|
![]() |
#1 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Nvidia GeForce 7900GS
Imam mali problem koji se ponekad javlja kod cold boot-a.Nakon podizanja windoza zna mi se ponekad komp zblokat,ekran zacrnit i monitor ode u stand by (kao kad ugasim komp).Predpostavljam da je to do grafe s obzirom da nestane slike.Any hints kaj bi to moglo bit?Grafa je Gigabyte 7900GS a ostatak konfe i clock-ovi su navedeni pod moj komp.Inace konfa je superstabilna osim tog blakouta kaj se zna desit za hladnog starta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Od tog ponekad, kad hoće bootat, jesi li primjetio možda jel sve bude u redu ili opet nešt zeza??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Civic (ab)user
|
Ma jednom kad se digne sve super radi.U prosjeku svaki 2gi/3ci put kad upalim komp nestane mi slike i komp zacvika.Monitor ode u stand by i to je to,ali nakon restarta svaki put sve radi i konfa je dalje superstabilna.Btw to isto mi se dogadalo i na drugoj ploci (isti OS).Cudno mi je kaj ne zblokira pod loadom vec ono u windozama i to kad se vec sve skoro loada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
ECS 7900GS
Jel imao netko iskustva sa doticnom grafickom... Ovog vikenda se nalazi na akciji za 900kn a posto nemam jos grafu, razmisljam se nabavit lovu i ubost ovu grafu... Cini mi se da ima neki OK hladnjak gore, tako da ne bi trebala biti pretjerano glasna... e sad, pitanje je samo kakva je ta ECS... na netu nisam nasao niti jedan jedini review... *EDIT Evo sam nasao malo info-a o hladnjaku... navodno kosta oko 250kn... KLIK NA LINK Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 30.05.2007. u 13:36. Razlog: dodan info o cooler-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Za 900kn + 2 god. garancije odlična kupnja. A što se tiće samog ECS,nemam pojma.Valjda neće riknut odmah kad istekne jamstvo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Sve i da rikne za dvije godine ionako ce biti muzejski primjerak, uzimaj za tu lovu odmah kod mene je na poslu ecs maticna radi 3 godine bez problema a negasi se racunar to sto je malo poznata firma neznaci da je losa.
![]() |
#8 |
gejmer
|
Ma daleko od toga da se ja bojim da je losa... Imao sam ja njihovu legendarnu ECS K7S5A maticnu i za tu lovu koju sam onda dao, maticna je bila vrhunska. Nego tek sad evo prvi put vidim da su se bacili i u biznis sa grafickim karticama... pa sam malo skeptican... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nije ništ drukčija od ostalih nVidinih kartica. Foxconn ili Flextronics PCB, GPU je djelo UMC/TSMC-a i ima taj ZEROtherm cooler. Taktovi kak već jesu i to je to. Kartica ista ko i ove skuplje, valjda nema neki posebni bundle i zato je jeftinija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma, ista ko i vecina drugih, na nvidijinom referentnom pcb-u, a cuj sve i da rikne imas 2 god garancije
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
gejmer
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Jel netko vidio kakva je memorija-može li se dići?
![]() |
#16 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Memorije na njima su 1.4ns Samsungove ili Hynixove, mada se mozda da naci nekih drugis. Zna se naci kartica koje imaju bru memoriju 1.2ns (Gainward i sl.) Zahtjeva dodatno napajanje - standardno 6pinsko.
![]() |
#18 |
gejmer
|
Evo danas sam bio u Ve-mila i grafa dolazi sa ZEROtherm hladnjakom... Negdje sam cuo da je clock te grafe bez mijenjanja voltaze 590/1550... Zakljucak: 7900GS, hladnjak sa pipe-ovima (valjda dobro hladi), 2god garancije, cijena 900kn = dobra kupnja! Jos ako se da ovako klokat ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
nego mene zanima šta s nama koji nemamo 6 pin konektor? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
ja mislim da tko god da uzme bu za 900kn dobil pravu grafu - 256/256 , koja bu jela malu djecu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
I ja ju uzimam. U Osijeku su dobili samo sa standardnim hladnjakom a ne zeroterm. ![]()
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
inače, kada planiram nešto kupiti onda su tu duže "psihološke" (LOL) pripreme, a ne ovako sve naglo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
gejmer
|
@Bugger - Pricaj mi... znam kako je to sa lovom. Al evo na srecu ja vec 6 mjeseci nemam grafu. Svoju prodao, pa se igram na gf2 minesweeper-a i solitare-a. Al evo, sutra cu valjda imati "malo" bolju ![]() @BADSIM - Daj me nemoj zezat da su u Osijeku zbilja dobili sa drugim hladnjakom?!? Ja sam mislio da je to greska na slici, jer na sluzbenim stranicama od Elitegroup-a ne postoji 7900GS sa drugim hladnjakom osim ZEROTherm-ovog... Cudno... ali opet, bolje vi nego mi ![]() ![]() *EDIT Tek kad sam napisao post, sam skuzio da sam u krivom "thread-u"... pa evo CP: Evo me iz ducana. Uzeo grafu, prvo sam izvrtio 3dmark06 i dobio fantasticnih 4800 bodova. Znam da taj benchmark nije neko mjerilo, ali kad sam sa istom konfom testirao cimerovu x1950pro nisam dobio povise 4700... A sad da vidimo dokle ide ovo cudo u klokanju... Evo koji je default klok grafe: VGA Memory Clock - 688.5 MHz VGA Core Clock - 518.4 MHz Digo sam grafu na 580/1600 i sada imam 5300 marka Max. temp koju pokazuje ATItool je 65... Sve u svemu, prava bestija od grafe... zbilja sam zadovoljan... Moje preporuke svima koji je misle uzeti... (samo pozurite ![]() *EDIT2 Evo, ja mislim da vise ne ide... 5400 marka ![]() LINK Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 01.06.2007. u 12:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
gejmer
|
Tih i necujan... zbilja se ne cuje... Kad zaustavim ventilator mozda se malo, ali zbilja malo primjeti razlika i to tek kad dobro naculis usi blizu ventilatora. Cim se udaljis, a jos i zatvoris kuciste, ma ni sismis ga ne bi cuo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Da li je hladnjak Zerothermov uopste? ![]() EDIT: Bio si par sekundi pbrzi od mene. Meni po izgledu to javise lici na neku mutaciju VF700 sa toplinskim cjevima.
![]() |
#30 |
gejmer
|
Posto clockam sa ATItool-om, automatski se oslanjam i na temperaturu koju mi pokazuje, a koja nije presla 65 stupnjeva u max load-u kad je grafa OC@600/1600... (2x3dmark06; tj. cca 15min torture...). U Idle-u je temperatura 45... Hladnjak se (ZEROtherm), koliko sam skuzio, uvijek vrti istom brzinom i na vanjskom temperaturnom senzoru kojeg sam maximalno priblizio jezgri GPU-a temperatura nije presla 50 stupnjeva... Igrao sam malo demo novog CMR na max postavkama i tu sam mozda najvise primjetio da se grafa zagrijala, ali tada nisam ocitavao sa ATItool-om, vec sam na dodir hladnjaka osjetio vecu temp... ali ni blizu onoj paklenoj x1950pro na kojoj sam skoro ispekao prste... Jedino ne mogu vjerovati da zbilja postoje ove grafe bez ZEROtherm hladnjaka... to mi je stvarno cudno... BTW, evo i slika grafe: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|