|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zračni hladnjak (najbolji?)
Ovako, eto, procurilo mi vodeno, naime, TT-ov CPU block je popustio (WTF - kako i zašto, ne znam, no ide na reklamaciju) i to između bakra i pleksija, nemreš vjerovat. I sad, pošto u jednu ruku mi je ok voda, ali u drugu ruku, nebih htio da se voda ponovo dogodi tamo di joj nije mjesto, razmišljam da pređem nazad na zrak, a da grafu stavim pod vodu (Jer ako iz grafe iscuri, iscurit će po kućištu, a ako iz CPU bloka, iscurit će po MB i po VGA!!! I sad kontam i razmišljam, koji je CPU hladnjak najučinkovitiji (najbolje hladi) a da je u isto vrijeme nečujan (jako tih) - jer patim na tišinu, odnosno, navečer sve ventove smanjim (tako da se ne čuju, jer ionako je komp u stanju mirovanja (skida nešto, ili je game server upaljen) Također, debelo razmišljam da grafu stavim pod bolji bakar, odnosno Zalman (VF1000)... Slušam prijedloge i savjete. Hvala. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
stavi destilirku pa nebi trebalo nist bit ako i procuri ![]() a sto se tice hladnjaka znas vec ima hrpa tema na forumu tt bt/st neki od scythe uzdanica ili 120 extreme ako imas malo vise para |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hvala... ![]() Da, baš sam sad bacio oko, i vidio da je TT izdao "120 extreme". Ma nisam dugo pratio hladnjake, otkako sam vodu zel... Voda koja je sad bila nutra, je bila TTova, original. Evo, review TT 120 extreme. http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2981
![]() |
#4 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
OK, za CPU cooler si vec dobio dobru informaciju. Ja bih jos dodao IFX-14, koji je bolesno dobar ali isto tako bolesno skup, i jos nije dobavljiv kod nas. Od zracnog VGA hladjenja, evo ti jedan usporedni test, pa vidi kako je taj tvoj Zalman VF1000 prosao: http://www.techpowerup.com/reviews/T...ight/HR-03Plus.
![]() |
#5 |
Premium
|
Preobratio si me ![]() Hvala za TTov savjet za grafu, jedino me kod njega brinu ovi mali hladnjaci za memoriju? Šta nije da se mema na 8800 podosta grije? Što se tiče "IFX-14" jako dobro izgleda, i nije mi ga problem uzet iz vana, samo čemu služi ovaj manji hladnjak? Te pošto je nov, pre malo reviewa, malo pričekati još koji tjedan da vidimo ![]()
![]() |
#6 | |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Osim toga mozda bolja ideja je nać hladnjak od neke stare bube, ako moze hladit auto, bome može i CPU ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
link
Citiraj:
http://www.anandtech.com/casecooling...spx?i=3005&p=4 ja sam potražio i neke cijene (Links, adm, Hg spot i tak) za usporedbu: 1. Thermalright Ultra 120 Extreme: 448kn (pasivno - treba još ventilator kupiti - tko želi => još cca 50-100kn) 2. Zalman 9700: 425kn 3. Coolermaster Hyper 6+: 307kn 4. TT Big Typhoon VX: 341kn 5. Zalman 9500: 368kn 6. Coolermaster Gemini II: 302kn 7. Asus Silent Square Pro: 397kn 8. Scythe Ninja +b: 298kn. ostale nisam puno tražio ili ih nema za kupiti..... Ali, tu nema dvojca Freezer 7 Pro za 183kn i TT Sonic Tower rev2.0 za 274kn pa ne znam gdje oni spadaju po kvaliteti i glasnoći koji su razmatrani u testu... Osim toga nisu stavili nijedan gotovi vodeni sustav/kit za usporedbu (tišina je, naravno, neupitna) ali karakteristike bi bile zanimljive, npr. u HG šrotu ima EVGA Cooling kit po 1580kn pa da vidimo koliko to "drži vodu" i jel vrijedi tri puta više baksa.
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
sa ventom al ne vidim kakvim
Citiraj:
the 86.5CFM Big Typhoon VX fan was compared to a Thermalright Ultra-120 mounting a low output (30CFM or 47CFM depending on setup) Silent fan. We were left to wonder whether more than double the airflow might have been the main contributor to the Big Typhoon victory over coolers we had found to be very capable. Konfiguracija::: All cooling tests are run with the components mounted in a standard mid-tower case. The idle and stress temperature tests are run with the case closed and standing as it would in most home setups. We do not use auxiliary fans in the test cooling case, except for the Northbridge fan attached to the 680i for overclocking Zaključak::: We also tested the Thermalright coolers with the excellent high-output S-Flex SFF21F cooling fan. The Big Typhoon VX uses a fan with an output as high as 86.5CFM. It is hardly fair to compare that performance to a Thermalright mounting a 30CFM to 47CFM fan. We certainly expect the cooler with a fan running at more than twice the airflow to perform best
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
@Sa_Stilom - nije TT (Thermaltake) već TR (Thermalright) ![]() Inače ako se radi o isplativosti, složio bih se sa kolegom SRV-om, po pitanju GeminII-a, dok bih tu dodao i Scythe Infinitya kao preporuku. A ako lova nije problem onda čekaj TR IFX da dođe kod nas, ili zemi izvana. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|