Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.07.2007., 17:56   #1
Captiva
Registered User

Captiva's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
ALiveXFire-eSata2 + Realtek + Vista = no sound :(

Pozdrav svima, već duže vremena sam koristio bez problema Vistu na matičnoj "ALiveXFire-eSata2", i zvuk je radio bez problema! Čak štoviše mislim da je radilo sa driverima koji se nalaze na cdu od matične. Međutim, prilikom transporta računala i ponovnog uključivanja nema više zvuka tj: "No Audio Output Device installed" i crveni krizic na zvucniku.

E sad, obzirom da je sve radilo, zadnji put (dok je PC bio upaljen) radio sam update i zadnje gašenje je bilo prije nego sam računar prenosio na drugo mjesto (malo dalje). Nisam siguran jel se nešto dogodilo nakon Updatea, nakon ponovnog uključivanja računala.

Drivere sam probao skoro pa sve moguće sa realtek stranice i nijedan od njih neće (za Vistu).

Probao sam da Vista pronađe drivere i dobijem samo:
Citiraj:
Compatibility issue between MPU-401 Compatible MIDI Device and Windows Vista
This problem was caused by a compatibility issue between Windows Vista and MPU-401 Compatible MIDI Device.
MPU-401 Compatible MIDI Device was created by NVIDIA Corporation.
Recommendation

To search for similar devices that are compatible with this version of Windows, visit the Windows Vista Hardware Compatibility List website online.
btw. taj device je unknown na sistemu, probao sam onaj programcic koji otkriva o kojem se hardwareu radi ali ni on ništa nije pronašao.

Ne znam jesam li možda slučajno "pokvario" zvučnu prilikom prenošenja procesora (ako je to moguće) ili jednostavno još ne postoje pravi driveri - a radilo je par mjeseci nakon što sam kupio matičnu i instlirao Vistu.
Captiva je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2007., 12:49   #2
Captiva
Registered User

Captiva's Avatar

Zar nitko ne zna rješenje? Ako ništa recite mi da li da kupujem novu zvucnu ili? Također još jedan mali hint: Prilikom pomicanja (jer zaglavi nekad tipkovnica ili miš) kabla koji je uštekan na matičnu tek onda proradi, isto se desilo i za miš.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.07.2007., 13:19   #3
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Vjerojatno se radi o nekom softverskom problemu pa prvo probaj upotri***iti System Restore ili roll back driver...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2007., 13:42   #4
Captiva
Registered User

Captiva's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Vjerojatno se radi o nekom softverskom problemu pa prvo probaj upotri***iti System Restore ili roll back driver...
To bih uradio da postoji restore point Što se tiče roll back drivera i to neće ići jer je disabled
Staro 23.07.2007., 13:49   #5
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ne psuj
Staro 23.07.2007., 14:54   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Captiva Pregled postova
To bih uradio da postoji restore point Što se tiče roll back drivera i to neće ići jer je disabled
Ništa onda, napravi si image sadašnjih Windowsa, ako želiš, ponovo instaliraj Win pa vidi kakvo je stanje.

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Ne psuj
Mrš...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2007., 17:32   #7
Captiva
Registered User

Captiva's Avatar

Fazon je u tome što sam instalirao XP zajedno sa Vistom i ne radi opet

Ono što me zanima je da li je moguće da je zvučna "crkla" ? Obzirom da na matičnu još imam garanciju isplatilo bi se zamjeniti za novu - ako je otišla zvučna.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno