|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Temperatura GPU diode
Temperatura GPU diode mi je oko 65 °C, jel to u redu (čini mi se puno). Karticu vidi pod moj komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Pod opterecenjem je ok, ali ako je to u idle-u e onda nije u redu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Da, ima pasivno hlađenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Molim pomoć kako staviti vent direktno na karticu ako je neko to radio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Do koje temperature te kartice mogu raditi bez problema ? Trenutno mi je temperatura nakon cca sat vremena na 69 °C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
A nisam skroz siguran ali nije dobro, ni malo da ide preko 90'. Npr, na staroj mi je 6600GT pisalo da moze do 120' a na 8800GT pise 100'. Probaj nesto igrat i onda spusti igru (minimize) i pogledaj temp. Ako je prevelika onda ces nesto morati uciniti s tim. Ja sam uvijek mrzio te pasivnjake...samo na bas slabim grafa koje se nemogu grijat je ok, npr kod mog frenda 8600GT od Gigabyta, to se cudo toliko grijalo da se igre nisu mogle igrat jer se graficka pregrije i sa spuštenim taktovima. Ubacio je ispod graficke jedan ventilator pa on sad puse direktno po njoj i temp je cak nebi reko 25' manje ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
Što dobivam smanjenjem frekvencije jezgre (trenutno na 550 mhz), isplati li se to raditi. Komp ne koristim za igre nego kodirenje videa i spojen je na TV (gledanje filmova) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dobivaš manje performanse eto što... Netrebaš se sekirati oko toga to je ionako takt u 3Du a u 2D je manji (kadd si u windowsima) ta grafa može preživjeti i 90ak C bez posljedica po GPU problem može nastati sa memorijom kad se na velikim temperraturama GPUa zagrije sekundarno cjela grafa a memorije obično imaju na daleko manje od toga crvenu crtu pa počnu sipati artefakte... Ili kupi bolji case ili organiziraj neki propuh ako te to brine iako 70ak C nije problem...
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
to je sasvim ''normalna'' temp za tu karticu s takvim hlađenjem, nerijetko one pod opterećenjem odu i preko 100°C slobodno stavi neki vent da puše preko hladnjaka
![]() |
#14 |
Moderator
|
ne da je moguće nego i je tako, sve komponente imaju svoju optimalnu radnu temperaturu čak ponekad i preniska temp može izazvati probleme iako bi teoretski bilo bolje da je temp što niža, no često možeš čuti kako npr CPU ima cold-boot problem
![]() |
#16 |
Moderator
|
npr kad ekipa ide hladit CPU faznim hlađenjem ili tekućim dušikom pa komp neće bootat jer mu je početna temp preniska
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|