Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 20.08.2007., 18:56   #1
Saljy
Premium
Moj komp

Saljy's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pomoc kod odabira ploce!

Ovako ljudi ja sad kupujem novu graficku 8800 GTX
i imam seagate sata II drive od 200gb, amd athlon 64 6000+, 2 gige rama Geil na 800mhz
i trenutno ovu plocu

Gigabyte GA-M61SME-S2
to bi bilo ovo:
GA-M61SME-S2 (rev. 2.0)
NVIDIA® GeForce 6100 / nForce 405 chipset
  1. AMD Athlon™64/ Sempron socket AM2 platform
  2. Supports high performance Dual Channel DDR2 800 memory
  3. Integrated NVIDIA® CineFX 3.0 Graphics Engine
  4. Features NVIDIA® SATA 3Gb/s with RAID function
  5. Integrated 10/100 Ethernet solution
  6. Enhances security with NVIDIA TCP/IP Acceleration technology
  7. Features 8 channel High Definition Audio
  8. RoHS compliant motherboard for green computing
  9. Supports Windows Vista Premium
Pošto mi se cini da je ta ploca malo jadna jer kosta oko 50$ lol....
Mislim da mi usporava komp!

Sada ja bi novu plocu ne preko 2000kn!

Ako moze neke sugestije i nemora bas do 2000kn na knap! moze i manje
ova koju imam je Micro ATX sad ja imam midi tower neznam dali bi mi usla obicna ATX... trebala bi! cini mi se da je kuciste normalne velicine! samo je ploca manja....

Uglavnom onda ATX plocu da je brza i po mogucnosti da ima hypertransport za amd support ....

Ajd pucajte
Saljy je offline  
Staro 21.08.2007., 00:55   #2
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Na koji način ti usporava komp? Imaš procesor koji nije potrebno clockati i memoriju koja radi na 800Mhz. Bilo koja matična koja "radi" će biti ok za te komponente pa i ta koju sad imaš.
stef je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.08.2007., 02:11   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
OMG...

Jadna je jer košta 50$ ? Usporava ti komp ? Oćeš novu da ima hypertransport za amd support ? Neznaš dal će ti matična ući u kučište ?

Iskreno - neće mi biti žao kada daš 2000kn za ploču i skužiš da, vidi vraga - ista brzina ko stara koja ti je usporavala komp, koja ima hypertransport za amd support (ne mogu vjerovat da ovo pišem dva puta) isto ko i stara (pitanje: jel ti znaš koju ploču za AM2, a da to ne podržava?) i na kraju krajeva, još nisi siguran da će ti ATX ploča po 2000kn ući u kučište ?

Poklopi se sa nećime jer stari moj - govoriš gluposti.

Matična ti sigurno nije spora nit te usporava, jedino ako si ti nešta krivo napravio/instalirao/podesio. Matična nije smeće jer košta 50$, matična je za tih freekin' 50$ odlična. Nadalje, svaka AM2 ploča ima podršku za HyperTransport sabirnicu - bez nje bi ti tek komp bio jadan, ne bi radio uopće. Što se tiče kučišta, ATX ploče su u većini slučajeva samo duže od mATX svako iole bolje ATX kučište (čak i šrotovi od 50kn) mogu udomiti mATX kao i sam ATX.

Davanje preko 700-800 kuna na AM2 ploču je ludost. Nema razlika u performansama, sve su ploče iste na defoltu, a razlika je eventualno u opremi, veličini, OC mogućnostima (koje, kod tebe sa x2 6000 i množiteljem 15 nisu uopće važne jer tebi onak - treba HTT od kojih 230, max 240Mhz, a to ide valjda svaka AM2 ploča koja u BIOS-u ima opcije za podizanje HTT-a).

P.S.Dobro je McG rekao - Danas je sve smeće, AMD je smeće...
Vuco je offline  
Staro 21.08.2007., 03:40   #4
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
P.S.Dobro je McG rekao - Danas je sve smeće, AMD je smeće...
Kaj drugo reći kad vidiš ovakve teme? Jednostavnije je obrisati masu RSS-a nego odlaziti u rasprave, kad bu na kraju ispalo da samo tješimo. Tjera se DFP i to bogovski. Niko neće priznati, ali tak je. Ne znam u čemu je problem otvorit temu i reći "Treba mi nova matična, jer mi se sadašnja za 50$ ne paše sa skupim procesorom i grafičkom." Nema to više smisla, pusti nek se zayebe i gotovo. Svaka ti čast kaj po nekolko put na dan objašnjavaš HTT/EIST/C1, ali vidiš i sam da ih ne dira 5%. DFP populacija nema blage veze kaj imaju za komponente, ali glavno da svaki "zna" clockati Conroea (i usput kenjat kak bu AMD propal) i eventulano s CTRL+F1 najti di se mijenja voltaža.
McG je offline  
Staro 05.09.2007., 19:32   #5
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
geeks oO

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme