|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Ne mijenjam često mobitele i u pravilu ne kupujem skupe modele. Najviše mi treba za razgovor (stvarno puno razgovaram), rijetko SMS, a neke naprednije funkcije moj sadašnji mobač nije niti imao. Ali sad kad se već kupuje novi, sigurno da nije loše da ima fotić (uostalom, koji nema, bar nekakav). Bitna mi je i laka čitljivost ekrana, a ne da ga već i tračak sunca uništi. I na kraju, priznali to ili ne, svima nam je važan izgled, bez obzira na to što kupujemo. Kad sam u proljeće vidjela najavu za T650, učinilo mi se da bi to bilo idealno i jedva sam čekala da dođe na naše tržište, mada sam znala da ne bude baš jeftin. Cijena mu je 3200-3400 u legalnoj prodaji, operateri ga još nemaju. Taman kad sam već počela smišljati kako da namaknem tu lovu, ili se možda strpim do Božića, osupnuo me podatak da taj mob ima zračenje od 1,8 W/kg. Ne znam koliko tko od vas tom podatku pridaje pažnje, ali nije li to za zamisliti se. Znam da je to još uvijek ispod dopuštene granice od 2, ali joj je jako blizu. Ako netko doista zna nešto o tom famoznom SAR-u, molim neka nama koji ne znamo objasni. Prvo sam pomislila da što je mob napredniji, s više funkcija, da je SAR veći. Ali, usporedbe radi, K800 ima samo 0,17, K610 1,0, K550 i W200 0,27, K650 0,66 .... U čemu je stvar, koliko o tome razmišljate i koliko vam je to važno pri kupnji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
klanfa
Datum registracije: Apr 2007
|
niti jedan mobitel ne smije imati zračenje veće od 1.6 sara ili ti W/kg. veće količine od navedene su opasne po zdravlje za čovjeka. Od kud ti ta informacija napiši izvor tj link. pozdrav
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
klanfa
|
SAR measurement is something that we hardly ever talk about, but on the T650 it is worth noting. The U.S. government's FCC reported that the maximum SAR output on the T650 is 1.8W/kg, which is greater than the 1.5W/kg limit they have set for the American market. So the lack of 850MHz UMTS support is not the only reason we probably won't see the T650 in the USA. preporučio bih ti da si pogledaš nokiu E65 to je jako hvaljen mobitel a u istom je cjenovnom razredu.
![]() |
#5 |
klanfa
|
![]() |
#6 |
Premium
|
Davno mi je zapeo za oko dizajn N95. Ali s 115 g spada u malo teže mobitele i nisam baš sigurno bi li se odlučila za klizni mehanizam. Navikla sam na candybar jer mi je to u autu najpraktičnije. Možda je samo stvar navike. Inače, zanimljivo je da N95 deklarira svoju bateriju do 6 sati što je u usporedbi s mnogim drugim Nokijama puno. Ne kužim zašto su podaci za razgovor na nokijama uglavnom do 4 ili nešto više, a za SE 7, , 8, 9, uglavnom u prosjeku dvostruko veći. Znam što sve može više trošiti bateriju, ali to vrijedi jednako za sve marke. Ako se deklarira razgovor, onda je to razgovor, bez obzira na sve druge potrošačke funkcije. Mislim da ću još pričekati K770, a po ovome što se trenutno nudi dobar izbor mi se čini i K610 pogotovo ako se uzme u obzir da je u VIPme kompletu 1300 kn. Ne izbezumim se baš kad ga vidim (kineska crvena ili mračna siva, bilo bi bolje da je čista srebrna), ali po funkcijama je čisto OK. Moram malo prosurfati rewievse. A uskoro će početi i božićne akcije, pa možda još nešto iskrsne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Sorry, sustavna greška. Naravno, E65. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
klanfa
|
pošto si rekla da ti najbolje odgovara candybar tip moba evo jednog prijedloga Nokia 6120 classic http://www.gsmarena.com/nokia_6120_classic-1958.php http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=44914
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() al brateeee ostaju packe da se ukenjas |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
klanfa
|
ja sam se isto napikiro na njega morat ću si ga nabavit.za te pare je prej... mob. pozz
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Zanimljivo mi je ovo s fontovima. Nokije koje sam probala imale su izvrsne ekrane, ali sitna tanka slova. A gdje se nabavi taj program? jel to neka opcija koju nudi mob kao text option? Očito joj je samo baterija mana. To potvrđuje ono što sam pisala u prijašnjem postu. A vidim da se za zračenje ljudi uopće ne brinu. A to što je K610 upola jeftiniji, jel stvarno i upola lošiji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Za slova - to je program "Font Magnifier" koji skines s neta (nije besplatan ali....), pokrenes, strelicama povecavas/smanjujes velicinu fonta, odmah ti prikazuje primjer i pise koliko je povecanje u %. Potvrdis, mob se resetira (ugasi/upali) i to je to, svi fontovi su povecani. I K610 se ne moze usporedjivati sa symbian telefonima, posto je doticni "glup", a ovi su "pametni" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
