|
![]() |
#1 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
AMD AM2 SLi konfiguracija
Slažem jedan dječji ![]() Konkretno treba mi: A64 3800+ x2Clock nije toliko bitan koliko stabilnost, po mogučnosti da su artikli raspoloživi i da je sve na jednom mjestu (Vemil / Links / Hgspot) Ostatak konfe je: CM Centurion5 tnx ![]()
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Samo napiši za koliko novaca? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Geek Wants Out
|
![]() |
#4 |
.
|
Procesor: Athlon64 X2 3600+ - 495kn Matična: ABIT KN9 SLI - 830kn Memorija: 2x1gb Kingmax 667 - 542kn Napajanje: Seasonic S12II-430W - 572kn Wireless kartica: CANYON CN-WF511 - 98kn ------------------------------------------------------ UKUPNO: 2537kn Eventualno bi mogao uzeti slabije napajanje, neka ostali to procjene... neznam jel bi moglo ići sa npr. nekim Chieftecom 450W... EDIT: zaboravih napisati, sve komponente su iz Linksa |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Geek Wants Out
|
Ovako nešto bi mi više odgovaralo samo da je ploča jeftinija. Malo jače napajanje (SLI / Crossfire ready), malo jači proc i wifi integriran na ploču. Cijena je tu negdje a da je MBO jeftinija išla bi još giga rama a ovako ide 'samo' 1Gb za početak...
![]() |
#6 |
.
|
Vjerujem da bi Seasonic bio bolji izbor... Rekao si najjeftinija kombinacija, ova ploča je daleko od toga, tako da se nisam doticao iste, iako mislim da je ploča odlična (imao ju je moj frend duže vremena) Također mislim da je x2 3600 dovoljan, no vidim da je razlika minimalna tako da je zapravo svejedno... @SRV - vjerujem da je na gore navedenu ploču ciljao upravo zato što dolazi sa WiFi karticom, iako ne vidim razloga zašto se ista ne bi kupila odvojeno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ono sto ti je razer predozio ti je najbolja kombinacija... seasonic je bolji od onog chiefteca, procesor takoder, takoder ja bi ti preoprucio ukoliko cesto igras online, da rade nabavis LAN nego bezicno... a ako nikako neide onda nek ostane tako hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Previše je to para za ploču samo zbog Wifi,bolje kupit jeftiniju ploču i wifi i uštedit 200-300kn,ak već misliš toliko dat onda bolje da si išao na E2140+neka gigabytova ili asusova ploča. Ali ak već toliko želiš AM2 onda svakako bolje uzmi 3600+ jer je on rađen u 65nm i ipak nešto hladniji nego 3800+ a ima isto cache-a i čak se više kloka ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Na žalost konfa mora ići bežično a preferiram integriranu wifi varijantu zbog uštede pci slota (ove nove ploče ih ionako imaju premalo)... Da eventualno uzmem neku USB wifi karticu, kakva su iskustva s njima ? Ima li još netko još koji prijedlog (iz nekog drugog dučana možda) ?
![]() |
![]() |
#13 | |
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
valja li to čemu ?
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
Čini se kao ok izbor, specifikacije kao i u slučaju najobičnije Wireless kartice...neznam kako ja nisam našao nijedan ispod 500kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The Geek Wants Out
|
Ne nalazim u Linksa ono Seasonic napajanje koji si stavio ?
![]() |
#16 |
.
|
Čini se da su ga danas maknuli sa cjenika, još jučer je bio tamo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
The Geek Wants Out
|
Onda ovako nešto ? CPU AMD Athlon64 X2 3600+ 494,92 KN
![]() |
#18 |
.
|
IMO to bi bilo ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
I ja se slažem da bi bilo sasvim ok,što se usb wlana tiče probaj po tržnici potražit one siemensove gigasete,išli su obično po 100kn,imam doma 2 komada i sasvim ok rade,nikakvih problema nisam imao.
![]() |
#20 |
The Geek Wants Out
|
hvala svima to bi bilo to onda... Razer imaš pivo ![]()
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam svojevremeno u Kvarku bio kupio TPLink USB Wi-Fi dongle (Atheros chipset) i bio razočaran s njime jer mi je svakih 10 minuta zamrzavao komp. Onda sam si kupio PCI karticu iste marke i nemam nikakvih problema s njom već mjesecima.
![]() |
#22 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
koliko znam, nForce 570 ne podržava DDR2 na 800MHz nego max na 533MHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Podržava, a opet to nije u potpunosti do matične već do procesora. Svi x2 i Athlon procesori AM2 podržavaju DDR2 800, dok Semproni po defoltu podržavaju samo DDR2 667. A matična ima jedinu vezu sa time preko BIOS-a, koji bi trebao imati (jeftinije ploče najčešće nemaju) opciju za mjenjanje djelitelja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Može bit, al u Bugu su pisali o matičnim za Intel Core2 i izričito navode kako čipseti 570 i 590 ne podržavaju memoriju na 800MHz. Sad, ima li veze to što je AMD i SLI ne znam. A volio bih znati jer i ja kupujem matičnu za taj procesor, pa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Gledaj, kod AMD-a AM2 procesora memorijski kontroler za DDR2 memoriju je u procesoru integriran. A velim, o BIOS-u ovisi dal ćeš ti moći mjenjati svojevoljno djelitelj ili ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|