|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
6800LE 16/5 vmod1.3 390-750 problemi sa grafikom
Dobar dan, 6800LE 16/5 vmod1.3 390-750 Problemi sa grafikom otkada sam vmodo bios na grafickoj te povecao voltazuna 1.3V za sve modeove (2d,low3d i 3d). Graficki problem javlja se kod nekih igri (gtr2) jer ne prebacuje u full 3d mode, tj clock ostane 2d, ali brzine ventilatora odu na 3d mode, te se igra ponekada blokira na par sekundi te nastavi kasnije. Probao sam povećati i 2d mode clock ali onda češće zastajkuje grafika.... Molim savjet/pomoć, ulažem olivera mlakara.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Kao prvo, ako si mijenjao već voltaže u BIOS-u, onda si 1.3 trebao staviti samo za 3D, a za 2D ostaviti 1.1v. Jel se dotična stvar dešava ako ostaviš ''zaključanu'' karticu? Poželjno je i da navedeš ostatak konfe. Btw moja Gainwardica (LE) je na tim voltažama išla na 420/920 (12/6, 2.2ns mema). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Instaliraj Rivatuner, odi u power user options, nvidia\overclock\PerfOptions - stavi 1 i stisni ik, Apply. Restart kompa slijedi, pa zatim opet u Rivu i na onaj gumbic pokraj forceware, ona kartica, di se clocka. Tamo ti se otvori izbornik, always put Perfomance 3d, i tada ti je uvijek na perfama od Perfomace 3d, bez obzira kaj radis. I onda nema stutteringa(tipicno za 6800le). probaj.
![]() |
#5 |
Registered User
|
kako ste promptni momci, svaka cast, Rivu imam pa budem probao veceras.... Probao sam prvo sa 1.1 za 2d al sam imao isti problem pa sam provao ovako, je onda je radila slicne probleme, nije se prebacivala u full 3d, znala zastajat itd... u biti slicno kao i sada pa sam probao smanjiti te switch faze... Kada kartica nije bila voltmodana nije bilo takvih problema... npr. sada kada upalim igru te alt+tabam tek onda se upali 3d mode i clock skoci, vratim se u igru i nakon kratkog vremena padne na 2d clock speed Ovo je leadtek a400 tdh 6800LE 128Mb, i mislim da nema 2.2 ns memu ![]() Epox nf3 ultra, Athlon 3200+ @ 2400Mhz, 1 giga rama dual chanel, 3pci karte, 2 diska, 1 dvd, 430W tagan napajanje daytripper - budem probao veceras pa javim.... stock bios kao zadnja solucija ![]() Hvala na odgovorima, najuspješniji forumaš moći će podići svog olivera mlakara na porti..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
evo sinoc sam probao perfleverforcing u rivi i bome sada ne skosa igra, ali i dalje ne prebacuje u 3d mod nego j i dalje u 2d modu ,ali kada se alttaba ili izadje onda brebaci na 3d mode a s povratkom u igru na 2d mode, cini se da brka modove il nesto.... imali tko kakav prijedlog!? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Probaj nibitorom ucitati bios, i stavi frekve za svaki mod sa def. vrijednosti. Mogu ti ja poslati bios za 6800le od leadteka 128mb, votmod na 1.2v pa ga ucitaj u nibitor i pogledaj koje su vrijednosti za svaki mod. probaj s tim vrijednostima. ova moja je imala 2.2 ns ali to nema veze za tebe jer se broji kolicina rama, jedino ako flashanjem stavis veci clock za ram.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|