|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Asus P5K vs. Gigabyte P35C-DS3R
Dakle trebam neku plocu da udomi moj E6600 jer mi je vec dosta BTX-a. Dvoumim se trenutno izmedu ove dvije. Asus je asusu i ima bolje hladenje od Gigabyta, dok Gigabyte ima DDR3 bolju iskoristivos PCI utora i 300 kn je jeftinija. Uglavnom treba mi ploca s kojom su se najmanje zahebavati, da se malo grije. Proc vjerovatno necu overclockati, ali zelim imtati tu mogucnost otvorenu Takoder me zanim dali te ploce imaju automatsku vrtnju ventilatora.
jedan je GAZDA F1. Michael never give up, never surrender !!! Zadnje izmijenjeno od: zackoj. 12.06.2007. u 18:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Obe ploče su prva liga i nemožeš u nijednom pogledu falit sa nijednom. Sad možda GB ima malu prednost radi te DDR3 podrške ali ja češće mjenjam matične pa meni to nebi puno značilo. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
O boljem Asusovom hlađenju bi se moglo pričati: http://www.benchmark.co.yu/forum/sho...d.php?t=130876 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Znam da necu ddr3 piknuti uopce u tu plocu, ali ono mozda 2008 u proljece ddr3 pojeftini suludo... Ma i mene Gigabyte privlaci, jer mis ce cini ko rijesenje koje su sloziti i ostaviti tako jedino sto me brine je hladenje ali i to cu rijesiti. Pretpostavljam da sonic tower ide gore. Nista mozda sutra odem po nju pa napisem dojmove. Edit: Pa ova GB ima isto hladenje kao i ova koju planiram uzeti. Znaci uzimam gigabyte EDIT 2 samo jos na MOSFET-ove stavim jezice i hladenje ce biti odlicno ili jos bolje rijesenje je big typ, ali nekako ga se bojim staviti, malo je tezak a cesto nosakam kuciste pa je ipak sonic 200g laksi EDIT3 Jos jedno kratko pitanje. Trenutna ploca mi imao zgodnu opciju tj mogucnost da u stand by modu ugasi kompjuter i onda na gume se ponovo pali i odmah u win. Kod viste sam to tek skuzi. Stisnem gumb a ono komp vec u visti. Sada pretpostavljam da i gigabyte ima takav stand by mode????????????
jedan je GAZDA F1. Michael never give up, never surrender !!! Zadnje izmijenjeno od: zackoj. 12.06.2007. u 22:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ma to ti imaju ploce vec jako dugo, radnu memoriju ne gase nego ju punu drze pod naponom cjelo vrijeme dok su ostale komponente ugasene. s big typ nemas problema s nosakanjem, nije pretezak uopce. Nema ni najmanjih znakova iskrivljenosti ili bilo cega drugog kod mene, naravno ploca je dobro usarafljena na nosac, za svaki slucaj nisam nista fusao ![]() komp ne nosim daleko, ali se seljaka iz jedne sobe u drugu svako malo i sarafim po njemu dosta cesto tako da je u pokretu svako malo zapravo.
![]() |
#6 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Uf, nemogu vjerovati kako se ta P5K toliko grije...strava... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
gigabyte prije asusa. u zadnje vrijeme ploce su im odlicne, ovaj testic grijanja dosta govori, a u prilog ide i znatno manja cijena gigabyteove ploce... nemoj se brinut oko tezine BT-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
|
Da, samo ima par ''problemčića'', koji su se javljali i na 965 seriji - D9 memorije opet truju...hebiga...inače bih ju već uzeo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Uzeo sam plocu. Nije lose cak bi rekao odlicno. Vas najvise zanima klokanje to jos nisam probao ali budem javim rezultate. Ovo ostalo pitajte pa vam odgovorim
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ajde da vidimo do kud može potjerati E6600 ES ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
.
|
Mene zanima koliko FSB može potjerati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ljudi ja sam zadnje klokao mobilca. Malo dok sam svrljao po biosu sam uletio u podrucje overclocka i vidim da sada tamo ima gro opcija. Ajmo neka netko napise u par rijeci osnove pa sutra probam popodne
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Pogledaj ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51612 i tu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56341 makar ti nemaš tu Asusicu, može se "univerzalno" primjeniti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
![]() |
#20 |
.
|
Sve ovisi koji proc je gore...vjerujem da nebi toliko potegao da je gore npr E4300 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
narafno ![]() http://www.ocworkbench.com/2007/giga...C-DS3R/b10.htm Meni se osobno ploča jako sviđa, za manje od 1100kn dobije se fajn komad hardvera koji je dosta OC sposoban i olakšava prijelaz na novi memorijski standard. Podrška za Penryn je upitna, no krivac za to je ionako Intel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ma ja overclok najvise nisam dalje isao zbog temperatura, a i memorija nije bog zna sta, ali da je ploca odlicna to je istina
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|