|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Repeater za pojačanje signala na parici
Jel tko probao gledat šta, jel to funka i slično, neki repeater ili extender, za pojačat signal od centrale, di ga postavit i sl. kako bi dobili veće brzine adsl-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Za postavljanje zovi helpdesk od t-com i raspitaj se malo, i ako znaš nekog od onih ljudi koji se voze sa autima i gledaju po kućicama i njih malo pitaj (ako ih ne poznaješ uzmi nešto za dar, bocu vina ili nešto ![]() Repeater možeš nabaviti i preko ebay-a, stvar radi dobro, ali mislim da se nesiplati za prosječnog korisnika. Možda bi ti druga opcija bila da staviš ruter kraj kućice i onda dalje vučeš signal preko LAN repeatera, wirelessa,... http://www.versatek.com/products/ver170r1.htm Sve ovisi koliko si spreman uložiti u taj pothvat i koliko dobivaš sa uloženim. Moj savjet ti je da prije izmjeriš signal do kućice a onda razmišljaj što dalje. Monteri ti imaju sve te uređaje za mjerenje, ali ako naiđeš na nerazumijevanje i ljenost uvijek možeš sam izmjeriti "odokativno" signal samo moraš imati ključ od kućice, znati koja je tvoja parica, ADSL modem, ADSL spliter, laptop i naravno biti ovlašten da kućicu i otvaraš. ![]() Signal gledaj preko Noise margina, itd... (pogledaj pod "kvaliteta parice" tu na forumu za sve karakteristične veličine i njihov značaj). Imaj na umu da ti na signal dijeluje sve što je spojeno na SPLITER. Telefoni, Caller ID uređaji, t-com ![]() To bi bilo ukratko to... pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|