|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Da li je moguce da ga je usporilo?
Znači, imao sam dva ATA100 diska (Baracuda) od 40 i 80GB. Nedavno sam kupio i treći od 320GB SATA-II Baracudu i spojio uz ova dva ATA100 te mi se čini da mi se komp usporio i nekao sve sporije ide. Da li je moguće da ga kombinacija 2xATA100 uz SATA-II usporava? Sistem je na SATA-II disku. ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Provjeri je li disk(ovi) rade u DMA (Direct Memory Access) modu: Start > Control Panel > System > kartica Hardware > Device Manager > klik na plus pored IDE ATA/ATAPI controllers > za svaku stavku otvori Properties > Advanced Settings i dobro provjeri je li Transfer Mode postavljen na DMA if available te ga odaberi, ako nije > OK Nakon svake promjene resetiraš komp.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Nemoze ti komp usporit radi toga. Ja imam 4 sata diska i 1 ata disk i radi normalno.Koja je ploca i koji je kontroler gore? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Koje napajanje imaš? Za 3 diska ti treba dosta jako napajanje i po mogućnosti da svaki disk bude spojen na posebni rail |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nemojte covjeka tiho sprdat, lako je moguce da je napajanje krivo. diskovi na to reagiraju u pocetku slabijim performansama. kad vec rikava krenu se zaustavljat usred rada ali vec ovo moze biti simptom nedostatka snage. tko ima sumlje evo mu nesto za razmisljati: inace imam relativno pristojno napajanje ali kad spojim jos jedan hard OC bas i ne ide visoko kao inace i potrebno je recimo dizati volteze na frekvencijama na kojima inace za tim uopce nema potrebe. na potpuno istoj konfiguraciji ali s ct 450W broj hardova (isprobano do 4) ne utjece na OC mogucnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
I ja imam slični problem s IBMovim hardom(Moj komp). Kada pržim s njega na DVD treba mu 40-50min da spržim, užasno sporo upisuje podatke sa drugog harda na sebe... Nemogu na njega skidat s Azureusom jer mi nakon jedne minute komp zbloka ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 01.06.2007. u 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Spori IBM hard
Ovakvo je st(r)anje: ![]() Error scan - NIŠTA, sve u redu. Health - NIŠTA, sve u redu. Ali čemu ovako spor transfer rate i CPU usage od skoro 100%!??? Do prije je radio sasvim normalno, pa sam ubacio još jednu DVD pržilicu nedavno(2-3tjedna), ali i prije toga je štekalo i sad još uvijek. Prije 3 mjeseci sam bio preštelavao IDE kabolove i kabolove od napajanja, ali nisam siguran da li je počeo biti spor nakon toga... Inače svi IDE i kablovi napajanja su iskorišteni... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napravi ovo što sam Warrioru rekao. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
da, ovaj je sigurno u pio mod osao cim je proc na 100% stalno |
![]() |
![]() |
|