Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.10.2007., 23:38   #1
nyso
Guest

Datum registracije: Oct 2007
WC visoke temp

Bok, ja imam nekakvo vodeno hlađenje i čini mi se da su temeprature visoke. do jučer sam bio uvjeren da je preslabo zategnut blok, da je malo paste, nedostatak spremnika., loš raspored cijevi, i onda sam danas sve isponova pospajo, promijenio pastu, jače zategnuo blok, promijenio raspored cijevi i ubacio rezervoar, i sad imam još više temperature.
e6750 je na 3200mhz sa uključenim eistom i c1e, znači idle je 2400mhz, 1.31v.
prema coretempu 0.95.4 je 39-40c idle. prije je bilo nekih 33c. u loudu(ortos) ide do 60

kaj da radim?*?

ide vako pumpa>radijator>blok>rezervoar>pumpa
evo vam i slika, rezervoar je iza ventilatora

molim pomoć, fala unaprijed
nyso je offline  
Staro 07.10.2007., 01:20   #2
NJUNJO_HR
Premium
Moj komp

NJUNJO_HR's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
1. premali promjer cijevi, ali mojeg opterona je držal takav promjer cijevi uvijek oko 5
stupnjeva iznad sobne (idle). pretpostavljam da je 6mm unutarnji promjer cijevi.

2. možda je pumpa počela sporije se vrtiti, provjeri rotor pumpe i pdmaži malo osovinu ako se može. provjeri da ti kakva zmazanoća nije u nju pala

3. dal ti se zagrijava tak jako dok je kučište zatvoreno ili ne. dal ti zrak kojim hladiš radijator izlazi iz kučišta ili je blokiran put pa ti topli zrak kruži u kučištu

4. ova zelenkasta cijev koja izlazi iz crnog dijela pumpe dal ti ulazi negdje ili je jednostavno tako dugačka. ako je tak dugačka probaj ju skratiti maksimalno kolko ide

5. može bit da si sad stavil malo i previše paste, no kako kažeš da si jače i zategnul blok ona se je vjerojatno i raširila. možda nije dobro sje blok. ili si preveč nafrljil CPU i sad gori i tu ti niko nemre pomoći .
još malo. tak ružno je ispal i moj paint job unutrašnjosti kučišta pa sam ga ovo ljeto očistil te sramote. i ti si odmah vježbal na kučištu kak i ja . bu nam bolje drugi put ispal

LCD 19'' Philips 190P6 | Coolermaster Stacker ATX/BTX (STC-T01) Black | Corsair HX520

ASRock P55 Extreme | Intel i5 760 | G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO 2x2GB | XFX 7950 GT 512MB DDR3

Benq DW1670 & Plextor PX-755A | WD Black 1TB (WD1002FAEX), WD Green 2TB (WD20EARS)

Creative SB Audigy Player SB0090 | TP-Link TL-WN651G

Microsoft Wireless Optical Desktop for Bluetooth (Miš i Tipkovnica) | Razer Copperhead (Green) | Genious KB-16e Black

___ <<< Enchantress >>> ___

Parts of watercooling:
Laing DDC-1 water pump
3x Magicool Extreme radiators
EK-Supreme-Acetal for CPU
EK-NF4 rev1.1 for chipset
EK-FC79 for GPU
EK-Multioption reservoir 400 + EK-Multioption RES Bottom Rev.2
& green tubes.

Loop:
rezervoar / pumpa / GPU / rad1 / NB / rad2 / CPU / rad3 / rezervoar

Par slikica iz galerije

H2O galerija

___ <<< ex Morgoth >>> ___

Parts of ex aircooling:
Celeron 420 | ASRock 4CoreDual-SATA2 | XFX 7900 GS 600M
Thermalright Ultra-120 Extreme for CPU lapped
Thermalright HR-05 IFX for chipset lapped
Thermalright HR-03 PLUS for GPU

Par slikica iz galerije

Lapping galerija
NJUNJO_HR je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.10.2007., 01:35   #3
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
ima tu dosta toga sto bi trebalo mijenjati, ali ne znam jel ti se isplati ici u te 'vode'...

za pocetak, nesto jednostavno.
samo odsarafi/zasarafi nazad vent ali ga okreni da puse prema unutra, tj da vuce hladan zrak izvana kroz radijator u case...

no bilo bi bolje da je ispred radijatora pa da u biti 'gura zrak' kroz njega, vanjski ako je moguce,
dakle preseli ga ispred radijatora(prema desno na slici)

ovako sada baca topli zrak iz kucista- kroz radijator van...dakle vec tu imas gubitak, a totalno nepotreban...

ako to urodi plodom, a ti zelis jos, onda preseli cijeli radijator van da je na hladnijem zraku.

bolje bi bilo da stavis pumpa>CPU>radijator>rezervoar>pumpa...

pa ako zelis jos jace, onda uzmes veci radijator(dual, triple),
jer sve pada u vodu ako nemas kvalitetan dio sustava za odvodjenje topline u okolinu, vec dio nje samo vrtis u krug recimo, sto nema smisla...

jos bolje: i pumpa jaca, veca crijeva(ova mala ubijaju protok do boli)

i na kraju da stavis drugi blok
(jer ovaj ima los prijenos topline, posto ima sustav 'zmije' pa samo rubovima na mali dio tekucine se prenosi toplina na vodu, zbog lamelarnog toka i slicno.
Ima u sticky-u sve objasnjeno...)

dakle, ti biraj do koje granice zelis poboljsati hladjenje

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline  
Staro 07.10.2007., 04:44   #4
nyso
Guest

Datum registracije: Oct 2007
@NJUNJO_HR

1. Unutarnji promjer je 6mm, ali to je bilo ok prvi tjedan dana kad sam stavio vodeno, temp su bile ok, dosta niže.

2.ne vidim razloga da pumpa počne sporije vrtit, otvarat je neću osim ako ne bude drugog rješenja.

3. kućište je konstantno otvoreno, dosad je zrak izlazio iz kućišta, al sam ga prebacio s vanjske strane tak da izvana puše hladni zrak prema nutra.

4. zelenkasta cijev na donjem dijelu pumpe , vuče vodu iz rezervoara, kraće ne ide, u protivnom se savija(prelama)

5. paste sam stavio minimalno, zapravo čak imam osjećaj da je bio manjak, ali kao što sam reko zategnuo sam blok maksimalno, kolko ide da ne pukne plastika gore. CPU je prije bio i na višim naponima i taktovima pa nije bilo problema, ok temp su bile.

paintjob-no comment

@TomRi

Da, totalno se ne isplati ić u te vode, htio sam što jeftinije proć, tj prvo sam namjeravao uzeti Bigtajfuna ali onda mi je iskočila ova prilika,(jeftinije od tajfuna i bolje je hladilo prvih par tjedana)

Kao što rekoh gore, okrenuo sam da puše prema unutra,i stavio na 12v, preglasno je, sad kad sam se vratio doma još je vrućlji, idle 42,

radijator je bio van al sam ga stavio nutra, želim da sve bude nutra ali ako nebude moglo drukčije stavit ću sve van

ovo za redosljed cijevi, prije je bilo tak, ali onda sam u vodiču tu od kove čitao da je to pogrešno, da treba prvo na radijator da se ohladi pa da hladna voda direkt na proc ide, ali očito je samo ubilo protok zajedno sa spremnikom i useless

neću u ništa ulagat jer već ionak nemam para.

sutra u probat još neke stvari pa ako ne bude išlo još se javim

pa da pitam ovako, jel bi to mogao biti razlog:

od prije kad je bilo hladno, zamjenio sam cijevi za deblje izvana, iste iznutra

stavio sam rezervoar

promijenio redosljed jer sam tak pročito

stavio sam pastu neku mutavu(nisam imo druge) neki titan grease i pomješo s malo ostatka od one TT white ili tak nešto

i stavio sam sve zajedno nutra, iako ne bi trbo bit reazlog jer je otvoreno kućište sa svih strana

možda je previše cijevi i toga za tu slabu pumpu pa to sve slabo teče
???? koliko tu ima istine, čak mi se čini da je sa stock kulerom bilo hladnije idle, iako sada bolje podnosi load, nikako iznad 60-62

užasno dugačak post, ali vidim da su neki voljni pomoći, pa onda pomozite do kraja
nyso je offline  
Staro 07.10.2007., 15:37   #5
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
jesi stavio vent da puse u radijator?
ali da on bude sa desne strane radiajtora (gledano prema onoj slici), tj da 'gura zrak' izvana u radijator...

stavi neku normalnu pastu, mozda te i to zeza sto si mijesao tko zna sto

probaj staviti onaj raspored kao sto sam rekao pumpa-cpu-rad-rez

eto, za pocetak nista ne moras ulagati (osim paste) a mozda pomogne malo

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline  
Staro 07.10.2007., 15:45   #6
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
nyso više nije s nama zbog multiple acc-ova tako da thread ide u lokot.
Vuco je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno