|
![]() |
#1 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Test otvorenog diska
polovan 3.5 hdd do 150kn. kapacitet nije bitan, bitno da radi ida nema b.blokova, pa da nakon moda mogu vidjeti je li 'prezivio' u potpunosti ili nije. razlog: idem probati napraviti nesto poput ovoga, http://www.youtube.com/watch?v=AOybADYGi4A nisam to nikada radio... pa da ne zeznem odmah novi samsung disk, bolje da probam na nekom starom/malom disku ![]() rijeka i okolica, pa dodjem po njega i platim odmah na ruke. 098 95 99 777 ili PM
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 28.08.2007. u 20:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
bump1
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Inače magnetna/e ploča/e se vrte unutar hdd-a u vakuumu zbog trajnosti,tišine i zdravlja harda općenito. ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Emperor of the Cyberspace
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo moje ponude. WD Caviar 80 GB Enhanced IDE Hard Drive. Korišten do prije par dana. Nikad nisam imao problema sa njim. Ima na sebi instaliranu Vistu i podijeljen je u 3 particije (ali to naravno nije problem formatirat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
mora da se salis da nema ni jednog bad sectora i da disk super radi . jer mi je to naprosto nevjerovatno ![]()
![]() |
#8 |
|
ma taj kojeg sam rastavio je neki stari hard sa 4 ploce i navodno 500 MB, ali mi ga je dao uz onaj WD i rekao da radi samo 300 mb. toliko mi i pokaze u winsima... dakle vjerojatno cijela gornja ploca i dio donje ispod nje nije u funkciji. ostale 2 jesu. ili obrnuto, ne mogu to znati. uglavnom radi 300 od 500. (prije rastavljanja, kao i nakon ![]() a ovaj WD od 80GB cu ipak rastaviti u kutiji kako spada... onda s rukavicama u zatvorenoj kutiji s prozorcicem.... ako imas neki prog za provjeru bad sectora i ispis broja istih... reci pa ga skinem, odvrtim test, rastavim hard, slozim, odvrtim test ponovno. pa usporedimo s prvim. al to u mom topicu iz siga da tu ne spamamo... ![]() ovo ide pod kljuc. edit: to OZY, da ne pisem novi post tu dole ... glede vakuuma ili ne-vakuuma, pa nije bas islo rukama, morao sam odvijacima sa strane onako ubost izmedju dva dijela oklopa, pa zakrenuti odvijac, i culo se psssss, vjerojatno zrak usao... ne ulazim u detalje, mozda se tako prije radilo. star je to disk. kada otvorim WD(malo noviji je od onoga prvoga) cu znati jel i on bio pod podtlakom ili ne. a glede odvijaca... ma imam torx(ak se tako piše), u 5 velicina ali za auto i muziku vecinom. a na hardu su neki jos manji. pa sam samo sa obicnim odvijacem sve odvrtio (mali i ravni, ne križni) samo ga ugurnes u šaraf i ide, nema 'proklizavanja' nekih 8-10 sarafa odvrtis, i poklopac ide slobodno gore, mislim nista ga ne drzi, nakon onog manevra s odvijacem i odvajanjem poklopca od baze, ali se vi to dogovorite jel vakuum, podtlak ili nesto trece, ja ne ulazim u to jer mi nije bitno, meni je bitno da hdd radi ![]() velim, dok ne nadjem program kojim mogu tocno izmjeriti koliko ima bad blokova, ne mogu znati posljedice ![]() ...moze LOCK, moderatori ce poluditi inace ..... ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 02.09.2007. u 21:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Daj mi samo na PM čime si ga rastavio i/ili kako;mislim da ću to probati napraviti sa starim IBM-cem. ![]() EDIT : @Jugernaut - ne da nema vakuuma,nego je on tamo... ![]() ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
ROFL, nema uopće vakuma u HDD-u nego je zrak bez ikakvih čestica, jer se radi sve u steliriziranoj okolini. A to da je vakum oko ploča? LOL ak neznaš kaj je vakum, čitaj ovdje, Citiraj:
Edit i ja ![]() ![]() ![]() ROFL Edit: malo mi spleteno koristit silne edite, pa Tom, pa Ozy, pa ja, pa onaj, pa ovaj., lol više nit neznam ko šta editirao ![]() Točno to wlc, kak bu onda Tom vakumiral svojeg natrag? A tvrdnja : vakuum je oko ploča,... Ha? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 02.09.2007. u 21:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
Gle...pametuj koliko hoćeš... ![]() ![]() A drugo neznam šta bi po tebi bio sterilizirani prostor,zrak bez čestica... ![]() Ionako je OT previše,pa molim admine da zalockaju dok se nisam "pobio" s nekim... EDIT : Vakuum...amen. Neznam šta i kako te rupe,ali vakuum je,vjeruj mi...a ako i ne vjeruješ nije bed. Ide i ovo vrloo uskorooo pod Close (a nije Miroslav iz Werdera... ![]() EDIT 2 : Ako je hard skroz zatvoren,dakle i elektronika koja zna biit otvorena;onda je možebitnoda je ta rupa na strani od elektronike;gdje apsolutno nema veze dali ulazi zrak,jer ona je odvojena od ploča - fizički. A to dalje da dokazujem neznam ni šta ni kako;a to da su ploče u vakuumu ne da mislim nego znam. Drukčije nije,a sad da svatko ima pravo na svoje mišljenje... ![]() EDIT 3 : Ajde ti meni onda Juger fino reci jel ti implozija shebe ruku kad vakumiranu kavu otvaraš,ili on salamu vakumiranu... ![]() ![]() Vakuum nije samo oko ploča,pa neznam di si sad to izvukao,ali to kod mene nisi ni iz konteksta mogao izvući... A ploče se nalaze u prostoru gdje nema zraka! - dakle vakuum.... A ne mora ga se vakumirat nazad,samo kad ga jednom otvoriš i vratiš,on radi,ali ploče više nisu u vakumu,jer sad u tom prostor/odjeljku/šta već,ima zrakaaaa... A to šta misliš da ima zraka u prostoru gdje su ploče,jer je tamo spojen onaj kabelić od eletronike...a to je tvoje mišljenje i ne mogu ti pomoći. I konačno,više neću ništa za ovo pisat,jer ima jakoooo! nedokaznih ljudi...tak da stvarno... ![]() ![]() Pošalji/te mail Segatu,Hitachu...etc...i pitajte ih jel se ploče vrte u ulju,zraku,ili vakuumu... ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 03.09.2007. u 07:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
kako objašnjavaš ovu rupu na poklopcu diska koja je sa druge strane zaštičena filterom za prašinu i ostale nečistoće? ne bi li unutra ušao zrak ako su ploče u vakumu? Slike: http://www.elpro.hr/PA022431.jpg, rupica ispod naljepnice http://www.elpro.hr/PA022430.jpg, filter za unutarnje strane poklopca EDIT: pa dokaži nekako, pobij moju tvrdnju. I na koj foru disk radi kad se otvori i ponovo zatvori a da nije opet vakumiran? šta je cijeli postupak vakumiranja radi šminke?manjeg otpora zraka ![]() sorry na ot Zadnje izmijenjeno od: wlcasemodding. 02.09.2007. u 21:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
|
Premjesto sam ovo leglo spama tu na diskove, pa razglabajte do mile volje ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
|
Inace, ja sam se naotvarao diskova i diskova i nikad nisam primjetio da je disk usisao zrak nakon sto bih malo zadignuo poklopac, kao sto se recimo dogodi kad odvalis top na katodnoj cijevi ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Ma katodne cijevi se odvale kamenom il ciglom ![]() No, valjda smo konačno razriješili sagu o vakuumiranim diskovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prečupavi mod
|
Ma ja sam uvijek nastojao katodnu razvalit sto diskretnije da cujem taj usis ![]() ![]() http://hardware.slashdot.org/comment...13333#14213368
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Katodne cijevi eksplodiraju zbog ''vakuuma'' unutra... Stopostotni vakuum ne postoji... Malo sam pripit ali ipak ne dovoljno da ovo napišem...
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
100%-tni vakuum jos nije postignut na zemlji.. nadalje, u hardu nema vakuma ni pod razno jer da ima gornj poklopac se nebi nista zagrijava a i kad bi se ploce zavrtile na nekoliko tisuca okretaja cili bi se hdd razletia od podtlaka... ima jos puno dokaza i cinjenica ali mi se neda objasnjavat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prečupavi mod
|
A osim toga, nema nikakve logike da vakuum bude u disku, mislim ono - cemu? Dovoljno je da se zadovolje sterilno cisti uvjeti bez zrnca prasine, u protivnom bi prvo sto bi se desilo bilo da glave zagrebu po plocama...
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
evo malo updatea... više ima tu: http://forum.pcekspert.com/showthrea...093#post804093 P.S. samo javljam da drugi disk nije ispustio nikakav zvuk prilikom otvaranja. dakle nije imao podtlaka.. a sad jel vakuum ili sterilno, vi se dogovorite. u to ne ulazim. ALI sto god da je bilo od tog dvoje, vise nije ha ha ![]()
![]() |
#24 | |
|
Citiraj:
![]() Ja sam lijepo rekao vakuum,ni 100% ni 99,9% ; nego vakuum,kakvog danas čovjek a koji nije znanstvenik - poznaje. Nadalje,nitko nije ni rekao da nečistoće ne mogu biti u vakuumu (prostor bez zraka) a nutra može biti salama,kava,cedevita... Zato i je da se slaže u "sterilnoj" okolini,baš zbog nečistoća. No ploče kao takve,odnosno taj nutarnji dio diska,je u prostoru gdje "nema zraka" kad već hoćete da sexate sa tim 100% vakuumom i babinom pickom bez vakuuma... I slobodno pitajte bilo kog proizvođa dali su ploče u vakuumu,da ne kaže sad Jugernaut u nekom kvazi šild polju zbog kog se vakum tamo zadržava; nego d aje cijeli taj prostor u proizvodnom prosecu,sastavljanju...bla-bla...vakumiran. @Jugernaut - čuj,bez ikakve uvrede. Hvala na tome da mi želiš/te dokazati svoju/vašu teoiju,no to nije potrebno. Ja nisam nigdje rekao d amislim,nego da znam,ma kako to sad zvučalo možda bahato... A to za imploziju,mislim ono... U biti vakuum i eksplodira jel,ili... ![]() Kao što sam i citirao gore;pa jel si kad otvarao vakumiranu kavu ili šta...ti to u škripu radiš ili..? Tako da mi je to dovoljno šta si rekao za imploziju (općenitu,ako sam dobro razumio),kod "od-vakumiranja" - da se tako izrazim... ![]() ![]() @SU - ma čudno mi kako nikad nisi ništa čuo... Možda su hardovi već bili oštećeni,pa je negdje povuklo zrak...možćda su već bili otvarani...neznam.. ![]() ![]() ![]() Eto pa pitaj Tomija,on je gore u postu No.5 editirao da se lijepo čulo kako je uvuklo zrak kad je otklopio. ![]() Eto,za 99,9% (ne vakuum),nego odustajem od daljne rasprave,jer ima ljudi kojima se ne može objasniti ni na lijepo,konačno ko' sam i ja da nekome tu dokazujem. Ako netko misli da je Zemlja ravna ploča...a nek misli... ![]() A i puno vas je više protiv mene (i Tomija);pa ispadne samo 2 glasa za vakuum...a vas je više,pa ste po tome i u pravu - no ipak niste.... ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 03.09.2007. u 08:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ajde da riješim te nedoumice. NEMA VAKUMA. Razlika je u tome što se vakum zove i zrakoprazan prostor. To znači (u idealnim uvjetima) da nema nikakvih atoma niti jednog elementa u tom prostoru. Kod diskova je samo čisti zrak. Nema krupnijih čestica poput prašine, pijeska, špene i sl. Tako je zbog toga što bi takve čestice mogle uništiti glave. Ako TomRi to nije doživio sada, vrlo je moguće da će to iskustvo imati vrlo brzo. Nemojte raditi to u kućnoj radinosti. Jako je opasno. Neki diskovi neće raditi samo zato jer ste ih odšarafili, baš zbog specifične konstrukcije. Nema ih potrebe niti otvarati, crkavaju zbog odšarafljivanja. Za potrebe servisa, diskovi se otvaraju u komorama klase 100 (dovoljno je) a gledajući princip rada (koji mi se ne da objašnjavati) reklo bi se da tu nema nikakvog vakuma. Komora samo čiti okolni zrak od krupnijih čestica. Postoje i homemade komore s kojim si ljudi pomažu kod ovih postupaka. Vjerujem da nisu previše loše i donekle ublažavaju posljedice, ali opet... Za one koji nisu dugo na ovom forumu i sumnjaju u moju kompetenciju, rekao bi da se profesionalno bavim DataRecovery-om, što mislim da je sasvim dovoljna referenca. Znam ponešto o hard diskovima. Vidiš, nešto si razmišljam da napravim nekoliko diskova sa plexy-em kako treba. Ovih novih, pa to prodam (i nekoliko za sebe). Naravno, ne mislim to raditi besplatno. Ko ima zainteresiranih mogu se javiti na helpdisc@helpdisc.hr. Možda se skupi dovoljno zainteresiranih da se igram s time. Morao bi to vikendom raditi, ali što je tu je.
![]() |
#26 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Sa wikipedije: "Hard disk drives are sealed to prevent dust and other sources of contamination from interfering with the operation of the hard disks heads. The hard drives are not air tight, but rather utilize an extremely fine air filter, to allow for air inside the hard drive enclosure. The spinning of the disks causes the air to circulate forcing any particulates to become trapped on the filter. The spinning of the disks, also allows the hard disk heads to float above the surface of the disk surface using the same air currents." Nema vakuuma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
|
ajme sto ste se pokacili oko tog vakuuma, ja sam jos na pocetku topica rekao: Citiraj:
![]() predlazem da se dalje rasprava usmjeri na rad diska nakon otvaranja, a ne o tome kako rade prije otvaranja. pa da mozemo medjusobno razmijeniti iskustva i probleme na koje naidjemo....svrha foruma. dakle, tko otvori disk pise postupak otvaranja, uvjete zastite od prasine, i kako mu radi nakon toga tj. jel ima bad blokova.... a onako samo neka svadja. ajmo bez toga ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 03.09.2007. u 13:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
spammeru ![]() otvorit cu ti hdd bez vrecice u svrhu edukacije, pa pisi zapazanja na temu ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 03.09.2007. u 13:30. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|