|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
X2 3800+ i big typhoon
Evo ljudi ovako. Prije par dana sam izvadio vodeno i stavio big typhoon. Namazao sam tanak sloj ceramiq paste i stavio u speed fan vent da se vrti 100% i sada gledam i temperatura mi je oko 35 celzijusa u zatvorenom kucistu 38 celzijusa idle !!!! Znam da je to previse, ali mi sad recite u cemu je problem. Sa alkoholom sam i procesor i bakar na hladnjaku obrisao prije nego sam spojio. Procesor je sada na default i uopce ga nemogu dici niti mhz jer mi nece bootati. Senzor nije u krivu jer sam mjerio i sa toplomjerom i on pokazuje 1 celzijus manje, al to je jos uvijek previsoka temperatura. Hvala unaprijed
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Držiš ga na 2700, na kojem naponu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
A niš, probaj sve rastavit pa ponovo složit. Istina da je prošlih dana bilo vruće ali taj proc se na default frekvi fakat ništa ne grije...imao sam jednog par dana na Ultra-D ploči i teperature su bile smješno niske.
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Bila temperatura visoka ili niska, to nije razlog da se on neće dizati ni mhz. A bome niti 38°C za idle nije puno, pogotovo ako je to temp iz jezgre. Ali opet velim, da je i 50°c u idleu, on bi trebao bootat na 100-200Mhz više. Znači, tebi ne ide niti Mhz FSB-a (HTT-a) gore ? Usudio bih se reći da tu ima i DFI svoje papke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Zanimljivo, prosle godine sam ja imao AM2 x2 3800+ i stavim na njega BT, ista stvar se desavala. Temp u idle je vec bila visoka, 3 put sam ga montirao, polirao..itd ali uvijek isto. Nakon toga sam kupio CM HyperTX i sa njim je bilo ok. Znaci vec smo dvojica ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ma citam na forumima vani da ga treba samo izbrusiti. Sutra cu opet staviti pastu, al fakat sam tanak sloj stavio. Ipak thx svima.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
38° idle, pa *ogati što bi ti htio da je -20° ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Šta te toliko muči idle temperatura, bitno da BT dobro radi posao u full loadu, a radi ga dobro imaš milijun primjera ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
najbolje da kako je jelc rekao sve to fino rastavis i ponovo ga stegnes na plocu... takoder preporucio bih AS5 pastu... (imao sam keramik zadnjih par mjeseci, te sam kupio AS5 nakon nekih godinu dana, i temp su puno bolje) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
A je, razlika u pastama je valjda 1-1.5°C, ako i tolika (imao obje). Mislim, ja nisam imao par puta pastu pa je temp bila za samo 2-3°C veća. Što se coolera tiče, skidaj pa vraćaj. Pogledaj kakva je baza od coolera, kakav je otisak pasta ostavila i naravno, nemoj natrpat paste jer vidim da stavljaš pastu i na CPU i na hladnjak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da fakat, žimku ne u čemu je problem ![]() Držiš ga na 1.55V i imaš 38°C u idleu, pa nije to tako loše... Ali da, poliranjem opako pada temperatura. Ja imam BT-a u drugom kompu, prije poliranja baza je bila ovakva: ![]() temperature Celerona D 331 - 32, 33°C u idleu. Poliranjem sa vodobrosnim granulacija od 80 preko 120, 240, 360, 400, 600, 800 do 1000 sam došao do ovakvog rezultata: ![]() Nije mirror finish (za što bi mi trebala 1200 granulacija) no temp. nakon toga u idleu je bila 27°C. U oba slučaja AS Silver 5 na procesoru. Sobna temp. je bila oko 24°C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Citiraj:
Swarm ne citas. Ponavljam da je sve na stock. Znaci nikakvih 1.55V vec 1.33V i 2ghz @Vuco ne stavljam pastu i na hladnjak i na proc, vec samo na proc ![]()
![]() |
#16 |
Premium moderator
|
Mhmmhmm LOL da ![]() Svjedno ga onda ispoliraj, malčice ti je konkavan. Nije ti puno posla, svaki taj papir ti dođe cca. 4-5 kn, a gotov si sa time za možda 15 min. BTW kad kupiš (i ako kupiš) taj papir, namočiš ga vodom i BT-ove listiće zamotaj sa nekakvom vrećicom, jer dok poliraš može ti upasti voda pomiješana sa bakrom i granulama koje se otkinu sa papira, a mislim da ti neće biti zabavno to čistiti. Jednom rukom držiš BT, a drugom poliraš i radiš pokrete u obliku 8-ice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Upravo to, taj se procesor stvarno jako malo grije na stock voltazi, al dobro vjerojatno i vrijeme tu radi svoju ulogu. Budem ja ipak pricekal koji dan, ionako mi sad nije vazno jer ne clockam proc nikad prek ljeta. Budem to ispolirao. Btw. mozete mi reci ovo sto je swarm govorio " Poliranjem sa vodobrosnim granulacija od 80 preko 120, 240, 360, 400, 600, 800 do 1000 sam došao do ovakvog rezultata" sto je to? Nisam shvatio potpuno. Hvala unaprijed
![]() |
![]() |
#20 | ||
Premium moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() S vodobrusnim papirom poliraš metale, konkretno u tvom slučaju bazu BT-a! Postupak sam objasnio, znači naneseš vodu na taj vodobrusni papir (zato se i zove vodobrusni) ili na bazu hladnjaka (bolje na papir) i onda trljaš bazu, po mogućnosti pokretima u obliku osmice. Uvijek trebaš paziti da ima vode na papiru ili na bazi. A taj vodobrusni papir možeš kupiti u Uradi Sam, Bauhausu i sličnim trgovinama gdje prodaju stvari za građevinarstvo, dom itd. Ta granulacija je stupanj finoće, znači 80 je najgrublji, pa kako ta granulacija raste, tako će ti i baza hladnjaka biti glađa i sa manje brazda i time logično, na poslijetku će temperatura biti niža pri radu. Obični "suhi" šmirgl papir ti nebih preporučio, jer on nema visoku granulaciju, mislim da je njemu max. 600 što ti ipak nije dovoljno. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
![]() |
#25 |
Premium
|
aha Ja sam svog BT isto polirao, a krenuo sam sa granulacijom od 800,1000 i 1200. za BT bi bilo još bolje da se počne sa 600. @Swarm dude počeo si od granulacije 80?nemoguče, pa to je tako hrapavo da jednostavno uništiš bazu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium moderator
|
Od 80 sam počeo i baza nije bila uništena kao što se vidi iz priloženih slika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Eto prije 2 dana sam skinuo procesor ispolirao ga sa alkoholom i isto tako BT. Stavio sam drugu ceramiq pastu (staru jos koja je godinu dana stara i drugacije je izgledala od ove nove) i sad mi je temperatura 35-37 celzijusa. Ja zadovoljan posto je vani dosta vruce, a i skuzio sam da se i dosta zagrijava napajanje pa zagrijava cijelu unutrasnjost.
![]() |
#29 |
Premium
|
Sad sam stavil dobru kolicinu. Izgleda da ona pasta koju sam kupil u ve-milu nije dobra. A i bila mi je cudna kada sam ju stavio na proc. Sada je lijepi sloj i mislim da su ovo dobre temperature posto jos nisam brusio hladnjak. Moram skociti do baumaxa po taj papir pa cu ga izbrusiti.
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Moj 3600+ brisbane je u idle na 48 stupnjeva... Napon 1.25V, FSB 210MHz Stock amdov šrot hladnjak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|