intela (e2160) i plocu gigabyte P31-DS3L/P35-DS3L i dobit ces puno vise na performansama, a ako bas zelis AMD onda ok.
Staro 02.11.2007., 14:34   #15
dzad
Registered User

prvenstveno zbog virtualki želim što više rama. trebam dignuti Longhorn,exchange, terminal. par Visti uz njega, 4 gb mi djeluje ko nužnost.
Staro 02.11.2007., 14:41   #16
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

ok onda, ova intel varijanta i dalje vrijedi
Staro 02.11.2007., 15:28   #17
dzad
Registered User

da znam da su Inteli bolji po nekim testovima, al kolko sam uspio shvatiti to nije toliko primjetno u svakodnevnom radu zar ne?ili ipak je?!

inače imao sam dva Intela i dva Amd dosada i uvijek su mi Amd-i bili primjetno bolji pa se nekako držim dobre tradicije.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno