|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Poštovanje! Prvo bih vas htio pohvaliti kao kompletnu forumsku zajednicu i kvaliteti sadržaja koje pojedine osobe pišu,najbolji ste računalni forum i dosta se može naučiti. Imam kompjutor star 6 godina,čija korisnost se u toku godina drastično smanjila i ne mogu pokrenuti nijednu noviju igru.Zbog manjka novčanih sredstava nisam bio u mogućnosti kupiti novo računalo sve do sada ![]() 10.9 namjeravam kupiti novo računalo,znači samo kućište sa svim dodacijam,pa bih vas molio da mi pomognete sastaviti konfiguraciju jer je moje znanje o računalim dosta ograničeno.Nisam u toku sa tržištem dosta vremena...pa evo nekoliko natuknica sa moje strane: Računalo bi prvenstveno služilo za igre i surfanje internetom.Hard disk mi ne treba velik jer trenutnih 30 gb nikada nisam napunio,pa neka bude manje veličine.Rami su mi potrebni u većoj količini jer sam se dosta napatio do sada sa 64 mb,bilo bi dobro ako se može u konfu ubaciti 4*1 gb rama DDR2.To bi bilo sve od mojih smjernica. Konfiguraciju mogu kupiti u sljedećim trgovinama:HGspot,Supracomp i Eurotrade,pa uzmite u obzir da svi dijelovi budu iz jedne od tih prodavaonica.Konačno sam doživio tu godinu...godinu nove konfiguracije ![]() Molio bih malo iskusnije i naučenije osobe da mi sastave konfiguraciju jer će mi ona vjerojatno služiti sljedećih 6 godina ![]() Unaprijed se zahvaljujem i nadam se da vam post neće biti predug za čitanje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
e pa ima ovakvih tema 10000+ malo potrazi po forumu ![]() p.s- dobrodošao na forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
cuj, napisi kolko si love spreman dati to, uz info o tome za sto ce se komp koristit (kazes za igre), je nesto bez cega neces dobit konkretan odgovor |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Opiši malo detaljinije |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Dao bih oko 3000 kuna za kompletno kućište,prvenstveno bi služilo za bolje igre,surfanje internetom,pravljenje prezentacija u wordu i slušanje muzikeZnači samo kućište do 3000 kuna.Ajde molim vas neka netko sastavi nešto iz trgovine HGspot,Eurotrade ili Supracomp.Neću ja ništa kritikovat,nego što mi sastavite,to ću kupiti.Hvala puno |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
Kućište za 3 soma? Ok, onda uzmi neko Lian-lievo. Koliko love daš za proc, grafu, matičnu i memu? ![]() ![]() Zekam se malo, al FYI - kućište ti je samo kištra, ono sve kaj ide nutri se ne računa pod kućište, tak da znaš za ubuduće ![]()
![]() |
#7 |
Registered User
|
Pa rekao sam da mi informatika nije jača strana,mislim na sve unutar kučišta,normalno...ajd netko da mi sastavi neki primjer please. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Anyone? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
čuj, nije da ćeš se za 3000kn naigrati slj 6 godina(a bome ni ove koje izađu slj. godine), ali da se nešt solidno sastaviti hgspot MBO GIGABYTE, s. AM2, M61PM-S2 460kn AMD X2 4000+ AM2 560kn RAM: 2x1GB kingmax 700kn HDD: hitachi SATA 160GB 350kn (disk ti svakako treba, pa neke igre već zauzimaju po 10-15GB, a i taj disk od 30GB je prespor i neće još dugo poživjeti) Radeon X1650XT 850kn još ti ostane fore za kučište i napajanje po izboru iz ve-mila bi se dala sastaviti bolja konfa, no ako si ograničen an navedene trgovine onda ok samo da te upozorim da se sa navedenom konfom nećeš previše naigrati, ako imaš monitor rezolucije 1024x768 moći ćeš igre pokretati još nekih godinu dana bilo bi dobro da iz ve-mila nabaviš X1950GT za 850kn i Fortron 350PNF za 208kn sad vidi jel ti treba pržilica i to, no u svakom slučaju još 1000kn nebi škodilo ako su ti novci stvarno na knap, izbaci 1GB RAMa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
MBO GIGABYTE, s. AM2, M55S-S3 520,00 AMD Athlon 64 X2 4000+ 559,00 2xRAM, 1 Gb, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, KINGMAX 680,00 Napajanje 450 W ATX 2, CHIEFTEC 372,00 7600 GS, GeForce 7600 GS, 256 MB 875,00 SAMSUNG 160 GB,SATA II,8 MB cache 342,00 DVD±RW & DVD±R, PIONEER DVR-212,SATA 258,00 CHIEFTEC CH-04BBA-OP, bez napajanja, crno 521,00 -------------------------------------------------------- Ukupno: 4127,00 Sve iz HGspota,ali problem je šta oni imaju očajnu ponudu skupih stvari,pogotovo grafičkih,kućišta... Ako baš nemoraš kupovat kod njih,možeš dosta uštedit...recimo na grafičkoj 100-200kn ili za iste pare kupit bolju (7900gs),na kućištu 200tinjak kn,i još nešto sitno na svemu.... A ispod ovakve konfe nemoj ni ic...
![]() |
#12 |
Registered User
|
Hvala vam puno na sastavljenim konfiguracijama,znam da je 3000 kuna premalen iznos za neku ozbiljniju gamersku konfiguraciju,ali ako sam trebao čekati čak 6 godina do novoga kompjutora,mogu biti sretan i sa tim iznosom ![]() Uglavnom...imam vremena do 9. mjeseca,pa slobodno predložite još koju konfiguraciju.Ove dvije su stvarno lijepo sastavljenje,jedino što bih iz druge morao nešto izbaciti jer nemam 4000 kuna ![]() Hvala puno bugger i bladerunner,ako netko ima još kakve konfiguracije u glavi,sa zadovoljstvom ću ih pregledati i do 9. mjeseca neku od njih kupiti.Hvala svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Uzmi umjesto kuciste od 500kn iz Hg spota neko iz vemila od 200,usparas 300 kn. Uzmi iz Ve-mila Forton od 350 W mislim da je oko 200kn i usparas jos 100kn. Makni przilicu to ces starce udavit za koji mjesec sada jos korisiti ovo sto imas u starom kompu. Usteda 250 kn. Sada si ustedio oko 650 kn pa dode ovo od Runnera oko 3500kn. I za kraj razmisli o kupovini polovnog preko foruma,jer za te pare bis si ok konfu slozio ili bar negdje drugdje gdje je malo bolja ponuda. I pokusaj prodati stari komp dobiti ces bar za hard disk ili tako nesto.
![]() |
#14 |
Registered User
|
Pa ja ne mogu vjerovati,baš sada kad sam bio uvjeren da ću kupiti kompjutor u HGspotu,ja naletim na ovaj članak na internetu: http://www.bestseler.net/2006/07/hgspot-smeca/ Ako nisam smio ovo ovdje postaviti,ispričavam se moderatorima i ukloniti ću. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Znam,ali ne vjerujem da se nešto previše promjenilo u godinu dana jer toliko nezadovoljnih kupaca sigurno nisu izmišljali ove komentare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
ah cuj svugdje ti je tako...sad negdje manje negdje vise... kad se mene pita hg srot je beba...sam sto moras kod njih poznavat zakon o zastiti potrosaca te znat nesto o tome sto kupujes... redovito dobivao tamo odstete radi bahatosti itd a i par prijava ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Ali stvarno interesantno je kada upišeš u google HGspot,odmah 2 linka ispod je taj članak ![]() Ali nisam mogao vjerovati koliko nezadovoljnih kupaca,a najbolji su komentari anonimaca koji rade u HG šrotu.Ne znam jer se šta promjenilo nakon 1 godine,ali ja sigurno neću kupiti tamo računalo. Dovoljno mi je što sam 6 godina morao čekati za novo računalo,pa da mi sada podvale neke rabljene komponente i da se još sa time opterećujem.Ipak ću ja kupiti računalo u Supracompu...hvala svima na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Mislim da bi ti bilo najbolje uzet iz adm-a i vemila,mogu ti složit otamo konfe da vidiš razliku u cijeni.. Evo: Gigabyte M55S-S3,nForce 550 ----- 500,00 ADM Athlon 64 X2 3600+ ------ 451,00 ADM 2x1Gb PC6400 Kingmax ------ 610,00 ADM ECS GF 7600GT, 256MB ----- 660,00 Ve-mil Hitachi GST Deskstar 160 Gb ----- 406,00 ADM FORTRON 350W, Super Silent, 12cm ----- 200,00 ADM DVD RW LG GSA-H30N,SATA, 18x,black ----- 250,00 Ve-mil Chieftec midi tower SG-01B, bez PS, crno ----- 300,00 Ve-mil ------------------------------------------------------------------ Ukupno: 3377,00 I bolja je konfa od one maloprije.. I može se još ušparat,100 kn na kućištu,250 ako ćeš 7300GT i eventualno samo 1 gb rama tu uštediš 300 kn.. I ako baš ideš štedit mislim da je najbolje štedit na grafi...Eto ![]()
David linčujem Davida Finčera Zadnje izmijenjeno od: BladeRunner. 09.08.2007. u 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
