Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2007., 14:14   #1
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Bookmarks {Firefox}

Ne znam je li moguce rijesiti moj problem, ali da pokusamo.
Ugl. prije mjesec ili dva, bookmarksi su mi jednostavno nestali.
Ja te bookmarkse nisam vracao, jer nisam znao kako.
Sad bih molio nekoga da mi kaze kako cu vratiti te bookmarkse, ako je to moguce. I molio bih nekoga da mi kaze je li moguce da "blokiram" to gubljenje bookmarksa.

Hvala unaprijed.

d^_^b je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 14:20   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Spremaš ih svakih 2 tjedna i ako opet odu vratiš ih.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.07.2007., 14:23   #3
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Spremaš ih svakih 2 tjedna i ako opet odu vratiš ih.
Problematika moga problema je ta sto ja ne znam vratiti ih

d^_^b je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 14:29   #4
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Kad odeš u bookmarks imaš organize bookmarks i onda file i import, export.
Export je za spremanje bookmarksa u file a import je da izvučeš bookmarkse iz tog filea.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 14:33   #5
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
na Visti je to u:

C:\Users\bobe01\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\czr5ztz0.default

kod xp-a sam zaboravio, al nesto je slicno,

znaci ides na "organize bookmarks", pa "File>import", i importiras bookmarke iz foldera bookmarkbackups koji se nalazi u "czr5ztz0.default", one sa najnovijim datumom mportas, kod mene se automatski spremaju pa bi trebali i kod tebe

edit: Buljo me prestigo

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 15:44   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Bookmarksi se znaju ponekad izgubiti iz još neutvrđenog razloga pa ih je potrebno ručno vratiti. Nekad se jednostavno više neće po defaultu pokrenuti stari profil nego se otvori čisti novi profil koji možete izbrisati iz profile managera. Otvori Mozilla Firefox shortcut properties i na kraju targeta dodaj "-p" tako da bi na kraju putanja trebala ovako izgledati:

"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p

Klikni OK, pokreni Firefox i pogledaj kako se koji profil zove. Otvori prvo jedan, a zatim i drugi te obriši onaj za koji si siguran da je novi. Stari u kojem su bookmarksi, ekstenzije i ostalo ćeš naravno ostaviti. Nakon svega obriši switch "-p".

Zna se dogoditi i da nestane postojeći profil pa ćeš u profile manageru vidjeti samo taj novi profil. U tom slučaju otvori neki file explorer (Windows Explorer, Total Commander,...) i odi u folder

C:\Documents and Settings\XXXX\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default

XXXX predstavlja tvoje korisničko ime, a xxxxxxxx je neki bezveze generirani skup slova i brojeva.

Tu bi trebala biti datoteka bookmarks.html koju samo importiraš u bookmark manager. Ako nema bookmarks.html, pogledaj je li ima bookmarks.bak, promijeni joj nastavak u html i napravi import.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno