Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2007., 13:36   #1
Vey
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Lcd ili Plazma?

Nisam bas upucen pa eto pitam za poveci novi televizor u kuci uzeti lcd ili plazmu? koje su razlike i koji model preporuciti velicine do 127cm (50")? (sluziti ce prvenstveno za tv i kao kucno kino).
Vey je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2007., 13:50   #2
Pecarosh
Premium
Moj komp

Pecarosh's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Tu opce nema dileme kad si kod tih dijagonala, kvalitetna plazma pomete svaki lcd! Ako imas para, preporuka je pioneer pdp-507xd ili panasonic 50pv700. To je danas najkvalitetnije sto se moze kupiti. Lcd-ove slobodno zaobilazi u sirokom luku.
Ako si nesto slabije platezne moci onda panasonic 50pv70.
Pecarosh je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2007., 14:44   #3
Vey
Premium

hvala
Staro 13.05.2007., 14:57   #4
malcom
Premium
Moj komp

malcom's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ja bi ti preporucio lcd jer plazma ti ima ogranicen broj sati. Nekih 6000h a poslje ti se pocne malo gubit boja.
malcom je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2007., 15:05   #5
Pecarosh
Premium
Moj komp

Pecarosh's Avatar

Citiraj:
Autor malcom Pregled postova
Ja bi ti preporucio lcd jer plazma ti ima ogranicen broj sati. Nekih 6000h a poslje ti se pocne malo gubit boja.
Da i jos ju moras puniti plinom svakih 100 sati a ako slucajno na daljinskom pritisnes 666 nastupa samounistenje iste

Zadnje izmijenjeno od: Pecarosh. 13.05.2007. u 15:22.
Staro 13.05.2007., 17:24   #6
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
- neki od boljih firmi - lcd:sony, philips ili plasma: pioneer, panasonic

Svaka vrsta telke ima svoje prednosti mada se u zadnje vrijeme sve više ističe lcd...Ak već trošiš veći iznos (s obzirom da gledaš dijegonale do 127cm), onda ti preporučam da prođeš na netu sve dućane i da pogledaš reviewe na netu. Ak netko kaže da je plasma najbolja onda sigurno nema pojma - čisto iz razloga jer u zadnje vrijeme nije vidio kvalitetan lcd ekran....

Ne bih htio predlagat koju telku, jer ćeš tak i tak čuti barem desetak prijedloga. Ono što predlažem je da pogledaš sve modele što se nude, pogledaš reviewe i tek na kraju kad izabereš dva-tri modela onda pitaj
denied je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2007., 18:49   #7
Vey
Premium

Pa recimo Philips 50PF963 samo mi nekako izgleda preskupa u usporedbi sa ostalima ,ili je stvarno bolja od svih ostalih?
Staro 13.05.2007., 19:08   #8
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor malcom Pregled postova
fali ti jedna nula
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2007., 19:09   #9
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ako ćeš priključivat na PC ili XBOX onda svakako LCD
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2007., 19:25   #10
Nakitu
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Vey Pregled postova
Nisam bas upucen pa eto pitam za poveci novi televizor u kuci uzeti lcd ili plazmu? koje su razlike i koji model preporuciti velicine do 127cm (50")? (sluziti ce prvenstveno za tv i kao kucno kino).

Za gledanje televizije nemoj uzimati niti plazmu niti lcd. Jedino ako imas neki HD signal onda da. CRT ftw. Kad dodje vrijeme da mozes koristit rezolucije koje lcd i plazma daju taj TV nece vrijedit nista. Tvoje pare ovo je bilo samo IMO.
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2007., 19:34   #11
Pecarosh
Premium
Moj komp

Pecarosh's Avatar

Citiraj:
Autor denied Pregled postova
Ak netko kaže da je plasma najbolja onda sigurno nema pojma - čisto iz razloga jer u zadnje vrijeme nije vidio kvalitetan lcd ekran....
Dobar je lcd, dobar, sve dok pored njega ne stavis plazmu
Staro 14.05.2007., 00:05   #12
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Najbolje je da uživo usporediš lcd i plasmu. LCD ima življu, svjetliju i oštriju sliku dok plasma ima toplije boje i bolja je za gledanje sd programa.
Za spajanje na komp je lcd uvijek bolji.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2007., 16:12   #13
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Citiraj:
Autor Pecarosh Pregled postova
Dobar je lcd, dobar, sve dok pored njega ne stavis plazmu

Ako staviš loš lcd, onda da....
Staro 14.05.2007., 16:57   #14
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Pogledaj Philips LCD imaju odlicnu sliku, kod mene je 32PF7332 fantasticna slika sa dvd-a, dobra do odlicna sa kablovske ovisno o programu.
Ja sam bio u dilemi koji da kupim ne toliko radi love imao sam jos malo veci limit, ali od svih koje sam gledao ovaj Philips je imao najbolju sliku i naravno oni njihovi jaci modeli.
Staro 14.05.2007., 19:29   #15
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Philips Ambilight LCD-i rulaju, samo ko će to platiti
Staro 14.05.2007., 21:36   #16
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
Koliko mislis love dati za to, s koje udaljenosti ces to gledati, mislis li gledati s time satelitske programe ili samo zemaljske?
Nedavno smo kupili 42" plazmu pa sam dosta gledao modele i trziste. Mogu ti pomoci ako mi odg na pitanja.
musso je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2007., 22:16   #17
Vey
Premium

Citiraj:
Autor musso Pregled postova
Koliko mislis love dati za to, s koje udaljenosti ces to gledati, mislis li gledati s time satelitske programe ili samo zemaljske?
Nedavno smo kupili 42" plazmu pa sam dosta gledao modele i trziste. Mogu ti pomoci ako mi odg na pitanja.
Sta ja znam nekako se nisam razmisljao o tim stvarima puno , samo je stara crkla pa hocemo u kuci novi tv za iducih puno godina.... proracun je jedno 15 000 -25 000 ,rado bi ustedio ako nema neke razlike izmedu modela a razlika u cijeni je velika ,udaljenost je 5-5.5m ,samo kabelska ,max tvi ,dvd i filmovi s kompa (kad zavrsim s ovim iduci topic je koji dvd recorder s wi fi mrezom kupit ) . Sad sta se cini od te plazme kad se komp spoji na nju jel razlika stvarno tolika ? I jeli svarno tako puno bolja u filmovima? O kojoj "plazmi" govorimo uopce?

Dosad je od lcda odluka na Philips PH-37 PF 9731 , a od plazmi dva modela pioneera.Sta dovodi do toga da i dalje nisam rijesio problem s pocetka topica(tj mislio sam da jesam dok nije pocelo toliko "nemas pojma ovaj je definitivno bolji od ovoga odgovora " ...

Pozdravi!
Staro 14.05.2007., 23:24   #18
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

LCD ima oštriju sliku i to mu je za ne-HD sadržaj - mana.
Plazma ima niže rezolucije za istu veličinu ekrana, blago zamućenu (ljubitelji plazme, nemojte sad odma skakat) sliku što je neka vrsta "antialiasinga" što je u ovom slučaju - prednost, ako ne gledate neki uber 1080p sadržaj, kakvih uglavnom još nema

Stariji će se sjetiti da su igre za Amigu izgledale bolje na Amiga analognim monitorima nego kad bi ju se spojilo na VGA monitore sa PC-a, koji su nazivno bili bolji, iz istog razloga

I obavezno ponesi neki DVD sa snimkom tenisa ili ping-ponga za testirat LCD
Staro 14.05.2007., 23:42   #19
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Od LCD-a baci oko na Sharp Aquos seriju... Moj njubovsko-amaterski stav o tim LCD-ima je:
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2007., 01:14   #20
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
Sta ja znam nekako se nisam razmisljao o tim stvarima puno , samo je stara crkla pa hocemo u kuci novi tv za iducih puno godina.... proracun je jedno 15 000 -25 000 ,rado bi ustedio ako nema neke razlike izmedu modela a razlika u cijeni je velika ,udaljenost je 5-5.5m ,samo kabelska ,max tvi ,dvd i filmovi s kompa (kad zavrsim s ovim iduci topic je koji dvd recorder s wi fi mrezom kupit ) . Sad sta se cini od te plazme kad se komp spoji na nju jel razlika stvarno tolika ? I jeli svarno tako puno bolja u filmovima? O kojoj "plazmi" govorimo uopce?

Dosad je od lcda odluka na Philips PH-37 PF 9731 , a od plazmi dva modela pioneera.Sta dovodi do toga da i dalje nisam rijesio problem s pocetka topica(tj mislio sam da jesam dok nije pocelo toliko "nemas pojma ovaj je definitivno bolji od ovoga odgovora " ...

Pozdravi!
Ovaj model koji si naveo je jako dobar, i ako ces toliko dati za TV neces nikako fulati. On je Full HD i iskoristit ces ga tek kad nabavis blue ray.
Manji je pa neces ni toliko vidjeti nedostatke "slabijeg" signala.

Za tu udaljenost preporucam 42", ako ces davati manje novaca uzmi plazmu a ako ces se protegnuti na 20ak k kn uzmi nove LCDe.
Ako usporedujes kvalitetu slike izmedu plazme i lcda u istom rangu cijena tad plazma izgleda prilicno prirodnije i ugodnije oku, mada ima manju rezoluciju, to nista ne znaci. Ovi novi LCDi 100hz i najnovije DNIe, PixelPlus3 ili kako ih sve vec zovu tehnologije za poboljsanje slike rade predobro. Tu opet oni imaju daleku prednost no dali dati jos 10 000kn?
Za ovo sto si naveo da ces koristiti nece uopce iskoristiti potencijal bilo kojeg skupljeg televizora.

Najbolje ti je otici u Europatrade u Sesvetama (Kod Metroa) i Ve-Mil tam si pogledas izlozene modele. Nek ti oko procjeni. Ima ih jako puno, no uglavnom su spojeni na neki HD signal pa to nije mjerilo.
Treba napomenuti da je plazma nekako manje osjetljiva na signal slabije kvalitete. Znaci DVDi, divx s kompa i te stvari ce bolje izgledati na plazmi.
Moja preporuka je samsung jer predobro izgleda.
musso je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2007., 08:00   #21
Pecarosh
Premium
Moj komp

Pecarosh's Avatar

Za udaljenost od 5m bez problema mozes ici na 50 incha. Ako jos upiknes dobar dvd-player, spojis hdmi-jem, slika ce rulati. No na takovom skrinjaku ce puno vise dolaziti do izrazaja los signal, pa mozda shvatis da divx-i bas i nisu gledljivi, a sto se tice tv-programa, kabelska jos ajde nekako ali ni ne pomisljaj da ces max-tv gledati na takovom skrinjaku. To izgleda prelose i na nekon obicnom crt od 70cm, a na 130cm katastroficno.
Sto se tice lcd-a ili plazma, istina je da lcd-i najnovije generacije tipa philips pixel plus 3 daju najkvalitetniju sliku do sada sto se tice lcd-a, no i dalje ga kvalitetne plazma tipa pioneer ili panasonic siju u kvaliteti a jeftinije su.
No najbolje bi ti bilo da sam malo odes pogledati skrinjake koji se spominju pa ocjenis. Uzmi si neki svoj dvd koji dobro poznajes pa u trgovinu s njime i nagovori trgovce da ti ga puste. Ne oslanjaj se puno na materijale koji se vec vrte po trgovinama. To su obicno referentni materijali predvidjeni da izgledaju predobro na odredjenom skrinjaku a obicno nemaju velike veze sa onime sto ces ti gledati.
Staro 15.05.2007., 08:26   #22
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Neznam bas ja sam poredio sliku na Philips LCD-u i Pioneer plazmi obadva spojena preko HDMI kabla, definitivno LCD dere plazmu u svakom pogledu, ostrina slike, boje sve mi je bolje na LCD-u, naravno gledajuci tv kanale plazma je malo bolja radi nize rezolucije jer nemora rastezati sliku kao LCD.
Staro 15.05.2007., 09:07   #23
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Osobno...uzeo bi LCD bez ikakvog razmišljanja, Baš sam prošli tjedan gledao neke Philipsove modele i što se tiče slike...da, bolji su od plazme. Doduše vrtio se tamo neki sadržaj visoke rezolucije (parenje kitova ), no ako kažeš da ideš na dugoročno onda definitivno uzmi LCD.
Evo, vani već emitiraju HD signale, HRT je već počeo sa pokusnim sad će i NovaTV...

Znači, uzmi kvalitetan LCD i nećeš požaliti, jer je samo pitanje vremena kada će sve televizije početi sa HD signalom.
Striček je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2007., 09:11   #24
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Normalno da treba uzeti LCd ako gleda dugorocno jer cinjenica je da plazma ide putem CRT ekrana i to relativno brzo.
Staro 15.05.2007., 09:44   #25
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Valja imati u vidu i da plazma u prosjeku troši trećinu više električne energije od LCD-a iste dijagonale.
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2007., 10:29   #26
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Pogledaj si od lcd-a Philips (možda ipak malo preskup) ili Sony (npr. W ili X verzija)
Staro 15.05.2007., 12:24   #27
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
sad i za buduće plasma, i to Panasonic modeli.
definitivno najkvalitetnije plazme sa najboljim prikazom, a da ne govorim o prikazu crne boje, gdje Pioneer jako podbacuje.

a priče da je LCD bolji od plazme, objesite mačku o rep.

my 2 cents.

P.S. a koja je to manja reza plazme u odnosu na LCD? daj me prosvijetlite...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2007., 12:31   #28
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
sad i za buduće plasma, i to Panasonic modeli.
definitivno najkvalitetnije plazme sa najboljim prikazom, a da ne govorim o prikazu crne boje, gdje Pioneer jako podbacuje.

a priče da je LCD bolji od plazme, objesite mačku o rep.

my 2 cents.

P.S. a koja je to manja reza plazme u odnosu na LCD? daj me prosvijetlite...
A ajde ti nama nađi plazmu rezolucije 1920x1080
Staro 15.05.2007., 12:40   #29
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

"Volim" ovakve rasprave, svi su nesto culi i procitali ili vidli 2 LCDa ili plazme...

Evo usput za Segregatora FullHD plazme (da istaknem par):

Panasonic TH-50PZ700U 50"
Pioneer PRO-FHD1 50" 1080P Plasma

>
To što se kod nas prodaju Excello i Grunding modeli po 7000kn ne znači da su sve plazme takve tj. na temelju takvih ili preskupog pioneera se plazme generaliziraju.

Potraži novu panasonic PV70/700 seriju (50" model malo kasni) , 42" je ispod 10k kn i grijeh je kupiti neki osrednji LCD pored te ljepotice , 50" ce, prema mojim saznanjima (uh sad zvučim ko valich), biti oko 18-20k kn.
Staro 15.05.2007., 12:43   #30
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
FYI - http://www.pioneer.eu/eur/content/pr...PDP5000EX.html

a inače ti je ta reza jako potrebna? nađi mi materijal koji je u toj rezi....
a da ćeš ga moć svakodnevno gledati...
tako nešto zauzime po 25-30gb za jedan film...

edit: evo catkiller me prestigao.

ljudi, odite pogledajte plazme u živo, ali ne one šrot modele u rezi 852x480...

gore navedeni panasonic 42" dođe oko 10k kn, a JEDE GUTA i ISPLJUNE sve i jedan lCD.
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno