Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.10.2007., 23:57   #1
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
HP vs Toshiba vs Dell vs IBM

Zanimaju me Vasa osobna iskustva i iskustva vama bliskih osoba. Ako jos slucajno ima netko tko radi u servisu laptopa platim mu cugu za malo inside infoa na sto se koliko kvari

Razmisljam se o uzimanju laptopa sa 14.1(WXGA+) ili 15.4 (WSXGA) monitorom, znaci ipak nekakav poslovni model. Sad posto ce taj komp samnom okolo (rjesavam se desktop kompa tako da ce sluziti za sve) htio bih uzeti neki malo cvrsci model te naravno malo kvarljiv posto cu ostati samo na njemu.

Gledam vec dugo vremena u Americi se zale kako je Dell katastrofa (cesto se kvari a kad se kvari jos ih servis pod***ava), izgleda da je i HP krenuo tim putem. Od frenda koji radi u velikoj firmi kod nas sam cuo da su imali dosta problema s HPom a da im IBM radi ko vurica. Malo toga sam cuo o Toshibi i uglavnom su oprecna misljenja(jedni da se kvari ko gericom drugi da je zakon).

Opcije koje sam gledao su

HP 6715b - 7500+1100 za 3godine
HP 6710b - 8700+1100 za 3godine
Dell Latitude D520 - 8300+400kn ram+1100 za 3godine
IBM T61p - 12000 (FERovski popust..u ducanu je 18.000 kn)
---
laptopi su vise manje isti po svim karakteristikama (sama CPU jacina mi nije bitna),znaci 2gb rama (osim della ali to se nadogradi) i graficke koja je nekakva integrirana osim na T61p koji ima prokletu quad nvidiu. Zasto prokletu? Zato sto mi netreba i cini mi se da ce mi jesti bateriju bespotrebno.

Kako 12.000 kn nije tako mala lova radje bih odabrao neki od ovih drugih modela ali nebih htio da mi se desi da laptop mogu baciti kad se pocne klimati,skripati, lupati i sl. a niti mi je nosenje u servis dragi sport. Trenutno koristim IBM T22 (stara P3 krama ) koji je star 6.5 godina volio bih da mi laptop koji sad kupim potraje. Kako naravno nitko nije imao neki od ovih navedenih modela 3 godine zanimaju me vase informacije o starijim HP,Dell,IBM,Toshiba i ostalim laptopima, njihovoj izdrzljivosti i kvarljivosti. Znaci pricam o poslovnim,polu-poslovnim modelima ne kucnima.

Uf puno previse teksta...nadam se da ce mi se i vranoga1 javiti s ponekim savjetom

ostali slobodno navalite s komentiranjem!
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2007., 00:02   #2
msvrtan
..

Uh zaboravio sam navesti jos neka pitanja:

Bilo bi dobro prokomentirati kvalitetu tipkovnice, samoga kucista te kvalitetu naravno monitora kod navedenih proizvodjaca. Pretpostavljam da je IBMov T61p najbolji sto se tice svega ali me zanima koliko su ostali blizu/daleko...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.10.2007., 10:42   #3
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Iskreno ovi svi su konkurencija R61 i to čak i slabija.

T61p je sam po sebi stroj koji je editors choice u svim relevantnim svijetskim časopisima\stranicama i ovi strojevi mu nisu niti blizu. To je i moj slijedeći izbor nadam se...
Trillian je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 11:53   #4
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
t61 je puno solidniji pod rukama nego recimo d620, a i stvarno se radi o ozbiljnom stroju.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 12:21   #5
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
LOL, jake su mi te vaše STROJ izjave..

ako će dečko paziti, svi koje je naveo će ga poslužiti jako dobro.

a i ovisi što želi s njim. igre? neke pro aplikacije gdje je potrebna proc snaga? puno harda?
ili samo da ima lapić koji će nosat okolo i pravit se baja kako može na interent kad sjedne na kavu...

dati 12k kn je puno za lap. barem sam ja takvog mišljenja. za 6 mjeseci ili godinu dana, a da ne govorim za 3 godine će biti 3 puta boljih jačih modela.....

mogu ti preporučit da pogledaš Lenovo, meni se jako dopali.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 12:41   #6
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Kao što kaže syss, neznam kako je sa D620, ali D610 izgleda dosta krhko i radjen je od dosta nekvalitetne plastike (izgrebe se jako lako).

Od della bi ocekivao vise.
Dule je online   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 20:29   #7
msvrtan
..

Citiraj:
Autor Trillian Pregled postova
Iskreno ovi svi su konkurencija R61 i to čak i slabija.

T61p je sam po sebi stroj koji je editors choice u svim relevantnim svijetskim časopisima\stranicama i ovi strojevi mu nisu niti blizu. To je i moj slijedeći izbor nadam se...

istina. nakraju sam uzeo hpa jer T serija mi nicime ne opravdava cijenovnu razliku. meni koji to moram dati sada iz svoga dzepa.

inace nebih komentirao T seriju koja u T60 i/ili T61 modelu sa 15" ima 1024*768 native rezu u ponudi... malo bas nije top noch zar ne?
Staro 11.10.2007., 20:45   #8
msvrtan
..

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
LOL, jake su mi te vaše STROJ izjave..

ako će dečko paziti, svi koje je naveo će ga poslužiti jako dobro.

a i ovisi što želi s njim. igre? neke pro aplikacije gdje je potrebna proc snaga? puno harda?
ili samo da ima lapić koji će nosat okolo i pravit se baja kako može na interent kad sjedne na kavu...

dati 12k kn je puno za lap. barem sam ja takvog mišljenja. za 6 mjeseci ili godinu dana, a da ne govorim za 3 godine će biti 3 puta boljih jačih modela.....

mogu ti preporučit da pogledaš Lenovo, meni se jako dopali.

katastrofa
Staro 12.10.2007., 02:11   #9
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

katastrofa zašto?
Staro 12.10.2007., 02:46   #10
msvrtan
..

Citiraj:
katastrofa zašto?
citanje bez razumjevanja ili pisanje bez citanja
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.10.2007., 03:56   #11
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor msvrtan Pregled postova
citanje bez razumjevanja ili pisanje bez citanja
čekaj malo, štoja to nisam razumio ili nisam pročitao?

nisi naveo KONKRETNO što želiš U laptopu, da li te zadovoljava integrirana najobičnija grafa, da li te zadovoljava Celeron procesor ili pravi COre2duo, da li te zanimaju stvari kao firewire, bluetooth, da li ti je bitan dizajn, nisi napisao koliko si spreman novaca konkretno potrošiti...

kad mi daš te odgovore onda mi govori katastrofa.

ide mi na onu stvar više ova napuhanost na forumu.
Staro 12.10.2007., 16:10   #12
msvrtan
..

Citiraj:
čekaj malo, štoja to nisam razumio ili nisam pročitao?
pitas me sto hocu sa njime: igre? napisao sam da mi graficka nije vazna(od 4 navedena modela 3 modela imaju integrirano govno a 4ti ima cad/cam grafu uz koju sam napisao da mi netreba) niti procesor da mi netreba jak sto sam napisao na barem 2 mjesta. e ako ti to nije bio dovoljno dobar hint mogao si procitati da trazim poslovni laptop.

pitas me puno harda? ja nigdje hard nisam ni spomenuo znaci nije vazan

Citiraj:
nisi naveo KONKRETNO što želiš U laptopu, da li te zadovoljava integrirana najobičnija grafa, da li te zadovoljava Celeron procesor ili pravi COre2duo, da li te zanimaju stvari kao firewire, bluetooth, da li ti je bitan dizajn, nisi napisao koliko si spreman novaca konkretno potrošiti...

da mi laptop sluzi samo za internet uz kavu i kurcenje sigurno sva 4 modela nebi imali 14.1 ili 15.4 (iako zapravo sam naveo samo 15.4" ekran modele) nego 12.1 ili 13.3

znaci da si procitao sa razumjevanjem moj tekst shvatio bi da jedino sto pitam je kvaliteta laptopa(kvarljivost), ekran, tipkovnica i naravno masivnost/cvrstoca.

napisao sam uz svaki laptop cijenu ..i ako su u rangu od 8500 do 12.000 kn onda se moze pretpostaviti da sam toliko novaca spreman potrositi zar ne?

da me zanimaju bt,fw i ostalo valjda bih to napisao?

Citiraj:

kad mi daš te odgovore onda mi govori katastrofa.
odgovori na pitanja u 5 postu se vec nalaze u samome uvodu iliti prvome postu. a ja sam u 7ome postu napisao katastrofa sto znaci da je ipak imalo smisla

Citiraj:
ide mi na onu stvar više ova napuhanost na forumu.
ma dobro ja se znam zapjeniti nepotrebno kada ljudi trkeljaju gluposti. zalosno je sto ovdje nisam dobio niti jedan pametan savjet oko laptopa na postavljena pitanja (naravno vranogin je poslovni laptop thread bio velika pomoc) dok su mi na njuzama stvarno puno pomogli. cak i sugerirajuci neke druge modele koji su u rangu sa navedenima.

jel ti sada jasno zasto sam ono napisao? a razlog je sto se u zadnjih 5-6 godina kvaliteta foruma tako strokala da je to nevjerojatno. ne sjecam se kada sam osim vranoginoga threada procitao nesto korisno ili dobio koristan odgovor/komentar na svoje pitanje... bez uvrede ikome ovdje ali komentari vezani za temu su bili vanlajneri umjesto konkretnoga..

toliko o pcekspertu...
Staro 12.10.2007., 18:43   #13
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

imaš jako krivi pristup, i takvim stavom ti ja ni ne želim više pomoći.

da si ti pročitao moj post sa RAZUMIJEVANJEM, onda si mogao RAZUMJETI da sam se šalio, a ti se otresao ko da sam ne znam što napisao.

i ne, NE ŽELIM pretpostavljati što ti želiš..

jer pretpostavke su jedno, a stvarnost drugo..

živio
Staro 12.10.2007., 21:00   #14
msvrtan
..

ne nisam to shvatio uopce kao salu.
Staro 12.10.2007., 21:05   #15
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

a ko ti je kriv kad si zadrt.
Staro 15.10.2007., 08:27   #16
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
A jeste ko muž i žena

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 09:41   #17
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Evo, i ja mislim da je neisplativo dati 12000 kn za lap, pogotovo ako ti na njemu ne treba jača grafa ni proc.
I za manje para se da naći čvršći model koji bi ti odgovarao. Pogledaj te Lenovo laptope, možda nađeš nekaj kaj te zanima, ali svakako pogledaj i opipaj nekoliko lapova uživo prije nego kupiš.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno