|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Kako utisati Hard?
Hard mi poceo opako ruziti,evo do sada je sve bilo ok,ali nakon reinstalacije maticne ploce i procesora cuje se skroz do susjeda. Sta da mu radim? Da ga oblozim sa spuzvom? Koliko bi to utjecalo na njegovo zagrijavanje? Hard je Seagate ST380817AS (80 GB, 7200 RPM, SATA) Kuciste je Aplus |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Čekičem? ![]() Da, probaj spužvom, ima dosta po forumu takvih varijacija na temu i uradi-sam uradaka. Zagrijavat će se stupanj-dva više, al nema toga kaj još jedan vent neće riješit ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
S CIME MOGU NAJBOLJE DIAGNOSTICIRATI U KAKVOM MI JE STANJU HARD? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ovisi o tome kakva spužva i kućište i sistem stavljanja diskova su u pitanju... Ja imam disk na ramici u 5.25 utoru sa gumama zaguran (nema vijaka) i omotan tankom spužvom i dobro radi... Neki imaju veće spužve koje bolje apsorbiraju ili diskove na lastikama, imaš o tome poprilično po forumu...
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Znaci slobodno spuzva dodiruje hard?Bojim se da da se ne zapaali stogod radi te spuzve:-) Mislim da je vrijeme za otici u trgovinu i ubosti nekog tihog samsunga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neće se ništa zapaliti slobodno ga dodiruje hardovi ti nejdu niti tako umotani preko 60Ak C a to ne pali niti jednu spužvu, pa čak niti stiropor...
![]() |
#10 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ovo vezano za spužve je zanimljiv fenomen. Na klasičnom kućištu spužve iznad i ispod diska, udaljene 0.5-1 cm u stvari pomažu hlađenju ukoliko se ima kakav ventilator na stražnjem dijelu, jer stvaraju tunel kroz koji zrak bolje struji nego u slučaju da nema spužvi. Naravno, to funkcionira samo ukoliko ima strujanja zraka kroz kučište, u protivnom temperatura se diže.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Skuzio sam jednu drugu stvar.Kad hard izvadim ih kliznog lezista na kucistu i samo ga stavim na spuzvu on se totalno utisa.Problem je bio u prenosenju vibracija hard na kuciste koje se pretvaralo u buku(rostanje). Probat cu hard objesiti da visi na gumama,kao neki "floting" sistem ,tako da uopce ne dodiriva kuciste.ako mi uspije slijedi fotka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
evo varijante bez spuzve.Znaci razrezao sam unutarnju gumu od bicikla na uske trakice i provukao ih kroz utor za hard sa jedne na drugu stranu i unutra strpao hard tako da on lagano visi na tim gumama ne dodirivajuci stranicu i kuciste.Uz to ventilator puse drito po hardu ne ometajuci ga nista tipa spuzva itd... http://i200.photobucket.com/albums/a...930_resize.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije loše, nešto slično imam i ja, ali ne u gumi za bicikl. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja se također spreman u sličnu avanturu (guma, konop, laštik ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|