HGspot haha....kupovao sam tamo od samih početaka....gledao te dečke kako mi se bogate pred očima na način koji je opisan u članku....danas je taj dućan čisto smeće..pogledajte ponudu i cijene.....a prije kad su i imali nešto nisi znao kaj kupuješ..pa onda ona jeftina napajanja i kučišta koja su ljudima kurila kompove.... tamo dugo radi moj poznanik (frend od frenda, a sad je tamo i visoko pozicioniran) a ove druge isto poznajem i nikad tamo neću više išta kupovati....nikad....danas srećeom postoje manja zla kao npr. Links, Vemil, Formel, Nitel i drugi....tamo je bar kakva takva ponuda a i cijene nisu divlje (iako ima iznimaka)...ali opet kad čovjek uđe u Links onda shvati da te face koje ima pred sobom i koje moraju biti ljubazne i uslužne...da su to slične face onima iz hgspota.....a u Vemilu ih tražiš pol dana...i onda naiđeš na lika koji izgleda kao da je došao iz zvjezdanih staza.....ne kužim zašto je to tako....razumijem da su danas kompovi povoljniji i rasprostranjeniji, da prodaja ide....al kaj na ovom balkanu uvijek ljubaznost i uslužnost moraju biti na zadnjem mjestu....kad sam kupovao mob u jednom dućanu hardveraja u austriji...nisam bio sam u dućanu al je tip plesao oko mene....na svako pitanje precizan i brz odgovor...brdo dobrih savjeta....i sve full ljubazno....a i ti naši prodavači nisu baš neki maheri u poznavanju hardvera (čast iznimkama) a plaće vrlo dobre.....i onda još bahatost....neki od njih su došli direktno iz autopraonica i birceva |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
U potpunosti se slažem sa BladeRunner- ovom konfom. Što se tiče napajanja, bilo što što nije Fortron 350W PNF bilo bi čisto bacanje novaca. S obzirom da tjera i puuuno jače konfe (među ostalom i moju ![]() Što se tiče kućišta, definitivno je stvar osobnog ukusa i odabira. Premda su kvalitetnija (čitaj skuplja) kućišta uvijek way to go, možda bi trebao razmisliti i o jeftinijoj varijanti. Primjerice, http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=20951 Codegen za koji pouzdano mogu reć da je jedna od boljih kupnji u low klasi. Ima solidan design, rupičast design i što je najbitnije - mjesto za 120mm vent sprijeda i straga. Dotični možeš kupiti već za 225kn što je cijena koja uključuje i 400W napajanje sa 120mm ventom. Premda to napajanje nije fancy, nije toliko loše. Mnoge konfe, čak i OC -ane, tjera baš taj Codegen. Kroz godinu dana ga lako zamjeniš spomenutim Fortronom koji je ipak dosta bolje i tiše napajanje. http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=21552 120mm ventovi koje preporučam su http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1862 jer su tihi, pgotovo ako ih spojiš na 7V (5V nema smisla jer nema protoka). Matična ploča jest definitivno http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=22182 jer je solidna ploča koja iznenađuje stabilnošću, izradom, perfomansama, ponašanjem pri OC- u itd. Ploča nema overclocerski nastrojen Bios no iz osobnog iskustva znam da izvlači maksimum iz proca puno lakše i jednostavnije od DFI -a MII ili Biostara TForce 570U i pritom je nečujna što je definitivno nezanemariv plus. Za 60kn više možeš kupiti i... http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=21215 ... koja ima napredniji chipset i dva utora za grafe - SLI i vjerovatno je bolja kupnja ako planiraš gurat 2 grafe tranu. Proc - Amd X2 3600+, Brisbane, 65nm je najpovoljniji proc i vjerovatno najisplativiji. Zaostatak u perfomansama je zanemariv a overclockerske sposobnosti odlične. 458kn Memorija, http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=22162 Ako ne misliš Oc- ati uzmi ovu a ako misliš uzmi 667MHz verziju koja je 30kn po pločici jeftinija. Obje bi trebale do 1000, no ova je već brža po defaultu. Obavezno 2Gb. Hard disc, Ako ti prostor stvarno netreba, idi na 80Gb. 300kn i uvijek možeš kupiti još. Jedino je malo blesavo jer par kuna više košta 160Gb i tako dalje... Osobno bih uzeo: Seagate ST3250620AS/ST3250410AS, 250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200 - 465kn Optika primjerice: DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H42N Dual Layer, 18x, bulk, black, 219kn I dolazimo do grafe... Ako uzimaš komp za dulje vrijeme, uzmi 2600XT HD. Nosi podršku za Dx10, ma što ona značila. premda je još 7900GS performansama bolja kupnja. Ako hoćeš Dx10 grafu, ovo je bolji izbor od 8600GT. I tako na kraju imamo: 1. Case + psu -CODEGEN midi tower 4063-CA, 400W, P4, USB, crno-srebrno, 225 kn 2. MB - Gigabyte M55S-S3, sAM2, nVidia NF550, FW, GLAN, ATX, 520kn 3. CPU - Amd X2 3600+, Brisbane - 458kn 4. Ram - Kingmax Ddr2, 800MHz, 2x 1Gb - 660kn 4. Storage - HITACHI HDT722516DLA380 160GB SATA300 7200rpm 8MB, 350kn 5. Optika - DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H42N Dual Layer, 18x, bulk, black, 219kn 6. Vent - Glacialtech Silent Blade BLACK, 120x120x25mm, 19dBA, 46kn 7. Vent - Glacialtech Silent Blade BLACK, 120x120x25mm, 19dBA, 46kn 8. Grafa - Powercolor 2600XT HD, 798kn - i dolazimo do cifre od 3300kn. Trebao bi kupiti i bolji aftermarkec cooler no u Vemilu nemaju ništa zanimljivo i povoljno osim možda: Thermaltake CL-P0323, Sonic Tower rev.2,AlCu, pas.hladnjak bez ventilatora,sck AM2/775/939/754, 0 dB, 250kn ... no i box će poslužiti just fine. Možeš spustiti cijenu konfe kupujući samo jednu pločicu rama no to nije to. Možeš uzeti Gigabyte 7600GS silent za 500 no nećeš se puno naigrati na većim rezama i višim razinama detalja. Ako nećeš sam slagat konfu nego ćeš tražit dućan za uslugu slaganja, plati 170kn više za garanciju po dijelovima. Nuditi će ti i besplatnu uslugu slaganja no uz uvjet da garantiraju 1 (jednu) godinu na cijelu konfu koju nesmiješ otvarati. Ako platiš, vrijede ponekad i 3 puta dulje garancije, i što je najbitnije - možeš otvarat komp, reklamirat dio koji je Codegen shebo itd. ![]() Eh da... Vemil iz razloga što iznad 2k kuna besplatno dostavlja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Ovu konfu sto je slozio Kristija 7 ti imam ja.Samo je druga kartica unutra,Ati 1950GT,ali su dosta slicne. Za informaciju Stalker ide super na high detaljima,Neverwinter night 2 sve na super high i ide glatko...uglavnom sve igre idu dobro,a malim smanjivanjem detalja perfektno...
![]() |
#24 |
Registered User
|
Kristijan svaka čast na postu i puno ti se zahvaljujem,hvala i ostalima na komentarima.Normalno da bih odmah uzeo računalo iz Vemila ali problem je što starci nemaju gotovine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
jaooooooooo,ova vijest mi je osvježila dan,idem ja starce onda napasti.Hvala svima na odgovorima i na sastavljenim konfiguracijama.Ugodan dan! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
BOK SVIMA! Trebam savjet.zelio bi kupiti jos jednu graf karticu. AMD ATHLON 6000+X2 2 GB RAM GIGABYTE RADEON X1950PRO Pa me zanima jel ce mi trebat jos jedna zA nove igre poput bioshocka ili crisysa.MOLIM ODG. HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
čekaj, a što je sa napajanjem, matičnom, pretostavaljm da ti matična podržava CF, napiši cijelu konfu a nitko još nezna kako će raditi te igre kad nisu ni izašle, ja se nadam da će crysis na X1950pro ići solidno na nekim medium postavkama, a ako nebude išao onda neznam kako će ta igra ići kod nas gdje je GF6600 neki prosjek |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
MATICNA:GIGABYTE GA-M59SLI-S5 NAPAJANJE 550 W AMD ATHLON 64 6000+X2 2 GB RAM KINGMAX 800MHZ GIGABYTE RADEON X1950PRO Ej i još jedno pitanje jel ima S.video kabal da je izlaz za telku SCART |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|