Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.07.2007., 00:17   #1
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
UT99 neigriv na 8800gts

Imam karticu iz siga i UT mi ne radi kako treba. Probao sam s driverima sa CD-a 97.nešto i sad na 158.22 i uvijek isto. Slika i na ulaznoj špici i u samoj igri trza i kao da preskače neke dijelove. Kad npr. stisnem strelicu za naprijed u igri se ponekad pomaknem malo naprijed, ponekad za 10 metara. Kad ju držim pritisnutu ne krećem se kontinuirano nego u većim ili manjim skokovima. Isto je sa polaganim okretanjem miša, ponekad se slika pomakne za normalan kut, ponekad za 90°. Isto tako, zidovi i ostale stvari se ponekad prikažu dio po dio, s razmakom od par stotinki. S takvom situacijom igranje (tj. pogađanje ciljeva) je neizvedivo. Igra je novo instalirana i na starom je kompu radila ispravno. Instaliran je i W:40,000-Dawn of war i radi ispravno. Radi li vama UT? Ima li ovo veze s igrom, driverima, nvidiom, gigabyteom ili ostatkom kopa i kako to riješiti?
Staro 09.07.2007., 00:34   #2
PcKinG
Čiča s tamića
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
sta se desava u drugim igrama? jel ide normalno?
ak da ja mislim da nije do grafe....
PcKinG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.07.2007., 00:34   #3
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor prasak Pregled postova
Imam karticu iz siga i UT mi ne radi kako treba. Probao sam s driverima sa CD-a 97.nešto i sad na 158.22 i uvijek isto. Slika i na ulaznoj špici i u samoj igri trza i kao da preskače neke dijelove. Kad npr. stisnem strelicu za naprijed u igri se ponekad pomaknem malo naprijed, ponekad za 10 metara. Kad ju držim pritisnutu ne krećem se kontinuirano nego u većim ili manjim skokovima. Isto je sa polaganim okretanjem miša, ponekad se slika pomakne za normalan kut, ponekad za 90°. Isto tako, zidovi i ostale stvari se ponekad prikažu dio po dio, s razmakom od par stotinki. S takvom situacijom igranje (tj. pogađanje ciljeva) je neizvedivo. Igra je novo instalirana i na starom je kompu radila ispravno. Instaliran je i W:40,000-Dawn of war i radi ispravno. Radi li vama UT? Ima li ovo veze s igrom, driverima, nvidiom, gigabyteom ili ostatkom kopa i kako to riješiti?
Preslaba grafička

Zezam se, probaj napravit Virtual PC ako imas viska vremena s Win98 pa tamo pokreni... Probaj stavit zadnju verziju UT-a
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 00:34   #4
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Mislim da nema veze s grafickom nego se igra blesira zbog 2-jezgrenog proca. Pokreni igru, onda udji u task manager, nadji proces od igre, desni klik na njega, set affinity i makni jednu jezgru.
nexus-6 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 00:42   #5
crni
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2003
meni radi perfektno, a isto je dvojezgreni proc...
jedino sta je vga ati, integrirana...
ustvari, prije kada je bio instaliran onaj ogromni drajver s cd-a od maticne, isto mi je nesto stekalo, pa nisam ni probavao previse... a kad sam stavio samo najosnovniji drajver, da nemam nikakve opcije pod advanced (u display properties), sad radi savrseno...

tako da je moje misljenje da je ipak vga drajver u pitanju...
crni je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 01:07   #6
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Nemam pojma, mozda je intel/amd ili nesto sasvim trece, ali u svakom slucaju sam 99.99% siguran da je stvar u ovome sto sam gore napisao. Kosta ga svega 10-ak sekundi vremena pa nek covjek proba. Nakon toga nek se igra s drajverima ak treba...
Staro 09.07.2007., 02:18   #7
dautanecII
el_nino
Moj komp

dautanecII's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor crni Pregled postova

tako da je moje misljenje da je ipak vga drajver u pitanju...
upravo o tome se radi.hebiga dolaskom sve novijih grafa polako se zaboravljaju stari engine-i,sto ce rec,optimiziranje drajvera za stare igrice ili je izbaceno ili je sve losije.
anyway,u display propertisima,pod performance i quality settings treba pronac nest slicno starom UT-u,i onda pokrenut UT.ak to ne hoda,onda je jedina opcija to igrat negdje drugdje.
ak se netko jos sjeca Shogo M.A.D. japanske,guba,pucacine,koja je postala 'nekompatibilna' s GF2 (tada novoizaslim)chipovima,ali su doskocili problemu tako,sto je na startu igrice postojala opcija run TNT2 mod....i ide....

Zadnje izmijenjeno od: dautanecII. 09.07.2007. u 02:34.
dautanecII je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 08:41   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Mozda je long shot, ali jesi se probao iskljcuti VSync?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2007., 13:37   #9
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor nexus-6 Pregled postova
Mislim da nema veze s grafickom nego se igra blesira zbog 2-jezgrenog proca. Pokreni igru, onda udji u task manager, nadji proces od igre, desni klik na njega, set affinity i makni jednu jezgru.
Hvala, u tome je bio problem. Jedino sada to moram raditi svaki put kad uđem u igru. Postoji li način da se negdje zapamti ta opcija?
Staro 10.07.2007., 14:30   #10
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Citiraj:
Hvala, u tome je bio problem. Jedino sada to moram raditi svaki put kad uđem u igru. Postoji li način da se negdje zapamti ta opcija?
Nisam probao, al mislim da mozes s ovim:
THG Task Assignment Manager
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2007., 01:09   #11
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
http://cwdohnal.home.mindspring.com/utglr/ pogledaj ovaj link

otvoris unrealtournament.ini i nades liniju sa vsyncom...
musso je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2007., 08:14   #12
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor musso Pregled postova
http://cwdohnal.home.mindspring.com/utglr/ pogledaj ovaj link

otvoris unrealtournament.ini i nades liniju sa vsyncom...
Radi lik i na HDR-u!

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote