|
![]() |
#1 |
Guest
|
Preporuka ventilatora!
Ovako, trebaju mi tri 12cm-venta, jedan za upuh, jedan na sonica, jedan na ispuh! imam zalman mfc potenciometar i sve bi prištekao na njega! Mislio sam sharkonove silet eagle, ali mi se ćini da je 36dB malo puno, onda sam vidio Cm-ove plave u linksu sa 22dB! Treba mi dobar protok a opet da nije glasno! Hvala! |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Heh, u pravilu se ventilatori od 120mm na 5V ne čuju (ako ne ubrojimo zujanje ili ležajeve, kako kod kojeg), a na 7V imaju sasvim pristojan protok. Moj prijedlog je GT120mm na 7V. S druge strane pitanje je kolika ti je tolerancija buke. Meni su trenutačno u kompu najglasniji hardovi koji su mi u 5"25 na gumama i to sa AAM-om na 128, pa brzo nadam se lete van i neki Samsung će dole u spužvu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Mogu uzet samo iz linksa! Vidim da je Silenteagle duplo skupli od CM-a, pa me zanima dal se isplati davati tolke pare za vent ili je dovoljan CM? Molio bih mišljenja iz prve ruke ako je moguće! ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dobri su ti CMi imaju ok ležaje, a ostala buka od rada ovisi naravno uglavnom o RPMima ako je 80mm onda je to oko 1300-1400 RPM za CMe a za 120mm oko 1000 RPM preko čega nebi išao za relativno tih komp... Takva su bar moja iskustva s tim... Naravno nekima je 1000 RPM na bilo kakvom 120mm katastrofa ali u tom slučaju jedino ostaje system fan S ili Cfieftec Yate Loon - na 5V naravno...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ouch... Sad sam nesto saznao! M-Computers nije klasičan dućan, već isključivo Web shop (Internet trgovina). Ne mogu vjerovat... Sad cu ih nazvat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Kad sam kupovao CoolerMaster u linksu, isti ti su bili prije kojih godinu dana, ali za cifru 36kn. To mi je bilo jako sumnjivo, ali rekoh, ajde da probam. Ventovi su nevjerojatno kvalitetni i tihi. Evo već godinu dana se vrti na 1200 okretaja, i kao i prvi dan, kad prisloniš uho, čuješ malo zraka strujanje. Moja preporuka. E sad , ja ti nemrem garantirati da ćeš ti biti zadovoljan, ali sebe smatram picajlzom za tišinu, no nitko ne garantira da imam savršen sluh ![]() No vjerujem da se nećeš razočarati.
![]() |
#12 |
Guest
|
A kaj mislite o Sharkonovim silent eaglovima? Zanima me dal ih netko ima, jer mislim da kad ima spustim oobrtaje na min da se neće ćuti previše, a ak ću uzeti 3 CM-a to će biti fucking light show...a to neću!!! Lova nije problem! |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
imam ja 2*sharkoon 12cm na procu i sa strane case-a, evo na kutiji je crvenom tockicom ( ![]()
![]() |
#17 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Imam kučište s prozorom, a ti Silent eaglovi mi super izgledaju! mislim i ovi cm su lijepi ali mi je to previše svjetla! |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...e=0&Sifra=1862 ebeno tihi čak i na 12V ali na 7V su nečujni i dobro pušu. uzimam 2 komada za novi case. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#24 | |
Guest
|
Citiraj:
I da, uzeo sam 80mm orla da puše po balistixima, dal će to biti dosta da otpuhuje toplinu sa njih? |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Mutant Year Zero
Datum registracije: Nov 2004
|
Ima u Linksu Zalman ventilator(34 kune) i on je tih i dobar te dolazi sa adapterom 12v na 5 v i gumicama protiv vibracija. Imam jednog i jako sam zadovoljan. http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.908.117 Drugi izbor CoolerMaster SilentFan 1200rpm buka 19dBA, 2 godine garancije a košta 37 kuna. Xilence je isto odličan, tih i ima dobar protok a košta 40 kuna. Najbolje izgleda od svih sa onim crvenim ventovima. Papst je najbolji ali i najskuplji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
A imaš i u vemilu ST-a! ILi uzmi BT! |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ve-mulj ima cijenu od 337,10 kn, M-computers ne daje robu ispod 1000 kn, Optimum računala nemaju više! Imao sam Sonica dok ga buraz nije skršio, i bio sam apsolutno zadovoljan. BTW. Skoro sam si LCD ubio pokusavajuci udarit tvoju bubu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Moja iskustva sa 120mm ventilatorima od boljeg prema losijem (problem je sto je ovo subjektivno misljenje i sto je moguce da sam npr. naletio na losiji mdoel itd...): Da napomenem, svi ovi ventilatori se razlikuju u broju okretaja i svi su mi preglasni na defaultu, tako da ono sto ja pisem je ustvari opazanje protoka zraka na odredenom broju okretaja i lezajevi. 1. vent na Scythe Ninja / Yate Loon D12SL-12 (kod nas su to chieftecov vent i vent na big typhoonu {ne VX] -dobar protok, dobri lezajevi iako na stranim forumima ugl. govore da su ovi YL namjenjeni da stoje vertikalno zbog sleeve lezajeva sto im moze biti mana zbog kraceg vjeka trajanja... 2. glacialtech silent blade / xilence sa crvenim ledicama/revoltec led fan -ok lezajevi, prosjecan protok 3. xilence red wing -dobar protok, losi lezajevi (dosta vibrira sto se osjeti i na dosta malom broju okretaja) Dobro se zna da su ovi xilence red wing nahvaljeni tako da je lako moguce da sam ja uzeo losi model... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|