Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.09.2007., 13:20   #1
Venom Spawn
Premium

Venom Spawn's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pomoć pri kupnji fotića

Dakle, kupujem fotić do 1300-1400kn pa pošto sam newbie u tome molim da mi nešto preporučite.

I zanima me da li je bolje uzeti neki sa normalnim AA baterijama za punjenje ili sa litij-ionskom baterijom...

Po mogućnosti da bude 7.1

- ja sam imao nešto ovakvo na umu http://www.olympus.hr/consumer/29_FE-230_Details.htm

Hvala!
Venom Spawn je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 13:34   #2
///Marac
Emergency Scratcher
Moj komp

///Marac's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Imam ti ja olympus fe 230 sa hrvatskim meni-jem i pre pre pre zadovoljan sam, moja preporuka ti je uzimaj ga odma!!!!
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2007., 13:42   #3
Venom Spawn
Premium

Venom Spawn's Avatar

Citiraj:
Autor ///M5 Power Pregled postova
Imam ti ja olympus fe 230 sa hrvatskim meni-jem i pre pre pre zadovoljan sam, moja preporuka ti je uzimaj ga odma!!!!
- meni prodavačica kaže da se nakon par fotki sa blicom isprazni baterija pa zato još nisam uzimao...

Kakva imaš iskustva s tim M5 Power?
Staro 10.09.2007., 15:39   #4
///Marac
Emergency Scratcher
Moj komp

///Marac's Avatar

Citiraj:
Autor Venom Spawn Pregled postova
- meni prodavačica kaže da se nakon par fotki sa blicom isprazni baterija pa zato još nisam uzimao...

Kakva imaš iskustva s tim M5 Power?
to je čista laž!!!

ja napunim bateriju, slikam konstantno sa blicem i baterija mi traje 7-8 dana!!

Po meni bi se vratio u dučan i reko joj da se stera u krasan penis da nebudem neugodan!!!

U ostalom ženama nije za vjerovat!!

Ja ti naj ozbiljnije kažem, ja sam s fotićem pre zadovoljan, i još k tome ima milijun opcija za koje nikad nisam čuo i neznam se koristiti s njima, imaš npr za slikanje iza stakla, pa za kulinarstvo, pa za slikanje slavlja npr vatromet, znači poseban program slikanja za svaku prigodu u kojoj se nađeš!

imaš poseban menu za slikanje panorame, menu ti je ko za mobitele ono kak imaš ikone za poruke i to, tak ti je tu ali imaš za slikanje panorame, scena na televiziji, pa za rezoluciju slike, pa postavke, i takvih črčkarija!!

Meni osobno je trebalo 3-4 dana da pohvatam sve komande, jer ponavljam ima gro opcija fotić!!

I mislim da je taj fotić trenutno najbolji na tržištu u omjetu dano:dobiveno!!

ja sam si uzeo i memorijsku karticu od 1gb, slikam na rezoluciji SHQ (super high quoliti (kak se več piše) slike kad sam stavio na komp nisam mogao vjerovat da se takva kvaliteta slike može uopče dobiti digitalcem!!

S njim sam dobio i futrolu, punjač za bateriju, tv kabel (da gledaš slike na tv-u), usb kabel, za spojit na komp fotić, pa razne cd-e ma kažem ti perverzija od aparata!! onda neznam imaš npr blic protiv crvenih očiju, i još užasno puno toga!!

Ja da sam sad na tvom mjestu otišo bi po njega isti čas!!

a ovo za blic je čista glupost!!
Staro 10.09.2007., 16:20   #5
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
osobno bi radije uzeo ovako nešto
Canon A560
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=26071
Canon A570
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=3840031

ili ako briješ na fashon modele
Canon Ixus70
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=26073

uzmeš punjive baterije (u slučaju da ideš na A seriju) i 1GB SD karticu i miran si. Također veliki mi je plus kaj 1GB SD košta 100kn dok 1GB xD košta 260kn

osobno imam A610 (oko 1,5g) i prezadovoljan sam njime

@BMW vidim nisi puno digitalaca isprobao, ne znam za ovaj ali znam da oni jeftiniji Olimpusi iz mju serije imaju bljedunjave slike

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 10.09.2007. u 16:32.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 16:30   #6
///Marac
Emergency Scratcher
Moj komp

///Marac's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
osobno bi radije uzeo ovako nešto
Canon A560
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=26071

ili ako briješ na fashon modele
Canon Ixus70
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=26073

uzmeš punjive baterije (u slučaju da ideš na A560) i 1GB SD karticu i miran si. Također veliki mi je plus kaj 1GB SD košta 100kn dok 1GB xD košta 260kn

osobno imam A610 (oko 1,5g) i prezadovoljan sam njime

@BMW vidim nisi puno digitalaca isprobao, ne znam za ovaj ali znam da oni jeftiniji Olimpusi iz mju serije imaju bljedunjave slike
isprobao sam ih i više nego dovoljno, ali ponavljam, ovaj fe 230 je pre bolestan i za mene u toj cijeni nema boljeg, to je samo moje mišljenje i moje iskustvo!!
Staro 10.09.2007., 16:35   #7
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Ja ti naj ozbiljnije kažem, ja sam s fotićem pre zadovoljan, i još k tome ima milijun opcija za koje nikad nisam čuo i neznam se koristiti s njima, imaš npr za slikanje iza stakla, pa za kulinarstvo, pa za slikanje slavlja npr vatromet, znači poseban program slikanja za svaku prigodu u kojoj se nađeš!
Citiraj:
ja sam si uzeo i memorijsku karticu od 1gb, slikam na rezoluciji SHQ (super high quoliti (kak se več piše) slike kad sam stavio na komp nisam mogao vjerovat da se takva kvaliteta slike može uopče dobiti digitalcem!!
Citiraj:
onda neznam imaš npr blic protiv crvenih očiju, i još užasno puno toga!!

OK, jer su me izjave poput ovih navele na to kao da nisi isprobao više od dva digitalca.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 10.09.2007., 16:39   #8
///Marac
Emergency Scratcher
Moj komp

///Marac's Avatar

Citiraj:
OK, jer su me izjave poput ovih navele na to kao da nisi isprobao više od dva digitalca.
je istina izjave zvuče neznalački, ali vjerujmi, ovakvu kvalitetu fotića nisam isprobao duže vrijeme, kažem svako sudi prema svojim iskustvima!!
Staro 10.09.2007., 19:44   #9
Bender
Premium
Moj komp

Bender's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
A ja bi na sve navedeno dodao da potpisujem Wolverina do zadnjeg slova

U prilog canonu ide i veći zoom (4x, Oly 3x) i 15 sekundi maksimalne ekspozicije (4 s Olympus).
Bender je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 20:00   #10
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
M5 zvučiš kao 16 godišnjak kojem je tata kupio prvi digitalni fotoaparat...Bez uvrede,ali taj fotoaparat je sasvim prosječan...

Ima mi sestra tvoj fotić,uopće nas u firmi nije impresionirao...inače nam služi za posao vrlo često...a što se baterije tiče,da,ne traje baš...i upravo iz tog razloga smo prvi puta posegli za kupovinom auto-punjača.

Slike su OK,ali samo to i ništa više...još uvijek imamo i stari Sony DSC P-43 koji radi jednako dobre slike,a baterija traje neusporedivo duže.

Fotoaparat je OK,ali za te pare je daleko od najbolje kupovine...

Inače,u tom cjenovnom rangu također smatram da je Canon najbolja kupnja...

A ako se ikako može rastegnuti buđet za nekakvih 400-500kn (isplati se!),tu je Canon S3 IS za 1958kn u Kodak centru d.o.o,o njemu ne treba trošiti riječi...ultrazoom fotoaparat,radi odlične slike koje su rame uz rame,ako ne i bolje,novom Canonu S5...ima manje opcija,ali kvaliteta je na nivou.

