|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
brzina SATA USB 2.0 Ladice i diska u njemu...
Ne znam kako da drukcije nazovem topic... uglavnom, Canyon USB 2.0 SATA ladica i u njoj WD 320 GB SATA, 8 MB Cachea... brzine su kao na slici, HD Tach... ![]() je li to uredu ili se moram zbog neceg zabrinuti? isprobao sam ga samo na kanti na poslu tak da jos nisam ziher jel ovo pouzdano, al svejedno, ako nije ok, koje bi brzine trebao ocekivati s ovom kombinacijom? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čini mi se da su brzine malo male jer se obično kreću oko 55 Mb/s. Vjerojatno je to do elektronike externog kućišta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
U redu su, čak vrlo dobre za jedan disk upakiran u USB eksterno kućište. Moj prenosi podatke, odnosno čita podatke brzinom cca. 26-27 MB/s. 55 MB/s je jako teško dostići kod USB kućišta. Da je eSATA onda već da, ali eSATA je sasvim druga priča. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Da, a i sve ti na kraju ovisi o kućištu, odnosno upravljačkoj elektronici. Vidio sam i bolje, no i veliku većinu gorih prijenosa od ovih tvojih. Sasvim OK. Imao sam staro Canyon IDE kućište, pa mi je riknulo. No, nije ni čudo što je sve proživljavao tak da... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Moj Hitachi 320GB u ICY BOX kucistu ide 35MB/s tako da mislim da je to tu negdje, sve zavisi od kucista kao sto je tor rekao.
![]() |
#7 |
I hate mondays..........
|
e da, i mislio sam uzet ladicu sa esata prikljuckom, al nije ih bilo na lageru a meni bilo HITNOOOOO!!! al kad si razmislim, to je dobro ako ce mi ladica bit na stolu, al ak cu ju puno furat okolo necu raskopavat svaku kantu na koju se spojim da bi metnul tu esata karticu ili kak se to vec zove... Da je para, trebal sam uzet ladicu koja ima i USB i eSATA i FW... ako uopce ima takvih... al i ovih 200 kn sam na knap namaknuo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Moja ima i esata prikljucak ali ga ne koristim samo radi jedne gluposti, a to je sto kada je na USBu cim upalim disk windowsi ga prepoznaju i mogu ga koristiti, dok kod esata kad upalis disk moras resetovati racunar da bi bios prepoznao disk a to mi je glupo raditi.
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je zato jer ti vjerojatno nije uključen SATA 2.0...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Jeste i ova dva hitachija unutra su S-ATA II (ukljuceno sa feature toolom), jednostavno upalis prekidac na kucistu i nista tek kada resetujes pojavi se disk.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hm, meni šljaka hot swap...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
imam stick koji je takve brzine ![]()
![]() |
#14 | |||
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
dp
Citiraj:
Kod uključenja AHCI-a računaj na nekih 10 sek dulji boot kompa i da te gotovo sigurno te očekuje bsod prilikom pokretanja windowsa ako su instalirani u IDE modu. Tvoja ploča ima ICH8 koji za razliku od ICH8R nije službeno podržan u AHCI modu kroz Intelove drivere, znači sa tom pločom AHCI možeš koristiti samo u Visti kroz njezin storage manager. Najjednostavnije ti je uključiti AHCI na Jmicronovom kontrloleru te koristiti za Hot Swap. Kopirano iz intelovog pdf-a, isto vrijedi i za ICH8/R Citiraj:
Citiraj:
Fire Wire je odlična stvar ako se radi 1394b tj. FireWire B koji ima teoretski prijenos 800Mbps, za koji baš i nema previše ploča sa podrškom. Zadnje izmijenjeno od: jonyb. 20.10.2007. u 12:19. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
I hate mondays..........
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
I ja necu da se zezam sa esata kad nosam disk izmedu vise racunara USB mi je dovoljan, a nije to ni sporo nekada davno kada sam pocinjao sa racunarima 35MB/s nisu ni serveri imali pa se sve radilo normalno.
![]() |
#17 | |
I hate mondays..........
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|