|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() Evo ovako. Imam postojeći komp(možete pogledati u avataru) i on mi u 3dmarku06 daje 3276 bodova. Neznam da li je problem u napajanju od 400W kojeg sam dobio integriranog sa kučištem. Da li je moguće da sve komponente ne rade svojim maximumom jer im napajanje nedaje dovoljno snage? Kada sam radio ponudu u Ve-milu, rekli su mi da bi napajanje trebalo pogonit to što kupujem: a to je proc, ram i matična, te da ne trebam kupovat novo. Dok su mi u Linksu rekli da mi treba novo. E sada mene zanima. "Da li je ova moja situacija-sa 400W snage se hrani tvoja konfa, ali sa npr 500W bi radila svojim maximumom. Zato kad bi kupio npr 500W, sve bi radilo kako treba." Da li je to istina? Grafičku imam odprije. ![]() ![]() ![]() http://www.optimum-online.hr/shop/vi...412589fed6ec1c |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Nije ti to do napajanja,ali bi ti bilo dobro zamjeniti napajanje jer koliko mislim da imas sad nekakvo no name napajanje pa si zbog sebe uzmi nesto bolje i kvalitetnije ali stim neces dobiti na scoru!!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Kreni od stabilnih napona,watti koji ti pisu na no name napajanjima to mozes zaboraviti da imaju toliko i jos kad ga opteretis dolazi do padova napona,mislim da imas dovoljno razloga da ga zamjenis!!??
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
a reza ti nije mala već je do proca, OCaj proc i onda vidi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne kužim di je problem ? Jel ti pokazuje neke znakove da je napajanje preslabo ? Malo sam gledao okolo reze i tvoja je tu negdje, 3200-3400 dobivaju drugi sa sličnom konfom u 3D2006. Tih 200 bodova može biti razlika u driverima i stanju Windowsa... PSU je Power Supply Unit, skraćenica za napajanje na engleskom. Napajanje ti i nije neko, ali izgleda da ipak drži vodu. Ne vidim po ćemu si ti vidio da je preslabo ? Inače, kvalitetno napajanje je temelj kompa, jer ako ti nešta neće raditi kako treba - prvo što će ljudi posumnjati (kao i ti sada) je napajanje. Naponi su važni ako se dobro mjeri jer oni pokazuju stanje PSU-a pod opterećenjem. Ako nije u granicama od 5% koliko dopušta ATX standard, onda je ili napajanje loše ili mu fali snage i može uzrokovati kvarove djelova računala kao i opće crkavanje svega (ako je jako loše napajanje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Vuco ![]() Znači zaključili smo. Nemam poblema. Nemoram nikakvo napajanje mjenjat, kako bi dobio bolje performanse. A šta? kad napajanje počinje odkzivat, neće to biti kao da ne radi do maximuma, nego će sve odkazivat...??? Evo. Danas sam instalirao nove drivere, za proc i za grafičku. Dobio sam 3301bod. Ali ipak...brinu me ovi rezultati: http://service.futuremark.com/orb/re...0&UID=10879214 pogledajte usporedbe sa drugima. Zadnje izmijenjeno od: Ivano. 08.09.2007. u 21:16. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako je napajanje slabo, najčešće se to vidi po plavim ekranima, restartima i takvim sranjima. Neće ti se usporiti komp ili da će doći do neke vrste "throttling-a" (snižavanja frekve i slabijih performansi). No uvijek može i tokom paljenja doći do kuršlusa i povući sve za sobom. Naravno, krepat može i u radu pa isto povući sve (ili nešta) sa sobom. A što se tiče usporedbe na Orbu, blesavo su napravili to. Imaš temu tu na forumu sa rezama iz 3Dmarka pa si usporedi sa našima, a ne onim nekim blesavim grafovima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Da...to i radim. Hvala puno. Može lock. Ispričavam se zbog nOOb-ovske teme |
![]() |
![]() |
|
|