|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2005
|
Preporuka 24'' monitora
Nakon hrpe pročitanih recenzija odlučio sam se za kupovinu 24'' LCD-a. Najradije bih uzeo HP LP2465 da dotični ima HDCP podršku (monitor ipak ne mislim mijenjati u idućih 5-6 godina ). U cjenovni rang do 5600 kn još ulaze Samsung 245B sa slabijom TN matricom i Dell 2407WFP sa kvalitetnijom S-PVA matricom. Samsunga mogu nabaviti za nekih 4100 kn te ga mogu nakratko testirati prije kupovine. Della bih trebao naručiti (revizija A04, cijena oko 5600 kn) i nadati se da nema mrtvih piksela. Na ovom forumu sam pročitao da neki korisnici imaju problema sa zrnatim prikazom slike link, pa smatram da se ne isplati kockati i kupiti Della na neviđeno. Zanima me da li je slika na Dellu toliko bolja da vrijedi dodatnih 1500 kn (čitač kartica i USB-ovi mi nisu toliko važni kao ni dodatni video ulazi koje uopće ne bih koristio). Računalo mi služi najviše za faks te mi je potreban što veći ekranski prostor, amatersku obradu astrofotografija, filmove i TV te poneku igricu. Želio bih što manje zamarati oči pri gledanju u monitor pa pretpostavljam da je za to "zadužen" Pixel Pitch i DPI, a ne sama matrica monitora? Hvala na odgovorima i preporukama.
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
imaš na forumu već bezbroj puta pisano o 24" monitorima, i stvarno ne vidim smisla u otvaranju nove teme... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mozda je kolega malo prenaglio, jer o monitoru o kojem ti tražiš informacije, nije baš puno (čitaj: uopće) pisano. Govorimo o 245B samsungu. ... Ukratko, po mojem mišljenju, za ono za što tebi treba, ovaj monitor je sasvim dovoljan. Evo Link na malo noviju temu u kojoj se spominje dotični. ... Bilo je već govora o kupovini Dell-a, gdje/kako. Kodeks je po svemu sudeći mjesto gdje možeš isprobati monitor prije kupnje. Pozz
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|