|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Problemi s laptopom
Ovako ide moja priča, moj problem: Prije godinu dana, malo više, kupio sam si novi laptop Sony Vaio VGN FS 415 i iskrcao dobrih 10 000 kuna. Sve je fino radilo kadli prošli tjedan, točnije u utorak je crko. Više se nije htio upaliti. Reko ja sam sebi, ma dobro još je pod garancijom tako da nema brige. Ali pazite sad ovu koincidenciju, ovu nevjerojatnu slučajnost: garancije je istekla 8 dana prije!!!! Odnio sam ga na servis u čuveni Svijet medija (to vam je firma ako niste znali), ostavim ga i danas me nazovu: "Gospodine, laptop vam se da popravit ali će to koštat malo više." Ja si mislio ajde doći će me do 500, 1000 kuna najviše. "Popravak će vas koštati 4800 kuna!" ?!?!!????!!?!!!? KAAAAJ??? Kao otišla je neka pločica koja kontrolira napajanje i toga kao nema u Hrvatskoj i moraju ga poslat na popravak u Francusku!!!??!! Reko sam mu nek se stera i on i Francuska i 4800 kuna u neku stvar i uzeo laptop doma i sad ga mogu samo gledati. Pitanje jedno za vas: ne čini li vam se ovo možda malo bizarno? Ili, nije li ovo potpuno tipično hrvatska priča? Molim vas koji se više kužite u te stvari ako netko zna kakvog "sam svoj majstor" ili neki servis koji prima sve modele ili bilo što? Ili ako imate bilo kakav savjet što napravit dobro bi došao i unaprijed se zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Dobrodosao na forum ![]() Ne nije tipicna hr prica, nazalost je tako sa prijenosnicima. Kad nesto rikne, popravci su uzasno skupi. Nije to pc, izvadis, kupis, promijenis....sve doma. U lapu je sve integrirano i najcesce se MORA kupit dio za tocno odredjeni model, nema improvizacije. Nazalost je to najcesce neisplativo. Posto ti nije pod garancijom, eventualno da se netko od forumasa javi sa iskustvom oko elektronike pa da probas nac takav model sa drugim kvarom (recimo da mu monitor ne radi/razbijen), pa da to izmjeni. Slati na ovlasteni servis je neisplativo, nazalost....
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ja sam totalno neuka i nemoje mi se smijati ali zaledila sam se kad sam pročitala ovo. Jer neki dan u jednom dućanu i meni su taj laptop Sony Vaio otprilike za tu cijenu pokazivali kao divan i prekrasan. Meni je osobno bio preskup i nakon kalkulacije na 24 mjeseca na rate i odustala sam. I sad zamislite da recimo kupiš takav lap na 24 ili 36 mjeseci on rikne nakon godinu dana, popravak 4-5 somova kuna a ti ga još naivno otplaćuješ. Kako bi se osjećao???? kao majmun pretpostavljam. Pa kad to pročitam onda sam ipak na najboljem putu da sei uzmem Toshibu za koju daju 3 godine jamstva i garanciju da će ti dati novi lap ako se taj pokvari, makar sam tu čitala da to nije to za tu lovu i bila odustala od tog lapa, ali ljudi moji 3 godine je 3 godine pa ako zdura 3 godine onda je dobar i nakon 3 godine možeš uzeti i novi jer tko zna kaj će onda već biti u trendu a ako krepa Toshiba ti daje drugi.... Nije da reklamiram, ali mislim da popriličan broj ljudi jednostavno si ne može priuštiti takve avanture kakve su zadesile ovog našeg forumaša...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kod HP-a možeš dokupiti produženo jamstvo kod bilo kojeg njihovog dealera. Te Toshibe zaista nisu nešto naročito i dižu ljude baš na tu foru s garancijom. Laptop može raditi super x godina, a može riknuti i nakon par mjeseci. Tu nemaš nekog pravila i ne ovisi ni o modelu ni o proizvođaču. U većini slučajeva, laptopi imaju više problema s kapacitetom baterije nakon par godina nego s drugim hardverom u sebi. U 'Vodiču..' je to lijepo objašnjeno pa baci oko.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Uh.....lako je tebi reći baci oko, bacam oko dapače mogla bih reći da sam iščašila oči čitajući i gledajući po netu svakojake laptope, i ajde reci ti sad meni cijena do 9.000 (ali bilo bi bolje da je niža), igrice ne igram uopće, dosta pišem dakle tastatura mi je važna, obožavam surfanje po netu, gledala bi neki filmić, DVD, malo glazba, volim fotografirati, dakle spremala bi fotke i to je otprilike to. Da i da ne zaboravim reći da nisam neki poslovnjak i da bi laptop uglavnom bio doma ali bože moj nekad bi se i prenosio naravno ali puno manje nego što bi bio doma ukopčan u struju.Ali opet kažem uzela bi ga na kredu i ne želim uzeti neko smeće samo zato jer je povoljno pa da crkne poslije otprilike isteka garancije a ja još naivno otplaćujem račun.....dakle koji laptop da uzmem???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Savjet? Nema nekog posebnog.
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Za ovo ti je dovoljan skoro svaki laptop koji se može naći na tržištu. Imao sam prilike raditi na par Asusa i primjetio da se tastatura uvija dok tipkaš, tako da ti ih ne bi preporučio. Moja preporuka bi bila: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=50601 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5500047 Jedini je problem što nemaju vindoza, ali se mogu naći i modeli s vindozama.
![]() |
![]() |
#8 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Imaš u mom profilu mail. Javi se pa možda možemo nešto napraviti od tog lapitopia. Ovih dana sam baš intezivno u šarafanju istih, pa dok sam još u štosu... A, koliko vidim (i znam) nemaš baš previše za izgubiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|