P.S:da se nebi uvrijedio,podcrtao sam ti gore

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 10.09.2007. u 20:31.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2007., 20:10   #11
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor Bender Pregled postova
A ja bi na sve navedeno dodao da potpisujem Wolverina do zadnjeg slova

U prilog canonu ide i veći zoom (4x, Oly 3x) i 15 sekundi maksimalne ekspozicije (4 s Olympus).
Ovo za zoom stoji, no sad max ekspozicija ne igra baš neku ulogu u tom rangu fotića jer sumnjam da će koristiti stativ a za sve dulje od 1s treba stativ
no stojim iza onih preporuka (A560/570 IXus70)

Ovaj Canon što je TB predložio je super za tu cifru no pitanje je ima li dečko dodatnih 500kn, ako ima super

btw nemojte sad M5icu prcat mlad je i friški

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 10.09.2007., 21:03   #12
Bender
Premium
Moj komp

Bender's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
A imaš pravo, ja gledam po sebi di mi je tih 15 s na A520 puno značilo, ali većini to ne igra neku ulogu. Vidiš, nisam ni znao da je S3 nakon dolaska S5 toliko pojeftinio. To bi definitivno bilo najbolje ak bi se moglo toliko rastegnuti. Naravno, ako nije uvjet da mora stati u džep
Bender je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 21:36   #13
///Marac
Emergency Scratcher
Moj komp

///Marac's Avatar

Talking

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
M5 zvučiš kao 16 godišnjak kojem je tata kupio prvi digitalni fotoaparat...Bez uvrede,ali taj fotoaparat je sasvim prosječan...

Ima mi sestra tvoj fotić,uopće nas u firmi nije impresionirao...inače nam služi za posao vrlo često...a što se baterije tiče,da,ne traje baš...i upravo iz tog razloga smo prvi puta posegli za kupovinom auto-punjača.

Slike su OK,ali samo to i ništa više...još uvijek imamo i stari Sony DSC P-43 koji radi jednako dobre slike,a baterija traje neusporedivo duže.

Fotoaparat je OK,ali za te pare je daleko od najbolje kupovine...

Inače,u tom cjenovnom rangu također smatram da je Canon najbolja kupnja...

A ako se ikako može rastegnuti buđet za nekakvih 400-500kn (isplati se!),tu je Canon S3 IS za 1958kn u Kodak centru d.o.o,o njemu ne treba trošiti riječi...ultrazoom fotoaparat,radi odlične slike koje su rame uz rame,ako ne i bolje,novom Canonu S5...ima manje opcija,ali kvaliteta je na nivou.

P.S:da se nebi uvrijedio,podcrtao sam ti gore
hahaha care, je i imam 16 godina, ali promjenio sam fotića kolko je šemso čevapa pojeo, ma šalim se, ali imao sam ih popriličan broj, kažem opet, ja govorim iz svog iskustva, meni se ovaj fotič pokazao kao jako dobra i isplativa stvar, ali ponavljam, svatko sudi prema svojim iskustvima, a ona se razlikuju!! btw naravno da nema uvrede, sve je to za ljude

Citiraj:
Ovo za zoom stoji, no sad max ekspozicija ne igra baš neku ulogu u tom rangu fotića jer sumnjam da će koristiti stativ a za sve dulje od 1s treba stativ
no stojim iza onih preporuka (A560/570 IXus70)

Ovaj Canon što je TB predložio je super za tu cifru no pitanje je ima li dečko dodatnih 500kn, ako ima super

btw nemojte sad M5icu prcat mlad je i friški
je je imaš pravo, i mlad sam i friški pa kaj me znate osobne odnosno privatno?? sve ste pogodili o meni osim ono za broj fotića btw hvala na obrani
Staro 11.09.2007., 00:30   #14
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
hahaha care, je i imam 16 godina, ali promjenio sam fotića kolko je šemso čevapa pojeo, ma šalim se, ali imao sam ih popriličan broj, kažem opet, ja govorim iz svog iskustva, meni se ovaj fotič pokazao kao jako dobra i isplativa stvar, ali ponavljam, svatko sudi prema svojim iskustvima, a ona se razlikuju!! btw naravno da nema uvrede, sve je to za ljude

je je imaš pravo, i mlad sam i friški pa kaj me znate osobne odnosno privatno?? sve ste pogodili o meni osim ono za broj fotića btw hvala na obrani
Ako je tako,drago mi je...

Ja sam pod takvim dojmom,vezanim uz taj fotić,jer su tu ipak komentari prvenstveno brata (31g),sestre (30g),a i mene...svi smo mi orijentirani kako poslom tako privatnim životom interesirati se i redovito kupovati nove fotoaparate...tu i tamo se i amaterski pozabavimo slikanjem u prirodi (ali s SLR-om) ...pa nam svaka sitnica smeta,ali to je samo zato jer smo do sada svakom kupnjom bili super zadovoljni,znali smo što smo kupovali...ali ovaj puta sestra je samoinicijativno i nekakvom ženskom intuicijom uzela taj fotoaparat i ispostavilo se da smo za te novce mogli proći i bolje...a sad koliko,recimo puno,dok prosječni korisnik razliku nebi primjetio...jer za prosječnog korisnika,on je i više nego super.
Staro 11.09.2007., 01:06   #15
///Marac
Emergency Scratcher
Moj komp

///Marac's Avatar

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Ako je tako,drago mi je...

Ja sam pod takvim dojmom,vezanim uz taj fotić,jer su tu ipak komentari prvenstveno brata (31g),sestre (30g),a i mene...svi smo mi orijentirani kako poslom tako privatnim životom interesirati se i redovito kupovati nove fotoaparate...tu i tamo se i amaterski pozabavimo slikanjem u prirodi (ali s SLR-om) ...pa nam svaka sitnica smeta,ali to je samo zato jer smo do sada svakom kupnjom bili super zadovoljni,znali smo što smo kupovali...ali ovaj puta sestra je samoinicijativno i nekakvom ženskom intuicijom uzela taj fotoaparat i ispostavilo se da smo za te novce mogli proći i bolje...a sad koliko,recimo puno,dok prosječni korisnik razliku nebi primjetio...jer za prosječnog korisnika,on je i više nego super.
Eto slažem se sa svim napisanim!
Staro 11.09.2007., 01:14   #16
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
po meni je canon a570is najisplativiji model za te novce, osim iznimno dobro kvalitete fotografija, rjesen je problem crvenih ociju koji cannon pati godinama koji se moze umanjiti na njemu i ima stabilizaciju slike i naravno valjda sve postavke za rucno podesavanje..

Ima AA baterije sto znaci da nije minijaturnih dimenzija, ali kad si bogu iza leda i nemas punjac sa sobom dobro dodu duracelke iz kioska, ja se nedam na LiIon nikako jer kad se isprazni onda je prazan i mozes se na glavu postavit al neces ga pokrenuti dalje!

da nema a7x0 serije i ja bi ga kupio, ovak cekam da napokon a720 dode vise u trgovine..

e da, da se razumijemo, ne volim canon iz nekog razloga , al trenutno imaju najbolje fotice u tom nekom srednjem rangu

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2007., 07:35   #17
Dr.Who
Premium
Moj komp

Dr.Who's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
u splitu je na akciji kodak z740 za 1399kn u kodak centru i mislin da je to najbolji aparat za te novce..
ima 10x opticki zoom

KUPUJEM
Dr.Who je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2007., 15:32   #18
Venom Spawn
Premium

Venom Spawn's Avatar

hvala

- razmotrio sam vaše prijedloge... mislim da ću uzeti nekog od predloželih canona - za prosječnog čovca poput mene i više nego dovoljno

Hvala!
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno