|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
8800 OC niske temperature??
E ovako Imam Asus 8800 GTS 320 ..... Eh clocko sam je na 600/900 I temperature mi nista nisu porasle... I Asus Smart Doctor i Ati Tool mi u Americas Army (Igra) pokazuje max 60 C.... Vent je tek na 75 % okretaja... eh sad jeli to sve ok i sta mislite bil ona isla jos malo gore bez nekih posljedica??? cak su mi manje temperature nego u IDle-u.. i Everest isto pokazuje... evo i SS.... vidite dole otvoren aao.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
600/900 je ''nista'' za tu grafu, temp je sasvim normalna, moze ona i 650/1000 i vise, samo dok clockas stavi vent na 100% pa kasnje ga vrati...inace vent je na 59% i jako je tih, ali ako ti nije clokana 24/7 spusti vent na 60% bit ce ti puno bolje, sa 3-4 oC vise... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ok hvala vam ne bih ja ishao preko 620/1000 kao kod tebe veliko pile eh sad ja bi to koristio 24/7 a nije mi bitna buka pa bi vent ostavio na koliko posto ili na automatic mode?? i takodje imam i 120 mm vent koji pushe po grafi.... jest da je sa strane ali jel i to ok?? hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
pa jos bolje ako puse po njoj...ja sam stavio na 50% okretaja na stock je, u load oko 77-80C i ne brine me...a ja sam probao igrat sa 620/1000 i FEAR recimo mi je poceo bacat artefakte, iako 3dmark recimo vrti bez problema...probaj clockat-igrat, clockat-igrat, neke zahtjevne igre sa AA uklj i visoke reze...pa vidi ako steka, probaj za pocetak 550/900 recimo pa onda idi dalje..ako ti se da to radit..doci ces do nekog limita gdje grafa ce normalno radit (meni 600/900 je radilo bez problema (DIRT i TDU skoro 2 sata igranja) a baci i oko za ATI tool, clockaj s njim (ili RIVA) i ''trazi artefakte'' (imas gumb scan for artefacts) *kazu da nije dobar program, ali meni je on jedini koj omogucuje da clockam grafu vise od 620/950, to je nTune* probaj i njega |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo sve testirao na 620/950 sve radi savrseno .... odvrtio i 3dmark06 i doshao do zakljucka da su razlike mizerne.... u igrama cak i nema razlike u fps ponekad skoci za 5-6 fps gore ali samo trenutno a u 3dmarku sam pojedinacno testirao da vidim razliku u fps i ona je bijednih 2-3 fps max... tako da moja kartica ostaje na def .... hvala vam na pomoci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Svašta, sad je ljudima čudno i to kad imaju niske temperature ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Banned
|
ma zato i postaji taj forum..da se rijesavaju problemi/ ili nejasnoce ostani ti na stock, ako je stock mozes i vent stavit na 60rpm vec kada ti puse drugi vent po grafi OnT: ja sam recimo u DIRT u jednoj stazi imao oko 35FPS avrege, a kada sam klockao (vidi frekve siga) imao sam oko 50 i puno bolje se vozilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The mighty pirate
|
A ja imam pak problem sitni s tom grafičkom pa da ne otvaram novi topic. Naime, dolazi s tim GamerOSD-om i Smart Doctorom i postoji stavka u device manageru za taj neki dio hardwarea ( enhanced driver display helper service ) i kad instaliram Gamer OSD koji je kao driver za to, nakon restarta počne bacat BSOD. Nakon micanja iz safe moda radi savršeno. Stavio i novu verziju, ista stvar. Slao mail asusu, veli da updateam bios matične iako sam im rekao da imam. Imao netko sličan problem? Inače sam jako zadovoljan karticom. 50-51 stupanj u idleu, preko noći ako ostavim skidat nešto ostavim je na 300/400 pa se još manje grije. Ostavio sam je jednom u zatvorenom kućištu i ugasio sve ventove da vidim kolko će se zagrijat nakon 2h igre MoH:A i bila je na 70, a pleksi od bočne stranice vruć na dodir, o zraku unutra da ne pričam. Inače stvarno ne vidim potrebu dizat te grafičke s defaultnih 513/792. Sve moguće radi na 1680x1050 na max i s uključenim ovim aa glupostima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Zato je najbolje koristiti RT-ov temp. monitoring za vrijeme loada, da se izbjegne ovo što je kolega Mar gore istaknuo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|