|
![]() |
#1 |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
![]() Bok, Trenutno imam SB Live 24bit 5.1 zvučnu doma. Zanima me isplati li se mijenjati ju sa SB CL X-FI Xtreme Audio, bulk? Dobijem li što s time? Zvučnici i nisu neki, 5.1 Vivax HT-100. Ne mislim davat 1000+ kn za zvučnu. Znam da zvučna danas ima dosta utjecaja na perfomanse igre no do sada mi je svaka igra ovu zvučnu detektirala sa kvalitetom na HIGH ali sam primjetio da mi znaju igre trzat dok ne spustim na medium (ne sve, neke kao MoH Airborne, GRAW2 i sl). Thnx.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Microsoft je iz Viste izbacio, tj. onemogućio hardversku akceleraciju zvuka, tako da ti je, barem što se performansi tiče, potpuno svejedno imaš li onboard zvučnu, ili neku od 1000+ kuna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
E sad, zašto je izbačeno? Zato jer Microsoft misli da je to bolje za tebe. Evo, pogledaj ovdje (pod Audio) generalno o Vistinoj arhitekturi i novostima : Vista - tehnički fičuri Onda baci oko na : OpenAL i Vista Uglavom, Directsound je još uvijek tu, samo što EAX ne radi. Ali nije sve tako crno. Kad su vidjeli da im je Microsoft praktički obezvrijedio proizvode, u Creative-u su se dali u akciju. Kemijali, kemijali, i iskemijali Creative Alchemy. Evo malo i o tome : Creative alchemy Faq Ultimativna bezobraština je što su Alchemy u startu napravili samo za X-Fi seriju kartica. Glede toga : Alkemija na PCekspertu Tu gore imaš i linkove, pa možeš i isprobati Alchemy (ovaj drugi, za Audigy) na svojoj Live-ici da vidiš čuješ li kakvu razliku. Što se tiče Xtreme Audio, ta kartica mislim da uopće i ne podržava EAX, pa vjerujem da ti i nije interesantna. Ak misliš potrošit neke veće novce na zvučnu, da, bude radilo, ali upitan je dobitak na performansama. Usprkos tvojim iskustvima, danas je zapravo sve manji utjecaj obrade zvuka i zvučnih efekata na brzinu izvođenja igara i aplikacija općenito, odnosno, zvučne kartice i ne igraju neku preveliku ulogu u smanjivanju opterećenja na CPU, barem ne u tolikoj mjeri da se moderni procesori ne bi s tim mogli nositi. Zato mi je i čudno što postavke kvalitete zvuka u igrama imaju kod tebe bilo kakav utjecaj na performanse. Taman da se igraš sa onboard zvučnom, to se ne bi smjelo događati. S druge strane, imaš Vistu...
![]() |
#6 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
Xtreme Audio niti nije punokrvna X-Fi (citaj sranje). Ovo je Audio. http://images.tw.creative.com/images..._audio_pdt.jpg A ovo Music. http://images.creative.com/iss/image...sic_pdt_lo.jpg EDIT: Ubuduće slike stavljaj kao thumbnail ili obični link Zadnje izmijenjeno od: Costa. 17.10.2007. u 19:04. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|