|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Corsair TWIN2X2048-6400 Heat Spreader
Namjeravam si uzeti neki malo bolji DDR2 kit sa 2 GB za malo jači OC... Baš malo tražim po nabavi... I za oko mi je zapeo gore navedeni kit... Ima li to itko, i kakva ima iskustva s njom. Čitam malo po netu i izgleda kao jak odobra. http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1901176 I ima li neke značajne razlike ozmeđu ovoga, jer je skuplji samo 30ak kn http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1901172 Sad sam u dvojbi, jel se isplati dati 250 kn više za tog Corsaira, ili da uzmem ove? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80402? ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
sve te bolje firme i njihove meme rade slično, možda češ nešto skuplje platiti a postiči češ isto kao i sa nešto manje plačenom memom, ja trenutno neke velike pomake sa ddr2 memorijom nevidim,sve se svelo na isto i tu negdje. možda dobiješ neka sitnja poboljšanja koja češ možda primjetiti ako ganjaš neki rekord ili extremno klokaš pa ti je svakih 0001 boda bitno. ja sam svoj kit platio 1400 (ocz na 1066)kuna i vidim da neki sa duplo jeftinijim memama(ballisix667) postižu skoro isti ako ne i isti takt sa memorijom kao i ja. možda moja ide trunku više i možda mogu dulje držati niže latencije ali možda. zato kažem sve u tim boljim memorijama je tu negdje i zavisi koji čip imaju. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: dugixy1. 18.09.2007. u 22:35. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
zavisi ti najvise o tome koji ce cipovi biti, na tim corsairima mozes kojesta (promos ili d9 neki) potrefit pa mogu jako doro ici ili bas i ne (u biti vise ili manje dobro posto i kingmaxi idu preko 900 uglavnom), uglavnom memorije sa micron d9gmh su najbolji OCeri uglavnom u linksu mozes kupit crucial ballistix koji iskljucivo dolaze sa d9gmh chipovima, 800mhz 1gb plocica 413kn, i uvjek idu debelo preko 1000mhz sa 4-4-4-12 latencijama, a nekad i nize ![]() jedini nedostatak d9gmh chipova je da vole visoke voltaze (iznad 2.1V) sto neke maticne ploce ne mogu isporucit p.s. da znam da smo dosadni s tom memorijom, al kad za tu cijenu je grijeh ne kupit tako reci.
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
nebi ja išao na Corsair jer imaju milijun i jednu reviziju a svaka ima druge čipove radije pikni Ballistix
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium