|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
VF700 Cu na 6800 Ultra ?
Vidim na Zalmanovim stranicama da VF700Cu ide na 6800Ultra PCI. E sada me zanima da li je on dovoljno dobar da hladi tu grafu? Ovaj njen original vent se čuje momački i kada vrti na 50%. Mislim da se ne zezam sa prebacivanjem, ako nije dovoljno dobar da hladi tu karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
za tu karticu ti preporučujem Accelero X1 koji puno bolje hladi od tog Zalmana ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
odlično je hladio moju staru 7800gtx tak da na tvojoj kartici nebi trebalo bit problema
![]() |
![]() |
#4 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
moju 6800le AGP verziju VF700AlCu hladi u režimu 5V već više od godine dana . Ima negdje na PCE ekspertu i thread gdje sam stavio slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Znači ipak ide Zalman gore , jer fakat mi je komp dosta tih, što se sa ovim original ventom znatno promijenilo i lagano mi pegla živce. Accelero X1 mi je sada neisplativa investicija, budući da VF700Cu već imam. Odlično je na 5V hladio 9800pro. Hvala na savjetima ekipa, idem se baciti na posao pa ću javiti kako Zalman obavlja posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Sve ti ovisi o caseu i ostatku hlađenja jer VF700 Cu ti nemre hladit na 5V Ultru, pa niti na 7V ne - u prosječnom caseu... Na 12V može ali i nije baš tih, imao sam ga na svojoj pa znam, a 6800le i ultra ipak nisu isto jer na ultri nije problem sam GPU koji može puno izržati nego to što VF700 radi na previsokoj temperaturi i počne se ram pregrijavati (GPU digne opću razinu temperature same kartice pregrijavanjem PCBa) i to ubije koncept... U nekom jako provjertrenom caseu di 120mm dere sa strane na grafu ili sl aranžman bi možda i išlo ali ja bi radije pucao na VF900 ili accelero - sigurnije je... Makar s obzirom da već imap VF700 ništa te ne košta probati ali nemoj sve sastavjati dok ne probaš grafu na pravom loadu npr MOH Airborne se kod mene pokazao kao dobar za grijanje, Oblivion npr ne zagrije tolko grafu tako da pazi kaj pokrećeš za load, vjerojatno bi 3D čmark bio dobro rješenje...
![]() |
#7 |
Moderator
|
ako ga već imap onda ga stavi, no osobno sam imao VF700 i AcceleroX1 na 6800GS i kasnije na 7800GT i Accelero je bolje i tiše obavljao posao
![]() |
#8 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Imam pitanje, sto je to normalna temperatura 6800ultra koja se tu spominje? Naime imam isto zalmana700 gore, i htio bi znati dal su ove temp. normalne. Opterecenje je pod BF2, mjereno je s everestom. Mat CPU GPU GPUrest GPU VRM HDD1 38__61__84__51_____68______30 hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() P.S. Koji proc imas?? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Kako zalmana na 12v? Proc je intel 3.2 HT pIV. Imam 2 venta, od naprijed i iznad procesora odozgora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Isu miki koja temp. Pa ako imaš Zalmana v700 on ima potenciometar jel tak? njegov raspon ti je od 5V do 12v. Na minimumu znači radi na 5v i to slabo puše al se vent ne čuje. Trebao bi malo odvrnuti potenciometar i vidjeti kad će ti se temp spustiti na cca 60-65C u loadu i onda je to primjerena brzina okretanja venta. A nije ti ni proc nešto blaženo hlađen. Jel to serijala cooler na njemu? Jesi OC?
![]() |
#14 |
Premium
|
Gdje je taj potenciometar? Soft ili je negdje na samom kuleru? Da, i meni se ucinilo prevruce, nista nije OC, speedfan daje manje rezultate ali variraju. Otvorio sam kuciste i probao i gpu i proc kuler na dodir su mlaki, isto ko i oni jezevi po grafi, tak da nisam ziher da je tocno ocitanje. btw ovo je sa otvorenim prozorom... izgleda da ga necu tak brzo zatvarat ![]() ![]() Informacije o senzoru Tip senzora Winbond W83627THF (ISA 290h) Tip GPU senzora Driver (NV-DRV) Kućište je otvoreno Da Temperatura Matična ploča 17 °C (63 °F) CPU 21 °C (70 °F) Aux 14 °C (57 °F) GPU 52 °C (126 °F) GPU okolna temperatura 24 °C (75 °F) Seagate ST380815AS 23 °C (73 °F) Hladnjaci CPU 2789 RPM kućište 2312 RPM Naponi CPU jezgra 1.37 V Aux 1.09 V +3.3 V 3.23 V +5 V 5.05 V +12 V 12.54 V +5 V Standby 5.03 V VBAT baterija 3.01 V |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
A joj vf700 nema potenciometar nego se sa prespajanjem može dobiti da radi na 5v, kada spojiš kabel sa venta na bijeli adapter ili 12v kaka bijeli kabel sa venta spajaš na crni adapter. Inače, imaš u linksu za kupiti fanmate Pišljivih 25 kn a dobiš mali potenciometar kojim možeš regulirati okretaje. E da i obavezno promijeni pastu, možda si stavio previše! Treba samo mali tanki sloj, skoro pa proziran.
![]() |
#16 |
Premium
|
OK, tnx. Zanimljivo sada mi je temp gpu 60 na idle, a 74 loaded - samo sam otvorio bocnu stranicu. Idem sada probati staviti na 12v. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
A ja sam evo danas dobio novog Accelera X1, montirao ga na grafu, i sada mi je u idle temperatura grafe 50°C, a nakon jedanog 3DMarka2005 54°C . Nadam se da sam ga dobro montirao, izludio me onaj metalni heatsink za memoriju. On se nikako ne može montirati, jer kada ga postavim preko memorije, baza od kulera mi ne liježe na GPU. Na kraju sam preko memorijskih čipova samo zalijepio one termal padove, koji dođu u pakiranju. Za sada radi dobro, vidjet ću kako se ponaša nakon 1-2h cijeđenja. Inače je Accelero stvarno tih. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Nevjerovatno, pocistio sam pastu i stavio novu, bolje pricvrstio Zalmana -> malo sam jace savinuo onaj noseci lim na koji idu serafi da se jace pritisne za GPU i temp je pala za 25C! Sada je offload na 45 a load na 55. Cak se i procesor smanjio za 3-4C. Da, stavio sam i neki spori vent okomito na stranicu da puse na pola graficke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() nisi valjda stavljao taj metalni heatsink ispod accelera? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
@ mad max mozda i je ![]() A i te 6800Ultre se stvarno znaju divljacki zagrijat pod 3D-om,clan Fera_os ju ima,pa znam koliko se njemu znala zagrijat pod 2-3 sata igranja,jos po ljetu kad je bilo ![]()
![]() |
#21 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Definitivno se grije tek mi je CM690 ukrotio Ultru kako spada kad je zatvoren... ![]() Inače zamjenio sam je, sam sebe sam počastio za božić iliti konstruktivno trošenje božićnice... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|