Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2007., 20:18   #1
Nikolaus
Premium
Moj komp

Nikolaus's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
HP 514 Voice Messenger

U dogledno vrijeme imam namjeru kupiti PDA, ima li tko kakvih zaznanja kakav se pokazao ovaj HP 514. Cijena mu je izvrsna za ono sto nudi (WM6, WiFi...). Ove mogucnosti su do sada krasile samo dosta skuplje modele, jedino sto me bode u oci je ekran od 176x220, nije li to premalo za PDA.
Nikolaus je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2007., 11:23   #2
daigu
Premium

Datum registracije: May 2006
Rezolucija? Zato mu i je takva cijena. Drugi razlog jest nešto slabiji procesor OMAP na 200MHz. A treći odsustvo podrške za 3G i HSDPA. No 514 ni nije PDA, već "pametni" telefon. Ja ga imam i jako sam zadovoljan. Upravo ima ono što mi treba - exchange push e-mail klijent, WLAN i VOIP klijent i browser. Ima već i dosta aplikacija za WM6. Ako hoćeš baš PDA onda biraj nešto drugo, ali ćeš morat dati i više novaca.
daigu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.08.2007., 18:42   #3
beetleman
editor in chief
Moj komp

beetleman's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Takodjer podrzavam HP 514 kao telefon, koristim ga mjesec dana, i obzirom na cjenu, definitivan best buy! a i fotic mu je cisto uredu!

beetleman je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 21:09   #4
Nikolaus
Premium
Moj komp

Nikolaus's Avatar

Reci mi kakav je web preglednik i kako ti funkcionira mail, kako to sve izgleda na ekranu? Sto se tice procesora, citao sam da je sasvim dovoljan, da nema bas zastajkivanja tijekom rada.
Imam ga namjeru uzeti ali u ve-mila jos nisu dosli, pa trebam pricekati jos nekih 10-ak dana (tako su mi rekli ). Dosta hvale ove glasovne mogucnosti, ima li to kakve svrhe u svakodnevnom radu ili je to vise )
Staro 27.08.2007., 22:27   #5
daigu
Premium

Citiraj:
Autor Nikolaus Pregled postova
Reci mi kakav je web preglednik i kako ti funkcionira mail, kako to sve izgleda na ekranu?
Ako si kada držao u ruci PDA, e pa isto tako samo malo manji. Sasvim se solidno pregledava većina web stranica. Neke još nisu optimizirane za mobile browsere, no njih se može lako pregledavati u "desktop" modu. Ako nisi zadovoljan sa IE, tu je Opera mobile sa više opcija. Naravno to je daleko od pregledavanja strana na PDA i sa stylusom, ali meni sasvim dovoljno. Imaj na umu da govorimo o telefonu. Outlook mi radi sa exchange poslužiteljem u firmi, kako se stalno ažurira dosta mi srče GPRS prometa, ali sam uzeo web'n'walk tarifu pa je OK. Naime i mail i imenik i kalendar su mi na exchange poslužitelju, tako da imam na jednom mjestu sve podatke. Kod POP3 (osobni) accounta se može naštimati ručno skidanje pošte tako da tu nema ovog problema, a kao zamjena za ugrađeni - POP klijenata za WM6 imaš već sada ko pljeve. Wireless radi super, jedino ga još nisam uspio natjerati da mi se spaja na net bez proxy servera (čik pogodi zašto). VOIP još nisam probao. Jedino mi malo smeta "standard" verzija WM6 operativnog sustava, gdje nema baš mogućnosti detaljnijeg čačkanja i mijenjanja postavki, već moraš malo zagrabiti u registry. Tu preporučam Resco File explorer i Registry explorer. Office je zgodan, ali može samo editirati, a ne i kreirati nove dokumente. No, opet kažem, meni sasvim dovoljno. Ostali software koji koristim - Google maps i Efficasoft GPS Utilities sa Bloetooth GPS recieverom. Nije ko software tipa Esri Arcpad, ali radi super. Smartphone GPRS monitor, neizostavni brojač prometa. QIP - ICQ klijent. Fring - VOIP klijent, među ostalim i za Skype, Google talk itd. RJV sound recorder , umjesto ugrađenoga, fantastičan je. Super se sluša mjuzika, jedino je minus nestandardni jack na slušalicama.
Citiraj:
Sto se tice procesora, citao sam da je sasvim dovoljan, da nema bas zastajkivanja tijekom rada.
Ja sam zadovoljan brzinom. Čitao sam na cafe mobil forumu (il' već kako se zove), tamo neki stručnjaci nisu zadovoljni . Ali oni imaju više para pa imaju bolje gadgete. Da imam novaca ja bih si kupio HTC Touch.
Citiraj:
Dosta hvale ove glasovne mogucnosti, ima li to kakve svrhe u svakodnevnom radu ili je to vise )
Pa zgodno je kada voziš, pa pozivaš broj glasovnim biranjem. Nije ono što će te najviše oduševiti, ali je OK. Prolazna ocjena.
Staro 30.08.2007., 20:05   #6
Nikolaus
Premium
Moj komp

Nikolaus's Avatar

Hvala ti na veoma iscrpnom pregledu, uzet cu ga cim se pojavi u Ve-mila. Kad god pitam on je dolasku . Reci mi kakv je BT, jesi li ga orobao spajati s BT slusalicama?
Kakav je zvuk kod telefoniranja (imao sam mda compact koji je bio izvrstan, ali prilikom pricanja imao je metalizirani zvuk, kao da pricas s loncem na glavi )
Staro 30.08.2007., 22:34   #7
daigu
Premium

Citiraj:
Reci mi kakv je BT, jesi li ga orobao spajati s BT slusalicama?
Kakav je zvuk kod telefoniranja (imao sam mda compact koji je bio izvrstan, ali prilikom pricanja imao je metalizirani zvuk, kao da pricas s loncem na glavi )
BT sam isprobao sa GPS-om (Navman) i sa Logitechovom slušalicom. Sve OK.
Zvuk mi je ok. Nema ničeg metaliziranoga...
Staro 03.09.2007., 21:20   #8
Nikolaus
Premium
Moj komp

Nikolaus's Avatar

Uzeo sam danas uredaj i odmah problemi. Prvo, kod cd-a sa Act.Sync., prilikom pokretanja javlja mi gresku "Setup.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." Posto sam instalirao samo Act.Sync. (nista drugo ne mogu), pretpostavljam da je to razlog zbog kojeg ne mogu sinhronizirati kontakte. Jesu li se tebi ovakve stvari dogadale i sto bih mogao napraviti (cd cu odnijeti da ga oni probaju pokrenuti, ako bude i u njih problema trazit cu novi). Ostalo na hp-u se cini da radi u redu.
Staro 03.09.2007., 22:53   #9
daigu
Premium

Citiraj:
Uzeo sam danas uredaj i odmah problemi. Prvo, kod cd-a sa Act.Sync., prilikom pokretanja javlja mi gresku "Setup.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." Posto sam instalirao samo Act.Sync. (nista drugo ne mogu), pretpostavljam da je to razlog zbog kojeg ne mogu sinhronizirati kontakte. Jesu li se tebi ovakve stvari dogadale i sto bih mogao napraviti (cd cu odnijeti da ga oni probaju pokrenuti, ako bude i u njih problema trazit cu novi). Ostalo na hp-u se cini da radi u redu.
Nisam imao takvih problema. Prilikom pokretanja cd-a ili čega? ActiveSync je dovoljan da razmijeniš kontakte. Na CD-u od imaš samo HP setup assistant koji ti je bitan samo za VOIP, sve drugo možeš na samom uređaju poštelati. Što ti se događa da ne možeš izmjeniti kontakte?
Staro 04.09.2007., 20:43   #10
Nikolaus
Premium
Moj komp

Nikolaus's Avatar

Udem na cd i instaliram Act.Sync. Prilikom sinhroniziranja oznacim da zelim sinhronizirati i kontakte, nakon cega pocme cijeli proces koji traje cca 2 min., javi mi Sync.Compl., ali kontakti ostali samo u uredaju, nema ih u Outlook-u. CD probao na poslu i u rodaka sam se otvara bez problema, u mene ko za vraga nikako. Javi mi ono sto sam ti prethodno napisao i jedino sto mogu je poslati repost MS-u. Imas li kakvu ideju sto napraviti?

Evo rijesio sam problem s cd-om, primjetio sam da mi je sad sinhronizirao samo kontakte koji u sebi imaju mail adresu, a ove ostale ne zeli, znas li kako bi to mogao rijesiti?
Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Nikolaus. 04.09.2007. u 21:19.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.09.2007., 07:48   #11
daigu
Premium

Citiraj:
Evo rijesio sam problem s cd-om, primjetio sam da mi je sad sinhronizirao samo kontakte koji u sebi imaju mail adresu, a ove ostale ne zeli, znas li kako bi to mogao rijesiti?
Hvala
Ne znam. Imam samo Outlook kontakte koji su na exchange-u. SIM kontakte sam sve izbrisao, a onda sinkronizirao...
Staro 06.09.2007., 17:35   #12
lucijan
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
par pitanja

Pozdrav!

I ja sam pred par dana postao ponosni vlasnik HP 514 'pametnog telefona'.. Za sada mogu reci da sam zadovoljan onime sto nudi za poprilicno nisku cijenu, no zanima me par stvari..

1) Kako spojiti HP iPAQ 514 i laptop preko wifi-a?
Naime, htio bih moci sinkronizirati pda i lap (npr. outlook kontakte) a posto mi je lap spojen na net, bilo bi mi zgodno da mogu i preko pda skociti na net.. (na laptopu imam instaliran windows xp)

2) Da li je netko probao voip i koji je postupak koristenja?
Instalirao sam Fring (www.fring.com) i IM dobro funkcionira preko njega (bar google talk koji sam isprobao), no kad pokusam nazvati nekog (tko ima Google talk klijent) onda mi javlja gresku?! Trazio sam po netu i pise da bi trebao setupirati SIP na mobu preko "hp ipaq setup assistant" no i tamo se 'gubim'.. zna netko detaljnije?

3) Da li netko zna kako iskljuciti gprs bez da brisem postavke? Kada sam mislio da sam se spojio preko wlana, isao sam na net, i tek sam kasnije skuzio da se on u biti spojio preko gprs-a a bez ikakve napomene ni nista..

btw, mogu reci da sam poprilicno zadovoljan ovim slusalicama koje se dobiju u paketu. Daju ok zvuk (iako se ne cine nesto posebno izdrzljive), a i mic radi dobro (ima i tipku za upravljanje glasom). Kada smo kod toga, da li se kod drugih BT slusalica isto klikom na tipku moze pozvati voice commander?
Pozdrav,
Lucijan

PS. novi sam na forumu, ispricavam se ako su ova pitanja vec postavljena u nekom drugom topicu :/
lucijan je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2007., 17:42   #13
Mali Mo
Registered User
Moj komp

Mali Mo's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Posjedujem HP 514 več neko vrijeme.. Moje osobno mišljenje nakon nokie 9500 ovaj iPAQ me nije baš nešto pretjerano impresionirao. Možda samo navika na symbian.. Moje mišljenje o samom uređaju:
Ovako WM6 super radi.. no veliko ograničenje, mana i nedostatak mu je mali ekran.. zato sta je dosta aplikacija napravljeno za klasični iPAQ koji ima veči ekran pa se aplikacije nevide u cjelosti, sve na ekranu je podosta sitno.. što nekom lošijeg vida (tipa ja) ponekad predstavlja problem.
tipkovnica je ok, tu nemam bas nikakve posebne primjedbe..osim sto su tipke blizu jedna druge pa treba vremena da se navikne na samu tipkovnicu..
WiFi je dosta slab..barem meni koji sam na nokii imao puno veci domet, dok na HP514 čim se maknem 3m od kuče veza već prekida.
Navigacijske tipke su u početku podosta nespretne.. pa također treba vremena da se navikne na njih.. kao što več rekoh sve je dosta zgusnuto i sve tipke su tik jedna do druge.. Ovaj smartphone bi svrstao više u neku multimedijalnu klasu.. jel slušanje mp3ca preko stereo bluetooth slušalica mi je jedini pravi užitak kod ovog uređaja.. dobar organiser i kalendar tu nemam primjedbi, par aplikacija za passworde pinove i te pizdarije, messenger, i to je uglavnom to što se ljepo može koristit na ovom aparatu.. Live search je zanimljiva aplikacija..no zahtjeva internet što je negdje u autu preko gprs-a podosta skupo, mape su pregledne i vidi se svaka malo veća ulica. Korištenje GPS-a uz gps bluetooth reciever je također zadivljujuče dobro, uz dobru aplikaciju za sam uređaj. Baterija 1100mAh dugo dura, meni osobno 4-5 dana ovisno o vremenu razgovora,broju poslanih mailova, a i s obzirom da u prosjeku 3h dnevno slušam mp3 trajanje baterije je odlično. Moje konačno mišljenje o aparatu je da nije nikakav poseban uređaj več samo malo bolji, napredniji mobitel.

1)
kako spojiti HP 514 sa laptopom preko WiFi.. odes settings> Connections> Wi-Fi, tamo kliknes new, upišeš network name, ispod imaš network type, tu prebaciš na private network/Work Network, i na kraju chekiras this is a device to device (ad-hoc) connection.. i to ti je cjela mudrost

2)
VOIP nisam probao..

3)
GPRS: e sad ja također nisam našao kako isključit gprs bez da pobrišeš sve postavke.. odeš u GPRS di su ti upisane postavke i kreiraš novu konekciju potpuno praznu da se nemože spojit preko nje na internet.. zatim odeš natrag u settings> connections, i kad se pozicioniraš na gprs klikneš menu>advanced, tu ti je sve postavljeno na automatic, prvi box ti je internet connection i u njemu sa automatic prebaciš na tu praznu postavku preko koje ti se neče connectat na net.. ja sam tražio al drugog riješenja nisam uspio nači

Zadnje izmijenjeno od: Mali Mo. 06.09.2007. u 17:58.
Mali Mo je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2007., 17:57   #14
lucijan
Registered User

Citiraj:
Autor Mali Mo Pregled postova
kako spojiti HP 514 sa laptopom preko WiFi.. odes settings> Connections> Wi-Fi, tamo kliknes new, upišeš network name, ispod imaš network type, tu prebaciš na private network/Work Network, i na kraju chekiras this is a device to device (ad-hoc) connection.. i to ti je cjela mudrost
Ok, to napravim na hp-u, ali sto tocno da na lapu napravim, kako bi ih povezao u mrezu? Kako da tamo setupiram konekciju? Jer ako ukljucim samo mrezu, ne pronalazi mi hp ipaq 514...
Staro 06.09.2007., 18:38   #15
Mali Mo
Registered User
Moj komp

Mali Mo's Avatar

na laptopu kliknes dvostruki klik dolje na onaj kompjutorič od wirelesa, zatim kliknes view wireless networks i lijevo gire imas setup a wireless network for a home or small office network.. za to ti je potreban USB stick.. samo sljedi upute wizarda i nemožeš fulat
Staro 07.09.2007., 08:50   #16
daigu
Premium

Citiraj:
Autor lucijan Pregled postova
1) Kako spojiti HP iPAQ 514 i laptop preko wifi-a?
Naime, htio bih moci sinkronizirati pda i lap (npr. outlook kontakte) a posto mi je lap spojen na net, bilo bi mi zgodno da mogu i preko pda skociti na net.. (na laptopu imam instaliran windows xp)
Moraš napraviti "ad-hoc" wireless konekciju i na laptopu i na Voice Messengeru. Što se tiče izlaženja na net, ali da su notebook i pda spojeni preko wlana, to će na MW6 standard platformi ići malo teže. Najjednostavnije ti je da USB-om ili preko bluetootha spojiš IPAQ, Odeš na Start->Internet Sharing pa na PC connection odabareš kako si spojio IPAQ i stisneš connect. I šibaš na net, bez ikakvog naštelavanja. Za ovo ti ne treba ni ActiveSync
Citiraj:
1) 2) Da li je netko probao voip i koji je postupak koristenja?
Instalirao sam Fring (www.fring.com) i IM dobro funkcionira preko njega (bar google talk koji sam isprobao), no kad pokusam nazvati nekog (tko ima Google talk klijent) onda mi javlja gresku?! Trazio sam po netu i pise da bi trebao setupirati SIP na mobu preko "hp ipaq setup assistant" no i tamo se 'gubim'.. zna netko detaljnije?
Preko setup asisstanta se namještaju parametri za ugrađeni VOIP klijent, ne za fring.
Citiraj:
3) Da li netko zna kako iskljuciti gprs bez da brisem postavke? Kada sam mislio da sam se spojio preko wlana, isao sam na net, i tek sam kasnije skuzio da se on u biti spojio preko gprs-a a bez ikakve napomene ni nista..
Ideš u Start->Settings->Connections pa stisneš Menu->Advanced, pa za internet konekciju odabareš wlan. Međutim, ja nisam uspio još skužiti kako preko wlana bez proxy servera browsati na net-u. Teoretski ako u wlan postavkama staviš network type "Internet" onda bi on trebao izaći bez proxy servera na net. Međutim ovo ne ide iako sam probao pingati van pa ide. Ako odabereš "Private/work network" onda u Conection manageru trebaš postaviti parametre konekcije za proxy sever gdje odabereš da ti proxy služi za spajanje preko httpa iz "Private/work network" na "Internet". To je tako jer microsoft valjda smatra da svaka poslovna mreža ima proxy server. Probao sam staviti wlan na "Private/work network" ali sa url exceptionom (http://*/*). Što znači i u mreži možeš odrediti na koje adrese da ti ide bez proxy-ja, i ništa. Pa sam uočio u Registry-ju da fali ključ DhcpDefaultGateway, pa ako iPAQ dobiva adresu od routera to bi značilo da neće znaći kako izaći van iz vlastitog subneta. Međutim, ni to nije pomoglo. WM6 standard ne nudi velike mogućnosti kontrole iz sučelja, konkretno za wlan konekciju ako si želite staviti statičku adresu morate kopati po Registry-ju.
Ali kao što kaže MaliMo, ovo je samo bolji mobitel a ne PDA. Kupite si HTC kada na njega stave WM6 Professional ako želite nešto više...

Zadnje izmijenjeno od: daigu. 07.09.2007. u 09:04.
Staro 07.09.2007., 09:02   #17
daigu
Premium

Citiraj:
no zahtjeva internet što je negdje u autu preko gprs-a podosta skupo, mape su pregledne i vidi se svaka malo veća ulica.
web'n'walk S tarifa dođe dodatnih 25kn, a za 100 kn dobiš 1GB.
Citiraj:
Ovaj smartphone bi svrstao više u neku multimedijalnu klasu..
Malo si kontradiktoran, prvo kažeš da ima užasno malu rezoluciju, a onda ga svrstavaš u multimedijalnu klasu. Da je multimedijalan onda bi imao dobar ekran, dobru rezoluciju, dobru kameru i dobar zvuk. Ovako je samo audio-medijalan.

Osonovna namjena ovoga mobitela, uz telefoniranje naravno, je "voice" i "messenger", što mu se iz naziva može zaključiti. Dakle Exchange komunikacija i VOIP preko wlana u prvom redu, a onda pristup internetu. Stoga je to bez daljnje rasprave srednja (što bi u slangu rekli: middle-end) poslovna klasa.

Btw. glede wlana ja stvarno imam dobra iskustva sa signalom, a čudi me tvoje iskustvo s time jer i po većini recenzija, wlan je jedna od boljih stvari na ovom smartphone uređaju.
Staro 07.09.2007., 13:07   #18
Mali Mo
Registered User
Moj komp

Mali Mo's Avatar

isprika na kontradiktornosti.. žurim se pa se sa***em tu i tamo. Pod multimedijalan sam mislio prvenstveno slušanje mp3-ca jerbo mi je to jedini pravi gušt na tom mobitelu. preko bluetooth slušalica zvuk je super koristim sony DR-BT21G slušalice i još mi se nije desilo da prekine ili bilo šta drugo. A ostalo me nije impresioniralo..
Neznam kako tebi al meni je wlan ima kratak domet.. da pojasnim situaciju.. izađem iz kuče maknem se 1m od ulaznih vrata wifi prekida dok, sa nokiom 9500 dođem do ceste što je nekih cca 5m dalje i wifi je i dalje konektan..
Staro 07.09.2007., 14:51   #19
daigu
Premium

Citiraj:
Pod multimedijalan sam mislio prvenstveno slušanje mp3-ca jerbo mi je to jedini pravi gušt na tom mobitelu.
Onda si definitivno fulao u izboru uređaja...
Staro 07.09.2007., 16:38   #20
Mali Mo
Registered User
Moj komp

Mali Mo's Avatar

nisam zašto?? mob ima upravo ono šta mi treba... aa neki sony ericson walkman mobitel se može sakrit iza ovog aparata. nemaju wi-fi često mi se znalo dogodit da se bluetooth jednostavno otkači, nadalje HP ima dobar organiser, code wallet mi je na njemu što je meni jako bitno za passworde i ostale pizdarije... uglavnom mogu u principu stavit na njega extra programe koji postoje za WM što na druge mobitele nemožeš.. a cijena je i više nego prihvatljiva za ovakav aparat.. samo sam reko da mi se najviše sviđa slušanje mp3-ca a ne da sam ga zbog toga kupio! da mi je samo do slušaja uzike kupio bi neki player
Staro 07.09.2007., 16:48   #21
lucijan
Registered User

Citiraj:
Autor daigu Pregled postova
Moraš napraviti "ad-hoc" wireless konekciju i na laptopu i na Voice Messengeru. Što se tiče izlaženja na net, ali da su notebook i pda spojeni preko wlana, to će na MW6 standard platformi ići malo teže. Najjednostavnije ti je da USB-om ili preko bluetootha spojiš IPAQ, Odeš na Start->Internet Sharing pa na PC connection odabareš kako si spojio IPAQ i stisneš connect. I šibaš na net, bez ikakvog naštelavanja. Za ovo ti ne treba ni ActiveSync
Komp mi je spojen preko routerna na net (komp>switch>dsl modem) pa sam mislio napraviti ad-hoc mrezu s lapom i Voice Messengerom. Napravim wlan profil na laptopu i Voice Messengeru, no i dalje mi ne net ne sljaka (makar pise connected), moguce da mi laptop zbog nekog razloga blokira izlaz na net (vjerojatno neki firewall ili sl.) . Doduse, preko routera s wlanom mi je radilo..

Bluetooth nemam na lapu, ali mozda budem uzeo BT stick.
Citiraj:
Preko setup asisstanta se namještaju parametri za ugrađeni VOIP klijent, ne za fring.
Ma jasno mi je to. Mozda sam se krivo izrazio. Zanima me da li mogu preko fringa nekoga zvat tko ima google talk klijent na racunalu, bez nastimavanja VOIP klijenta preko setup asisstanta (tj. da li fring ima u sebi voip klijent?!)
Malo sam novi u tom podrucju, a bilo bi mi zgodno nekog povremeno nazvat na google talk, dok sam npr. u gradu spojen na wlan.
Citiraj:
Ideš u Start->Settings->Connections pa stisneš Menu->Advanced, pa za internet konekciju odabareš wlan. Međutim, ja nisam uspio još skužiti kako preko wlana bez proxy servera browsati na net-u. Teoretski ako u wlan postavkama staviš network type "Internet" onda bi on trebao izaći bez proxy servera na net. Međutim ovo ne ide iako sam probao pingati van pa ide. Ako odabereš "Private/work network" onda u Conection manageru trebaš postaviti parametre konekcije za proxy sever gdje odabereš da ti proxy služi za spajanje preko httpa iz "Private/work network" na "Internet". To je tako jer microsoft valjda smatra da svaka poslovna mreža ima proxy server. Probao sam staviti wlan na "Private/work network" ali sa url exceptionom (http://*/*). Što znači i u mreži možeš odrediti na koje adrese da ti ide bez proxy-ja, i ništa. Pa sam uočio u Registry-ju da fali ključ DhcpDefaultGateway, pa ako iPAQ dobiva adresu od routera to bi značilo da neće znaći kako izaći van iz vlastitog subneta. Međutim, ni to nije pomoglo. WM6 standard ne nudi velike mogućnosti kontrole iz sučelja, konkretno za wlan konekciju ako si želite staviti statičku adresu morate kopati po Registry-ju.
Ali kao što kaže MaliMo, ovo je samo bolji mobitel a ne PDA. Kupite si HTC kada na njega stave WM6 Professional ako želite nešto više...
zahvaljujem na pomoci (tebi, i MaliMo) i savjetima.

Prvi PDA koji sam imao ('davni' COMPAQ iPAQ 3970) bio je PDA u punom smislu te rijeci (za ono vrijeme naravno), no kako je doslo vrijeme da zamijenim svoj t68i mobitel, odlucio sam uzeti ovaj Voice Messenger, pa sada tu prckam malo s njim Nazalost, iznos s kojim sam raspolagao bio je ogranicen, pa sam uzeo ovaj uredjaj, umjesto HTC.. No i moji zahtjevi su sukladni uredjaju kojeg sam uzeo, pa zato ne ocekujem cuda, ali za sada mi se svidja odnos cijene i dobivenog.
Staro 08.09.2007., 14:27   #22
Sand
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Imam dotični smartphone već 10 dana i ubija me to što nema Hrvatski T9 (kojeg sam koristio 6 g. na drugim mob.). Ako netko zna kako ga nadodati, molim da posta objašnjenje... Thnx
Sand je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2007., 16:42   #23
sk_master
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
Nekoliko pitanja glede VM 514, a muce me vec poprilicno:::

1. Ne mogu uspostaviti kvalitetnu bluetooth vezu za mojim HP 1940, prije toga sam koristio 1940 sa K750 kao dial up, files explorer i slicno, a ovdje kod pretrazivanja devicea dobivam samo network acces point ??

2. Da li ovaj novi protokol od VIPa, VoiP, znaci da mozemo koristiti Internet calling ??? i Kako ??

Any help ???
sk_master je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2007., 17:24   #24
ihty
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
sms tonovi

Bok. Ja sam novi na ovom forumu. Imam HP 514 nekoliko dana i za sada sam jako zadovoljan, ali ne znam kako promjeniti tonove sms-a. Koji god format stavim u folder gdje se nalaze tonovi, samo svira originalne tonove. Sto radim krivo? Ima li netko tko to zna da mi pomogne?

Zadnje izmijenjeno od: ihty. 22.10.2007. u 16:04.
ihty je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2007., 09:21   #25
Dr. Beast
Premium

Mogu li se ikako kopirati svi kontakti sa SIM-a u telefon ili u Outlook pa kasnije napraviti sync (kada ih uredim jer sam imao SonyEricsson)?

EDIT: Evo uspio sam nekako srediti kontakte. Preko MyPhoneExplorera napravio backup, prvo importirao u Outlook Express, a onda u Microsoft Outlokk i malo uredio i na kraju napravio sync

Postoji li kakav software za PDA kao za MyPhoneExplorer za SE?

Zadnje izmijenjeno od: Dr. Beast. 03.11.2007. u 11:31.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2007., 21:01   #26
daigu
Premium

Citiraj:
Autor ihty Pregled postova
Bok. Ja sam novi na ovom forumu. Imam HP 514 nekoliko dana i za sada sam jako zadovoljan, ali ne znam kako promjeniti tonove sms-a. Koji god format stavim u folder gdje se nalaze tonovi, samo svira originalne tonove. Sto radim krivo? Ima li netko tko to zna da mi pomogne?
Start->Settings->Sounds->New text message i odabereš svoj ringtone kojega moraš smjestiti u My Documents/My Ringtones da bi ti se uz default pojavio na odabirnoj listi. Podržane formate vidi u user manualu (meni je radilo sa mp3 i wmw)
Staro 04.11.2007., 21:03   #27
daigu
Premium

Citiraj:
Autor Dr. Beast Pregled postova
Postoji li kakav software za PDA kao za MyPhoneExplorer za SE?
Software za što? Preko ActiveSynca sa mogu sinkronizirati Outlook Kontakti, kalendar, zadaci. Za prebacivanje fajlova ne treba poseban software, niti za korštenje HP-a kao modema...
Staro 04.11.2007., 21:05   #28
daigu
Premium

Citiraj:
Autor Sand Pregled postova
Imam dotični smartphone već 10 dana i ubija me to što nema Hrvatski T9 (kojeg sam koristio 6 g. na drugim mob.). Ako netko zna kako ga nadodati, molim da posta objašnjenje... Thnx
Mislim da ne postoji hrvatski T9 za Windows Mobile, ako netko zna za njega ili ga je isprogramirao nek se javi...
Staro 04.11.2007., 21:12   #29
Dr. Beast
Premium

Citiraj:
Software za što? Preko ActiveSynca sa mogu sinkronizirati Outlook Kontakti, kalendar, zadaci. Za prebacivanje fajlova ne treba poseban software, niti za korštenje HP-a kao modema...
Skužio sam to :-) Ima li kakva stranica sa free softwareom?
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2007., 21:14   #30
daigu
Premium

Citiraj:
Wireless radi super, jedino ga još nisam uspio natjerati da mi se spaja na net bez proxy servera
Da sam sebe quotam. Ovo je proradilo samo od sebe, da li je došla nekakva zakrpa ili što, ne znam. Prije nije radilo niti to niti VPN. Sada radi oboje...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno