|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
HDMI, Tv kartice, DVB-T, IPTV, Dolby E - pitanja
E ovako... buduci da imam nekoliko odredjenih ideja, a isto i nekoliko nedoumica/problema/pitanja... evo posta... Dakle, plan mi je kupiti neku tv tuner karticu koja ima mogucnost primanja dvb-t signala, te na tu istu karticu spojiti max tv uredjaj. To ne mislim raditi prije nego što t scum ne uvede podršku za HD iduće godine. No postavlja se nekoliko pitanja -> -da li uopće postoji kakva komercijalna, dostupna širim masama, tv kartica koja ima hdmi input preko koje bi spojio max tv? Jer, ako se ne varam, pri spajanju max tv.a na komp, kada će on podržavati HD, nema smisla koristiti analogne coax i kompozitne kablove? ili se time neće izgubiti nativna veća rezolucija max tv-a kad bude u HD.u? Da li će se i dalje moći spajati max tv preko obicnog scarta kad bude HD, iako mi to nema bash smisla... -ako se neće max tv spajati preko hdmi inputa, što će se dogoditi sa zvukom? To pitam, jer bi zvuk trebao ići onda u 5.1 ac3 formatu... no pitanje da li će se to dogoditi... što mislite o tome? -da li mi netko može reći u kojem formatu ove naše tv kuće šalju signal digitalnim putem? Navodno bi se trebao koristiti Dolby E standard koji ima zakodiran 5.1 zvuk, pa bi se trebalo koristiti AV reciever da imamo obicnu zemaljsku (digitalnu tv) sa obogacenim 5.1 zvukom.... ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|