Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Koja je po vama najbolja?
VHS 0 0%
DVD 1 5.26%
miniDV 9 47.37%
HDD 8 42.11%
HDZ 1 5.26%
Bilo koja druga 0 0%
Glasači: 19. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.05.2007., 00:58   #1
palac_genijalac
Glupost je neuništiva
Moj komp

palac_genijalac's Avatar

Datum registracije: May 2007
Nova kamera (miniDV vs. DVD vs. HDD)

Kupujem novu kameru. Pošto do sada nisam imao iskustva sa niti jednom od ove 3 (miniDV vs. DVD vs. HDD) tražim pomoć. Bilo koji proizvođač do cca 3500kn. Nekako me najviše privlači miniDV ,neznam zašto, i imam osječaj da je puno kvalitetnija slika nego kod dvd i hdd kamera.
Zanima me dali je kod miniDV-a prebacivanje na komp u realnom vremenu ili kako? Recite mi ljudi kako koja funkcionira, prednosti i nedostatke, zoom, pixeli, sve šta bi mi pomoglo. i naravno vaša iskustva
palac_genijalac je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2007., 01:26   #2
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
miniDV daje odlične rezultate, najviše zato što je kompresija za nijansu "slabija" nego MPEG2 (DVD i HDD) pa je očuvano više detalja na slici.

Dobra "autonomija" , jeftini mediji i najjeftinije kamere.

Kod DVDa je, osim (ne)kvalitete slike, problem i trajanje zapisa (standardno 30min za jednostrani medij), 8 cm mediji su uz to i vrlo skupi. IMHO DVD je solucija za informatički nepismene koji žele jednostavno baratanje medijima.

Ako se možeš rastegnuti do ~4k, preporučam svakako sony SR seriju, najjeftiniji model je 3800kn (http://tinyurl.com/2l3rhs), kompaktan je, praktičan i kvaliteta je na nivou (mrvicu lošije nego na miniDV, vidljivo samo u ekstremnim slučajevima).

Uzmi u obzir da kod diska zapravo nemaš dodatne troškove za kazetice ili DVDe tako da je dugoročno isplativa solucija.

Također ako uzmes neki jaci model (2+MPIX) , može odglumiti i superzoom fotić jer je pohrana fotki na disk vrlo jednostavna.

Da sumiram:

Jeftina solucija - miniDV
Skuplja solucija - HDD
Oglas

Oglas
Staro 31.05.2007., 01:51   #3
Sand
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Sa HDD-om možeš sve. Kvalitetu nisam vidio, ali moj bi izbor bio taj zbog fleksibilnosti i, kao što je Catkiller rekao, bez dodatnih troškova.
Sand je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2007., 07:23   #4
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Definitivno miniDV. Zašto? Jednostavno, najbolji omjer uloženog/dobivenog. DVD kamere su bezveze jer daju lošu kvalitetu zapisa, te su zapravo pogodne samo ako želiš snimati bez nakndne montaže materijala. S HDD kamerama je problem što nisu pogodne za duže snimanje. Što ćeš napraviti kad ideš na put negdje? Snimiš par sati i više ništa. S miniDV-em sam kupiš dodatne kazete i sve 5. Osim toga, kaj ćeš ak ti rkne hard na koje imaš važne snimke? Dočim si s kazetama sigurniji, ak ti zvekne jewdna, neće zveknuti sve.

Pogledaj Panasonic GSV 300, jer koliko čitam na stranjski forumima, Sony je ok u višem cjenovnom rangu, dočim je za te pare kojima ti raspolažeš Panasonic jako dobar izbor.
Staro 31.05.2007., 07:25   #5
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Citiraj:
Autor Sand Pregled postova
Sa HDD-om možeš sve. Kvalitetu nisam vidio, ali moj bi izbor bio taj zbog fleksibilnosti i, kao što je Catkiller rekao, bez dodatnih troškova.
HDD ti upravo NE pruža fleksibilnost, dapače, ograničava te
Staro 31.05.2007., 12:34   #6
palac_genijalac
Glupost je neuništiva
Moj komp

palac_genijalac's Avatar

MiniDV mi je i prva zapela za oko. Upravo zbog neograničenog vremena snimanja. Kupiš redenik kazetica i snimaj brate koliko te volja, ali koliko traju baterije na njima? dali se dobiju rezervne i koliko traje punjenje jedne? I zanima me koje opcije moram gledati kod kupnje. Koje su opcije prosječne a koje bi po vama trebao uzeti? (poput recimo kod kompa, napajanje ovo ali imaš tiše, monitor ovaj ali imaš veći, hard ovaj ali imaš više okretaja .... ako me razumijete) Koliki je zum prosjećan, dali ima neka finta sa lečama i night vision......
Staro 31.05.2007., 12:43   #7
blazer
Lucky Luke
Moj komp

blazer's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
HDZ? wtf?

blazer je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2007., 13:15   #8
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Citiraj:
Autor palac_genijalac Pregled postova
MiniDV mi je i prva zapela za oko. Upravo zbog neograničenog vremena snimanja. Kupiš redenik kazetica i snimaj brate koliko te volja, ali koliko traju baterije na njima? dali se dobiju rezervne i koliko traje punjenje jedne? I zanima me koje opcije moram gledati kod kupnje. Koje su opcije prosječne a koje bi po vama trebao uzeti? (poput recimo kod kompa, napajanje ovo ali imaš tiše, monitor ovaj ali imaš veći, hard ovaj ali imaš više okretaja .... ako me razumijete) Koliki je zum prosjećan, dali ima neka finta sa lečama i night vision......
a čuj, sve ti to ovisi od kamere do kamere. rezervne baterije vrlo vjerojatno nećeš dobiti. trebao bi uzeti kameru s 3 ccd-a, optičkom stabilizacijom slike i tak. bitan ti je samo optički zoom, digitalni zanemari, bez obzira koliko je velik.

ja da kupujem u tom cjenovnom rangu najvjerojatnije bih uzeo Panasonic GS300.
Staro 31.05.2007., 13:16   #9
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

gle fakat HDZ
Staro 01.06.2007., 00:03   #10
palac_genijalac
Glupost je neuništiva
Moj komp

palac_genijalac's Avatar

Mrgo a gle sada. http://www.panasonic.hr/comparsionResults.jsp Tu sam stavio 4 kamere na usporedni test. GS 27 i 37 mi izgledaju bolje po performansama, ali kad vidim cjenu nevjerujem. 2800 ili tak nešto slično. ima neka caka pa mi reci molim te koju bi ti? U međuvremenu mi se budžet povisio na cca4500kn
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.06.2007., 01:20   #11
palac_genijalac
Glupost je neuništiva
Moj komp

palac_genijalac's Avatar

Mrgo a gle sad (part.2). Sad mi je za oko zapela sony dcr-hc96. Fakat mi izgleda dobro i sve je s njom ok. ALI ima 1x ccd. E a sad sam našao da ima ista ta kamera i ima na kraju slovo e (SONY DCR-HC96E) i nemogu nigdje naći jel to jedno te isto ili šta več.

Jel jako vidljiva razlika između 1 i 3 ccd? a koliko sam vidio 3 ccd imaju samo panasonicove. daj malo to pojasni
Staro 01.06.2007., 07:23   #12
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

čuj, ja zbilja nisam neki majstor u svemu tome, samo ti prenosim ono kaj su meni savjetovali dok sam ja tažio kameru. Najgora je stvar što taman kad se odlučiš za nešto negdje pročitaš da il nešto ne valja ili postoji neka bolja za istu cijenu, i tak se vrtiš ukrug. Znam samo da su meni svi preporučivali 3ccd. Ovo sa slovom e ti je vjerojatno oznaka za europu, daklem da je pal.

jednostavno morat ćeš raditi ono šo i ja -- guglat i čitat. za početak odi na CI
pa pogledaj kaj tamo kažu za kamere koje se tebi sviđaju.

S druge strane, ni 2-3 tisuće kuna nisu mali novac, tak da ti savjetujem da gledaš kamere koje su najbolje u svojoj klasi, jer ne vrijedi ti kamera koja ti ko fol za male pare daje neke ultra featurese ako ih radi jako loše, bolja je kamera s manje featuresa al da je najbolja u onome što radi.
Staro 01.06.2007., 23:13   #13
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
pa kaj nije definirano za sony onu hdd kameru od 30 gb da snima do 20 sati i 50 min, pa kaj če ti više osim ak nisu bodaci navedeni za najlošiju kvalitetu snimanja

Inače meni je super kaj sa hhd kamere samo skopiram snimku na pc i bok, a ovo ak je sporije lol ko one stare kamere kaj si moral u realnom vremenu presnimavat, pa dobiš mlade dok presnimiš
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno