|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
AMD Athlon x2 5200+ OC
Evo stize mi ovaj proc brzo pa me zanima sta mislite kolko bi on mogo ic na orginalnoj voltazi i sa stock coolerom! Maticna je Gigabyte MA69G-S3H, AMD 690G Zadnje izmijenjeno od: ShebY. 30.10.2007. u 23:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nažalost, nismo otkrili nijednog vidovnjaka na ovom forumu, tako da ćeš ti nama reći dotičnu informaciju kad ti proc dođe ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja koristim visak, pa samo mi reci datum rođenja i horoskopski znak (ne znam napamet kak idu ti znakovi zodijaka, tek se ufuravam). Al ide tamo negdje otprilike, ček malo da se stabilizira u stranu, evo ziher ti mogu reć - 2.7-2.8 GHz. Sad ako si bliže Jarcu moze malo i vise a ako si Škorpionu to će bit ipak manje. Al dobar proc sve u svemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Sram vas bilo ![]() Meni je dotican proc isao na 2.86GHz (na tome sam ga drzao 24h/dan) na 1.375V, na 1.425 - 1,450V (ne sjecam se tocno) je isao na okruglih 3GHz ali se pregrijavao i svaki put kad bi presao 65 stupnjeva (pri jacim testiranjima) bi se restartao. Tako da smatram da sa nekim jakim zracnim ili prosjecnim vodenim bi isao na tih famoznih 3GHz bez problema. No sve ovo uzmi sa zadrskom jer svaki procesor je prica za sebe, mozes pogoditi neki koji ce ici na 3.2GHz pri defaultnoj voltazi a mozes i naici na neko smece koje nece ni 2.7GHz moci drzati. Uglavnom neka ti je sa srecom ![]()
![]() |
#9 |
Flajing super šiiiip
|
Lijepo ![]() Kolika voltaza? I koji je to zapravo proc, 2.7GHz po jezgri (65nm) ili 2.6GHz?
![]() |
#10 |
Premium
|
Proc je 2,6 a voltaza je defaultna! Koja je ovo razlika izmedju A65 koji je radio na 2,6 XD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Flajing super šiiiip
|
Bome si odlicno prosao, moj se przio na 3GHz, a bez dizanja voltaze nije htio ni bootati. Moze slika neka, CPU-Z... ? ![]()
![]() |
#12 |
.
|
Moj ide na 5Ghz, samo sam zagubio sliku negdje ![]() Ako je ''stabilan'' kako veliš, onda baci SS da vidimo kako stoji sa Primeom, ili ako ništa drugo 2x32M SuperPI... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja već nekolko tjedana tjeram Crysis na 45nm trojezgrenom čudu tehnike, proizašlom iz mračnih kuteva njemačke hale. Samo neću postati rezultate, jer budu vandali za mene tražili ban više, kad vide da Core više nije naj-naj. ![]() Daj screenshot s CPU-Z + SuperPi - bilo kaj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Jucer sam tero superPI i sve radilo!! A danas mi se srusi ffs! Evo screenshot na 2,86 http://img166.imageshack.us/img166/3537/ssox9.jpg A stabi trebo napravit da mi se nerusi na 3.0? Dici voltazu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
|
Čudiš se što ti se ruši FFS? Pogledaj koliko SuperPI opterećuj proc, a koliko Prime... I rekao sam ti da pokreneš dvije instancije upravo iz tog razloga. Za stabilniji takt je potrebno, naravno, dići voltažu procesora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
|
U manjim koracima diži voltažu i poslije svakog dizanja vidi jel proc stabilan. Tj. nemoj ga kuriti sa većom voltažom od onoliko koliko zbilja treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
na toliko da ti radi stabilno,,,kreci se u malim koracina, digni ga za jednu vrijednost u biosu pa probaj bootati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
.
|
Lijepo. Jesi ga probao još dizati...čisto da vidiš koliko bi potegao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Nisam, mozda kasnije probam stavit na 3.2 i 1.45V ali to sam radi probe! Čudo nije jos bilo onih komentara "mogo si za manje pare kupit 4000+ i dici ga na toliko" a da ih i nebude ja cu reci da sam 5200+ kupio zbog 2Mb cachea! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
Evo da i ja pitma jedno pitanje a da ne otvaram novi topic, imam 5600+ X2 i polcu Gigabyte GA-MA69VM-S2 problem je u tome sto nigdje u ibosu nemam opciju za mijenjanje voltaze na procesoru i na memoriji, FSB, HT mogu mijenjat, mogu i postavke memorije ali nigdje nema voltaze (updejta sam najnoviji bios F6a). Ako netko ima ovu plocu neka pomogne jer me zanima dokle moze procesor (na default naponu ide na 215x14=3GHz) Aj ljudi pomagajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Umm, pa to je malo drugcija od ove moje ![]() Al treba ti tam di si ovo ostalo našo, sam ti je vjeroatno zaključana tj. nemozes označit Ima neka opcija cpu voltage gdje je men pisalo auto a to moras stavit na manula pa ti se onda odkljuca ova opcija |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
n00b
|
E ali problem je sto nema, imam opcije za multiplier za FSB, ali nemam nikakve opcije za napon, cak nemam ni opciju za mijenjat CPU/memory omjer (mozda toga i nema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
n00b
|
Jesam ide do 3.0 tj. 215x14 sve preko toga mi javi gresku u primeu nakon par sati, a radi na original voltazi pa bi volio vidit dokle sve to ide (cisto informativno, nemam ga namjere jos drzat overclockanog ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kad se udje u bios kod Gigabyta mora se stisnut ctrl+f1 da se otkriju dodatne opcije bios-a.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|