uzmi svakako 6300.... ja imam 6233 koj ima bolje zvucnike i duplo jacu bateriju, to mi je vazno jer dosta razgovaram, inace bi sigurno koristio 6300 jer obozavam tanki look moba.... dosta je jeftiniji od t650, lijepo elgantno izgleda..kvalitetno je napravljen makar kazu da se straznji dio moze brzo vidit crtice...ja se ne obazirem na ova zracenja, ionak nosam po 2-3mob kod sebe, e65,6120,e50 bi izbacio odmah iz ponude, jer su simbian, pa ak ti ne treba , ja osobno izbjegavam simbian mobitele..to je vise za igranje, obicno trose vise baterije budu nesto sporiji, a i skuplji.... ovi noviji pogotovo 6120 su brzi nego oni stariji svakako, no opet placam nesto sto ne koristim... pogledaj jos neki tanki model, tipa s.e. w880 je dosta dobar, k810 je odlican, dobra kamera + dobra baterija! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Lijepa je Nokia 6300, ali njoj je vrijeme razgovora prema gsmareni 3,5 sati, a za 6233 4 sata. Uz to je 6233 dosta teža. Što se tiče pametnih i glupih, u čemu se vidi razlika pri običnom razgovoru ili pisanju poruka, a za to mi i treba. Usput, zna li netko kakav nam to zakon stupa na snagu poslije 1. siječnja za razgovor u autu? Navodno žičane slušalice više ne dolaze u obzir, što znači da bi sada trebalo birati bluetooth? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Dobro je to, ja bi u potpunosti zabranio razgovor sa bilo kakvom slusalicom. Ok je ono kad imas spojeno na radio pa slusas na zvucnike, ali cim se to dere u uho ne valja anita, ako ti mob treba samo za razgovor i poruke, onda je najlaksi izbor - gledas koji ti je lijep, ima obru tipkovnicu i bateriju (ako puno pricas). Iako meni ne smeta ni da ga svaku vecer punim, a punjac za auto kosta 40kn. U tom slucaju nemoj gledati 6120c, jer ona nema dobre tipke na kojima je uzitak tipkati. Takodjer, posto neces symbian mob, pazi na velicinu slova jer ne znam da li mozes povecati fontove na non-symb nokiji U tvom slucaju moj izbor bi bio 6300, K610 (crveni ![]() Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 14.10.2007. u 11:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Čini mi se da je ovo dobro sužen izbor. W810 bi otpao jer je na našem tržištu samo crni od kojih mi inače dobro izgleda samo W660 ali mu je tipkovnica dosta stisnuta. Nokia 6300 je ljepša od K610, ali K610 dobijem u Vip kompletu za 1300 kn. 6300 je dosta skuplja, (ne isplati mi se uzimati novu pretplatu, a staru produžujem tek za više od pola godine) uz puno lošiju bateriju. Birano razumom, vjerojatno bi to bio ipak K610. Koliko sam čitala, pa on ima jako dobre recenzije. Šteta što kod nas ne postoji misty white. Taj bi bio idealan. A možda si još pogledam i crveni ![]() Hvala na savjetima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
TELE2 me baš i ne zanima (čitaj "ne da mi se proučavati tarife). Stari sam VIPovac i tu mi je mjesečni račun za puuno razgovora cca 200 kn, a fiksnu liniju sam isključila tako da mi je to jedini telefonski trošak. A osim toga sam danas našla komplet K610 za 1120 kn. K550 izgleda bolje na ekranu nego uživo. On zapravo nije sasvim bijeli nego je posut nekakvim srebrnkastim točkicama kojima se kako okrećeš mobitel prelijevaju boje. To izgleda tak-tak, kako se uzme. zato se i zove pearl white. Tipkice su važnija stvar. Tastatura očito iziskuje vrijeme navikavanja. Ako se ne pišu poruke, onda to nije toliko bitno. Ali čini se da te vodoravne tipke nisu baš idealne budući da ih SE ne ponavlja na novim modelima. Veći problem mi se čine one tipke lijevo i desno od navigacije. Moram napomenuti da sam mobitel isprobavala bez baterije, pa sam možda stekla krivi dojam. Naime ako želiš pritisnuti tipku za povrat ili onu iznad nje, vrlo lako se dogodi (iako imam tanke prste) da pritisneš onu krajnje lijevu poluokruglu, ako mobitel držiš u lijevoj ruci i tipkaš lijevom rukom. ista stvar se događa na desnoj strani ako je mobitel u desnoj ruci. I te tipke lijevo i desno od navigacije su nekakvi tanki, pomalo klimavi limići. Možda ne bi bilo loše isprobati ga u VIPu s baterijom da se bolje vidi kako to funkcionira. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|