|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
sata ili ata prža?
sad sam vidio da u vemilu imaju u ponudi sata przilicu za 250 kn, pa me zanima dal se to isplati i dal je sata bolje il ima neke nedostatke u odnosu na ata prže... ak je sata prže nemaju puno nedostataka pred ata pržama, onda ju kupujem jer mi maticna ima samo jedan ata kanal i gore su mi disk i prža a disk sam moral staviti tam kam idu pržilice... help please ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Jel to možda NEC AD-7170? Ako je, evo, pa pročitaj: http://forum.pcekspert.com/showpost....9&postcount=10 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako već uzimaš SATA pržilicu (osobno, još ne bih išao na tu kombinaciju), radije uzmi LG jer ima bolju kvalitetu prženja, a uskoro bi trebala doći i Pioneer DVR-212 koja se također iskazala po kvaliteti materijala. A on je ipak najbitniji. Obrati se malo igorbi jer je on 'the man' na tom području. Osim toga, imaš ovdje i review LG SATA prže (mislim H42N) pa baci oko.
![]() |
#5 |
Unregistered User
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drift king
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja sam isto planirao kupiti tu przilicu iz razloga sto sam vec imao CD- i DVD przu i bas je bilo rijec o proizvodjacu NEC. CD przilica je stara sigurno 4-5 godina i jos uvijk dobro przi. Stoga bi moja preporuka isla NEC-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imao sam prilike posjedovati medije pržene NEC-om. 4 kompa sa 8 različitih optika ih nisu prepoznali. Kao što rekoh, LG i Pioneer su puno bolji izbor. Razlika u lovi i nije neka da će budžet propasti zbog toga.
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Par napomena od mene: - pitanje cijene je prilično nebitno jer sve prže (osim Plextora, naravno) sličnih karakteristika imaju cijenu +/- 20kn. Skuplji su eventualno modeli koji imaju LS, externi modeli (ali to su kruške i jabuke i to se ne uspoređuje), te eventualno najnoviji modeli koji su tek došli. - ovo što daju samo 1 godinu garancije je svinjarija, LG već godinama daje 2 godine, i mnogi drugi su krenuli tim putem (ali ne svi) - suditi moderne DVD prže prema iskustvu s 4-5 godina starom CD pržom nema mi previše smisla - od SATA prža, mislim da DVR-212 (još teško dobavljiv) daje trenutno najbolju kvalitetu, nešto bolju od H30 (LG H62 još nije dostupna kod nas - to je SATA verzija H42), a NEC daje također solidnu kvalitetu, ali ima nekih mušica (na primjer, tzv. re-linking spikes - špicevi grešaka na mjestima gdje AOPC tehnologija uspori brzinu snimanja zbog provjere kvalitete zapisa) - NEC-ova prednost je dobra firmware potpora od samog proizvođača i neslužbena od "internet zajednice" (tu je LG-jeva mana - meni osobno nebitno jer u 90% slučajeva za LG prže nije potrebno tweakanje jer rade korektno od starta - izuzetak je CD-R high speed bug kod H42) - SATA prže su budućnost i pametnije je kupiti njih nego PATA, samo je problem slabe ponude, ali čim postanu dostupne DVR-212 i H62 situacija će biti puno bolja - SATA prže znaju imati problema s nekim matičnim pločama (tj. kontrolerima na njima), pa valja isprobati čim kupite da se može vratiti ako ne fercera
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|