|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() Na hp6325, sa 15' ekranom, 1024x768, kupljen nov u dućanu, nakon mjesec dana rada po ekranu su mi se počele pokazivati kockice boje na mjestima gdje bi trebali biti glatki prelazi boje, npr login Windows ekran sa svijetlom mrljom u gornjem lijevom kutu ili jako vidljivo na plavoj crti na vrhu bilo kojeg prozora.( kao da prikaz nije u 32 bita boje već npr 6 bita ili manje) Misleći da je očito pokvaren ekran htio sam ga odnijeti na servis, ali se zbog prirode posla koji radim to oteglo na par tjedana i u medjuvremenu sam reinstalirao sustav i slika je ponovo bila dobra kao da je sve ispravno ali samo desetak dana. Ja (pretjerano) pazim na svoje stvari tako da da nije bilo NIKAKVIH padova ili udaraca u laptop ali SLIKA JE BILA GORA SA SVAKIM PRENOŠENJEM STROJA. Ima li itko ikakvo objašnjenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Provjeri jel ti ukljućen varibright u catalyst-u. On ti smanjuje s 32 na 16 bitnu boju prilikom rada s baterijom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne, bez obzira da li je lap na bateriji ili na utičnici prikaz je isti i svaki put uredno prijavi 32 bita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
probao sam sa driverima sa službene ATI stranice ali nisu rješili problem, jedino privremeno rješenje je reinstalacija cijelog sustava , ali sa svakom novom instalacijom problem je malo veći i brži ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj staviti drivere koje ćeš skinuti sa HP-ove stranice. ATI Catalyst za obične i 'mobilne' grafe nije isti. Pogotovo što je grafa integrirana te se s njom instaliraju i driveri za chipset. btw, prije instalacije drivera za chipset moraš staviti .Net 1.1 ili viši. Evo ti ovdje (post #6) redoslijed instaliranja drivera za taj laptop. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71836
![]() |
#7 |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
Ako sam te dobro shvatio i ja imam takav problem (također HP nx6325) Npr, ako odem na start > search, na lijevoj strani (gdje je polje za upis pojma) bi pozadina trebala biti gradient, odnosno boja bi trebala postepeno ići od bijele prema srebrnoj. A meni to ne ide lijepo postepeno nego kao po nekim stupcima stupac jako svijetle boje, pa malo tamniji stupac etc... Također pazim na lap, nije bilo nikakvih padova ili udaraca, jedino se meni prikaz ne kvari svakim prenošenjem laptopa. Skinuo sam i instalirao nove drivere - nije pomoglo. Planiram ga odnjeti na servis za dva-tri tjedna, kad mi prođu svi ispiti na faksu i kad mi laptop više ne bude toliko bitan.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Hvala na dosadašnjim prijedlozima. Sada ću probati prijedlog Coconuta, ali ono što me zbunjuje jest: ako je problem software-ski , zašto nastaje micanjem računala? Ako nakon reinstalacije cijelog sustava računalo stoji na stolu greška u prikazu je ili nepotojeća ili minimalna da se samo nazire jer znam što trebam gledati. Kad računalo spakujem u torbu ( exXter, debelo podstavljena i sastrane i na DNU ), odnesem ga na posao i tamo izvadim iz torbe slika je katastrofa kao da je mozda problem na neki način fizički. Ako reinstaliram sustav slika je ponovo dobra kao da je problem softwre-ski a ( stroj je ea355 Nx6325 sa turionom x2 52, 512mb,100gb,x1150, i preinstaliranim Win Xp home) . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Upravo tako. Umjesto gradienta dobijem stupce boje, i kad sam računalo htio odnijeti na servis skinuo sam sve svoje podatke i reinstalirao sustav i slika je bila dobra tako da ga Nisam odnio na servis. Nakon par dana korištenja slika se opet pokvarila ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Problem možda i je hardverske prirode. Zato bi svakako trebao, instalacijom novih drivera, u potpunosti isključiti softverski problem. Ako se ni nakon instalacije novih vindoza i drivera situacija ne popravi, jasno je da se problem mora reklamirati u sklopu garancije. Obavezno naglasiti da se problem javlja tek nakon nekoliko dana korištenja! Ne zaboravite spasiti važne podatke i puno sreće s popravkom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
Ok, budući da smo sad više-manje raspravili o tome i zaključili da bi problem ipak trebao biti hardverski, zanima me druga stvar. Nošenje laptopa na servis. Koliko dugo bi moglo potrajati do prčkanje po ekranu (ako je netko od vas imao iskustva s nekim takvim ili sličnim popravkom)?
![]() |
#12 |
Registered User
|
![]() Mislim da ću kupiti novi stroj, jer mi se neda reinstalirati svaki tren sustav i svaka tri dana pržiti 3-4 dvd backupa i još rapravljati sa serviserima HP koji niti ne znaju kako da zamjenim slovenski jezik na INSTALIRANIM WIN XP home koji je tvornički došao? ( što znači da kod svake reinstalacije dobijem besplatnu lekciju slovenskog dok ne postavim os na engleski ali par riječi zauvjek ostane na slovenščini : ) ), |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|