|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
gpu blok -aluminij-bakar?
kupovaču vodeni blok za grafu 8800gts i dvoumim između ovog bloka Zalman ZM-GWB 8800 GTS koji je aluminij http://awardfabrik.de/forum/showthread.php?t=1829 i nekog bloka i EK koji je bakar drže bi mi bilo uzeti u Zagrebu zalman ali neznam šta je bolje aluminij ili bakar,nebitno mi je ako su razlike samo par stepeni, blok na cpu je bakreni,neznam jel smeta ako je mješano vodeno i od bakra (cpu) i aluminija(gpu) ,dal to ima utjecaja na kvalitet hlađenja ili je nebitno? znam da je EK strašno hvaljen ali misli da ni zalman sa svojim proizvodima ne zaostaje i također je svjetska marka. molio bih pomoč ![]()
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa ak ti se neda ići van po blok uzimi Zalmana, to mi se čini da je anodizirani aluminij, tak da nemaš brige ak je blok na CPU-u napravljen od Cu-a. Ako je nije anodizirani ond bi moglo bit problema. Jedino bi ti on mogao jako gušiti protok, jer je tanak ( tako mi se čini ) a promjer cijevi ( njegov unutarnji ) je cca 7-8mm. Toliko s moje strane. Tom bi ti više znao reć kako on stoji s EKw-ovim blokom, pa ček ak se on javi da doda malo detalja. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
zalman gusi protok, kao i TT, to je sigurno. I nikako mi se ne svida ovaj sistem sa uvodnicama, isti vrag kao i l koljeno, ubija protok na samom ulazu i izlazu iz grafe, dakle dva koljena=no go. EK je super ako se ima novaca. Sto si uzeo od ostatka komponenti za vodeno?
![]() |
#4 |
Premium
|
nisam uzeo još ništa imam par opcija,možda uzmem kandalf kučište a ono ima već vodeno za cpu, kad dodam i gpu blok neznam kako če se ta pumpa ponašati,jel dovoljno jaka i kolko je tiha. možda uzmem sve iz EK al trenutno nisam jak financijski dok ne počnem raditi( na godišnjem sam još par dana), a opet draže mi kupiti u zg. sa tomijem sam se čuo telefonski prije 3 tjedna i on mi je sve objasnio za EK i zbilja dečko to ima u malom prstu,ali tada nisam još razmišljao o kandalfu,jedino da mi tomiri kaže jel mu sad puno bolje hladi cpu nego kad je imao original blok iz kandalfa a sad ima EK. kupujem i asus blitz formulu matičnu (dolazi u utorak trenutno je nema u gradu) i ona ima več tvornički napravljeno ulaz za vodeno na heat pipe,znači i to ču hladiti,neznam ako samo promjenim pumpu iz kandalfa dali bi to radilo kako spada,jer navodno je radijator odličan, i hlade ga 3 venta. za vodeno sam laik, pa bar zato da pitam i kako da saznam daliovaj zalman sadržava te stvari koje nisu dobre u suradnji sa bakrom,čitao sam nešto po netu da je izvrstan al neznam jel u rangu sa EK a po obliku su slični i oba su rađena baš za 8800. hvala dečki destroyer jesi pokrenuo proc ili je još u ladici ljep pozdrav ![]() EDIT http://ekwaterblocks.com/shop/produc...roducts_id=146 tu možete vidjeti od ek bakreni blok za 8800 po obliku mi izgledaju isti ,mislite da je bolji protok nego zalman?
Zadnje izmijenjeno od: dugixy1. 15.09.2007. u 22:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Avocado
|
bolji protok je sigurno, u to ne moras sumnjat uopce. nisam pokrenuo proc, kupio memu samo maticnu cekam ![]() inace ja do srijede kandalfa lcs dobivam. pumpa od njega ti je dobra, ali ipak ja bi na tvom mjestu uzeo laingicu iz ek-a, ova nije jaka toliko. blok od tt-a isto dosta ubija protok, al meni nece smetat ![]() za koji mjesec mijenjam sve za EK, a tak bi i ti mogo, imat ces vodeno, a kasnije samo dokupis ostatak.
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
pa tako nekako i zamišljam,prvo da se upoznam sa vodenim, reci mi zašto je pumpa bitna osim da tiho radi, šta ako je što brži protok bolje hladi. jel bolje stavljati ovu origigi tekučinu ili raditi čaroban napitak,i kako se radi? ako želiš što jače rashladiti takučinu jer se može led ubaciti ili sl,sad bubam napamet npr ako klokam pa želim što hladnije tih sat vremena? ne govorim o radu za svakodnevno. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Avocado
|
bitno je na pumpi ono hmax tj. na kolku visinu pumpa moze napumpat vodu, ovo ostalo je manje vise nebitno, iako je dobro da je i veci protok. hmax je bitan jer svaki element vodenog stvara otpor u sustavu, a pumpa onda mora taj otpor svladati, ak je slaba pumpa moze se dogoditi da nece uopce tjerat vodu, jer je otpor prevelik. original tekucina je ok, a inace ja koristim zalman tekucinu protiv korozije i obicnu destiliranu vodu e da za rashladenje tekucine, preporucam da pricekas malo zimu ![]()
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 16.09.2007. u 18:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
misliš da bi razlika u temp ,npr doma 18 a temp vode sa ledom oko 0 ,(znači razlika je 18 stepeni) bila dovoljno velika da dođe do kondezacije. ja sam mislio da do nje dolazi pri extremnim razlikama u temp ,nekako mi se 18 stepeni razlike ne čini veliko ali ovo pitam zato što neznam i to je moje nagađanje. kad idem još blok izolirati jel samo na spojevima se radi izolacija ili treba i po matičnoj, neznam gdje točno počne puštati? hvala na pomoči
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|