|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
20" LCD
Pozdrav svima Koji bi bio dobar đir monitora 20", evo naša sam jednoga ali nigdi ne mogu naći "review" - Philips 200WS8FB (http://www.myshopping.com.au/SP--149...8FB_20_Monitor) gleda sam i samsunga 206bw, ali dosta ljudi govori da ima neko zujanje i da zna imati mrtvih pixsela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
...I ono najvažnije. Koliko si financijski potkovan? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Zujanje, mrtvi pikseli i slično ne ovise o određenom modelu, već o pojedinom primjerku. Jest da će se tako nešto vjerojatnije pojaviti na low class monitorima, ali to ništa ne znači. Pogledaj samo što je bilo s jednom od ranijih NEC 2690WUXi revizija (a to je jedan od najjačih LCD monitora ikad napravljenih za mass market - 12-bit LUT, A-TW IPS matrica, 92% color gamut, itd.) - gro primjeraka te revizije (kojih je većina bila isporučena za Europu) je dolazilo s užasno iritantnim zujanjem, koje se stvarno "čulo". No, novije revizije su riješene tog zujanja i rade besprijekorno. Što se mrtvih piksela tiče - pojavljivanje mrtvih piksela ovisi o više faktora, i možeš kupiti najskuplji monitor u dućanu, a dobit ga s 5 mrtvih piksela, kao što možeš kupiti najjeftiniji monitor u dućanu i dobiti ga bez ijednog mrtvog piksela. Kupovina LCD monitora je velika lutrija, no činjenica da je netko dobio primjerak koji zuji, ili primjerak koji ima mrtve piksele ne znači ama baš ništa. Tek kada bi bio apsolutno siguran o kojoj se točno reviziji radi, o kojoj se točno seriji unutar te revizije radi (znači trebao bi znati točan serijski broj, odnosno njegov dio), te na nekoliko nezavisnih mjesta došao do informacije kako upravo primjerci te revizije i tog serijskog broja imaju specifičan problem sa zujanjem koji se pojavljuje zbog toga i toga - e tek tada bi mogao nešto tvrditi itd. Toliko o tome. Što se pak konkretnog modela kojeg si naveo tiče - to je prosječan lower class monitor s TN matricom i od njega ne smiješ očekivati čuda, no zujanje i dead pikseli ne bi trebali biti razlog da ga ne kupiš. Što se tiče preporuke - moraš prvo navesti koliki ti je max. budget, kao i koja su glavna namjene tog monitora (hoćeš li se većinu vremena igrati, ili pak gledati filmove, ili pak raditi u Office paketu, svo troje ili nešto treće itd.). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
na cici dobre vile
|
Citiraj:
Za ovo vrijeme koje sam proveo na njemu nisam primjetio mrtve pixele, možda bi i našao koji da sam detaljnije pogledao ![]() A ako te tolko muče mrtvi pixeli imaš Philipsove modele na kojima garantiraju da ih nema. Inače, loš prikaz boja, kut gledanosti..... Ako češ ga koristiti za Office, intenet i sl. bit će ti dobar. Da sad kupujem uzeo bih to samsunga, ljepši je ![]()
C2D E4300....................................3200+ Barton Gigabyte P35-S3........................Chaintech 7NJL6 Radeon 1950pro .......................Radeon 9600Pro 2 x 1GB Kingmax ....................2 X 512MB Crucial 320GB Samsung..........................120GB Seagate Seasonic 430W...............................Fortron 350W
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ja imam samsunga 206bw par dana i sve je ok i super samo nikako da se naviknem na boje,kontraste,svjetlost..stalno to podesavam..ko da mi smeta za oci..ne znam u cem je fora..a kad gledam fotke djeluju mi izduzene,ne znam kak se to podesi i dal se moze.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
na 1680x1050 mi je sve tak sitno,bezveze mi je to..imam 1152x864 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
bas mora bi ta? al sve je tak sitno,nist ne vidim! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Povećaj si DPI na Large setting (120 DPI). To ti je u Display Properties > Settings > Advanced > General i tamo ćeš vidjeti DPI setting ![]() BTW mora biti na toj rezi, jer je to nativna rezolucija monitora. Niže rezolucije od te ne izgledaju baš bajno...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
stavil sam na 120 al mi i dalje to sve nekak sitno..tanka slova,ne znam... |
![]() |
![]() |
|